Κρυφή Απειλή τα Κινητά Τηλέφωνα


κινητα_τηλεφωνα_απειλη
Πάνω από 4.000.000.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων…
σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σαν «πειραματόζωα» στο πιο μεγάλο πείραμα της ιστορίας της ανθρωπότητας!!!

Συνωμοσία των κινητών τηλεφώνων; Πόσο κινδυνεύουν 4 δισεκατομμύρια χρήστες των κινητών τηλεφώνων;;;

Μια διεθνής επιστημονική επιτροπή, με ντοκουμέντο 600 σελίδων βασισμένο σε 2.000 επιστημονικές μελέτες, αποδεικνύει τις βλαβερές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο (αλλοιώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα), ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα εκπομπής. Τεράστιος ο κίνδυνος για τα παιδιά…

Κολοκύθα στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά


Κολοκύθα στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά

Υλικά
400 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα 
400 γρ. πατάτες
6 σκ. σκόρδο
1/2 φλιτζ. τα. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι
2 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανου
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. θυμάρι
Αλάτι,πιπέρι 

Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια 2 εκ., όπως και τη σάρκα της κολοκύθας. Ανάβουμε το φούρνο στους 200°. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, μαζί με 1 σκ. σκόρδο ολόκληρη. Αφαιρούμε τις πατάτες, πετάμε το σκόρδο και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι (προσθέτοντας, αν χρειάζεται)τους κύβους της κολοκύθας για 3-4 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος. Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το στύβουμε. Ρίχνουμε στα λαχανικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο σε χοντρά φετάκια, τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και ψήνουμε στο φούρνο (στην αρχή σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά), μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας πού και πού και ελέγχοντας τα υγρά του φαγητού.

Από τη  σελίδα  athinorama.gr

Φασολοπιτάκια τηγανητά (Akara)


 Υλικά: 
1 κούπα μαυρομάτικα ή μποαρμπούνια φασόλια ή αλεύρι φασολιού
1 καυτερή πιπερίτσα ή 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 κύβο λαχανικών ή 1 κ.σ. σκόνη ζωμού λαχανικών ή μείγμα μπαχαρικών
1 κ.γ. τριμμένη χρυσόριζα σε σκόνη ή κάρυ (προαιρετικά, για χρώμα)
Αλάτι για γεύση
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Παρασκευή:
Ενυδατώστε τα φασόλια μέσα σε νερό για 5-10 λεπτά.
Ξεφλουδίστε τα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο με το μπλέντερ όπως δείχνει το βίντεο στο κάτω μέρος της συνταγής.
Μουλιάστε τα φασόλια ξανά για τουλάχιστον άλλες 3 ώρες ή αποβραδίς.
Στραγγίξτε και ρίξτε τα φασόλια σε ένα ισχυρό μπλέντερ.
Προσθέσετε τη χρυσόριζα (εαν βάλετε), τον κύβο λαχανικών, τα κρεμμύδια και το πιπέρι.
Πολτοποιήστε το μείγμα, προσθέτοντας λίγο νεράκι εαν χρειαστεί, μέχρι να έχετε ένα λείο, αλλά παχύρευστο μείγμα.

Φουμέντο: Η κεφαλλονίτικη συνταγή – φωτιά, που εξαλείφει τα συμπτώματα της γρίπης


foumento.jpg6

«Φουμέντο» θα πει Φωτιά. Στην τοπική διάλεκτο των νησιών του Ιονίου, το Φουμέντο ήταν η «θεραπεία με εισπνοή ατμών».  Πρόκειται για μια ιδιαίτερα διαδεδομένη παραδοσιακή θεραπευτική συνταγή της Κεφαλονιάς, που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της γρίπης.
Το «φουμέντο» καταπολεμά τον βήχα, τον πονόλαιμο, την δύσπνοια και την καταρροή, μέσα σε λίγα λεπτά.
Δείτε τί υλικά χρειάζεστε για να φτιάξετε το Φουμέντο:
- 2 μέρη τσάι του βουνού
- 1 μέρος κονιάκ
- 4-5 κομάτια κανέλα ξύλο
- 2-3 κουταλιές του γλυκού μέλι
 Παρασκευή 
Βράζετε το τσάι με την κανέλα κι όταν βράσει καλά και κοχλάσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κονιάκ και το μέλι. Οσο ακόμη είναι καφτό, βάζετε μία πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και κάνετε βαθιές εισπνοές. Στη συνέχεια, όσο ακόμη είναι ζεστό το ρόφημα, το πίνετε

Δηλητηρίαση από μόλυβδο: Η προστατευτική δράση της κουρκουμίνης

κουρκουμίνη-μόλυβδος
Ο μόλυβδος είναι ένα βαρύ μέταλλο για το οποίο παρ’ ότι έχουν θεσπιστεί ανώτατα όρια ύπαρξης σε βιολογικά υγρά, στην πραγματικότητα το όριο είναι το μηδέν. Η δηλητηρίαση από μόλυβδο έχει συνδεθεί με δεκάδες διαταραχές, ενώ ακόμη και η πολύ μικρή αλλά χρόνια έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολές στο DNA και προδιάθεση για χρόνια νοσήματα. Με βάση μελέτη στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry όταν αυξάνεται η έκθεση σε μόλυβδο οδηγούμαστε σε σημαντική αύξηση της υπεροξείδωσης των λιπιδίων και σε σημαντική μείωση της βιωσιμότητας των νευρώνων του ιππόκαμπου
Στη συγκεκριμένη έρευνα βρέθηκε ότι όταν στο περιβάλλον του μολύβδου υπήρχε εκχύλισμα κουρκουμίνης, τότε οι βλάβες στον ιππόκαμπο ήταν σαφώς μειωμένες. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ιππόκαμπος είναι πάρα πολύ σημαντικό τμήμα της διαδικασίας της μάθησης και της ανάκλησης μνημών.

Ξέρετε γιατί τρώμε ποπκόρν στο κινηματογράφο;


Ξέρετε γιατί τρώμε ποπκόρν στο κινηματογράφο;
Πρόκειται για μια συνήθεια αρκετών χρόνων
Αγαπημένη συνήθεια όλων μας κάθε φορά που πάμε στον κινηματογράφο είναι να τρώμε ποπ κορν. Αν αναρωτιέστε πως προέκυψε αυτή η συνήθεια, πρόκειται για ένα "έθιμο" που πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ μεταξύ του 1929 και 1933 κατά τη διάρκεια του μεγάλου οικονομικού κραχ, το οποίο οδήγησε στην ανεργία εκατομμύρια Αμερικανούς.

Εκείνη τη περίοδο το πιο δημοφιλές μέσο ψυχαγωγίας, καθότι προσιτό για όλα τα εισοδήματα, ήταν ο κινηματογράφος.

Όσοι λοιπόν ήθελαν να συνδυάσουν άρτο και θέαμα κατέφευγαν στην οικονομική λύση του ποπκόρν, το οποίο παρασκευαζόταν σε αυτόματα μηχανήματα.
Συνήθως οι πλανόδιοι πωλητές ποπκόρν έστηναν τους πάγκους τους σε κεντρικούς δρόμους, κοντά σε μαγαζιά, κινηματογράφους και άλλα δημόσια θεάματα αφού εκεί είχαν περισσότερη πελατεία που έδειχνε να λατρεύει τη μυρωδιά του καμένου βουτύρου με το οποίο περιέχυναν τα ποπκόρν.

Οι πωλητές αποκόμιζαν κέρδη μέχρι και 2500%.
Πρόσφατα ο πρόεδρος της Sony pictures πρότεινε στους αιθουσάρχες να διαθέτουν και πιο υγιεινά γεύματα, όπως γιαούρτια και φρουτοσαλάτες! Κι αυτό διότι παρόλο που το ποπκόρν φαίνεται να είναι ένα ελαφρύ γεύμα, στην πραγματικότητα μία μεγάλη μερίδα έχει ως και 1.800 θερμίδες.

Από τη σελίδα  Kostoday.com
Πηγή: parapolitika.gr

Προσοχή - Επικίνδυνα για την υγεία : Αποσύρονται πασίγνωστα ζυμαρικά


ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Αποσύρονται ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Με επείγουσα ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν ζυμαρικά στα οποία ανιχθεύθηκαν υψηλά επίπεδα ΩΧΡΑΤΟΞΙΝΗΣ!
Clipboarrappu89d01Συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία "BioArt – Βλάχος Σπ. & Μεντζαφός Αθ. Ο.Ε.", ενημερώθηκε για τη διακίνηση ζυμαρικών, στα οποία ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα Ωχρατοξίνης Α.

Πρόκειται για το προϊόν "Dinkel – Spaghetti Vollkorn", 500g, που παράγεται για λογαριασμό της Γερμανικής επιχείρησης "RAPUNZEL NATURKOST GmbH", από την Ιταλική επιχείρηση "Gino Girolomoni Cooperativa Agricola A.R.L." και αφορά στην παρτίδα με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 17.07.2016, η οποία διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία "BioArt – Βλάχος Σπ. & Μεντζαφός Αθ. Ο.Ε." (Λεωφ. Ηρακλείου 408, 141 22, Νέο Ηράκλειο, Αττική).

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση / απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

Από  τη  σελίδα  Το  χωνί

Πότε το Σύμπαν δεν " συνωμοτεί " για να πετύχεις τα θέλω σου

Είναι γνωστή η φράση πως όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το Σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις. Πότε όμως "δεν" συνωμοτεί;

1. Όταν εστιάζεις στην έλλειψη αντί σε αυτά που ήδη έχεις.
2. Όταν δυσανασχετείς και ανησυχείς για αυτά που δεν έχεις αντί να νιώθεις ευγνωμωσύνη για αυτά που έχεις.
3. Όταν η λογική λέει ότι κάτι πρέπει να γίνεται με συγκεκριμμένο τρόπο ενώ η καρδιά γνωρίζει ότι κάτι μπορεί να γίνει και με τρόπους που δεν μπορείς να φανταστείς.

Κάποια μην !



  • Πετάξτε όλες τις μεταλλικές κατσαρόλες, τα ταψιά, τα αλουμινόχαρτα κλπ.
  • Μαγειρεύετε το φαγητό σας μόνο σε Pyrex (γυάλινα πυρίμαχα), σμάλτινα ή κεραμικά σκεύη.
  • Ανακατεύετε και σερβίρετε τα τρόφιμα με ξύλινες ή πλαστικές κουτάλες και πιρούνες, όχι με μεταλλικά σκεύη.
  • Αν έχετε επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, θα πρέπει να μειώσετε άμεσα οποιαδήποτε μεταλλική επαφή!
  • Φάτε με καλά πλαστικά μαχαιροπίρουνα,.. ναι υπάρχουν!

Κουλουράκια με αμύγδαλο και πορτοκάλι


cookies portokali amygdalo
By oikopotamina
Πολλές φορές μπορεί να έχουμε ώρες ελεύθερες, και να μην αισθανόμαστε ότι ξεκουραζόμαστε. Άλλες πάλι, ακόμη και ένα εικοσάλεπτο διάλειμμα μας χαλαρώνει και μας αναζωογονεί. Έχει να κάνει με το πώς εκμεταλλευόμαστε το χρόνο μας.
Είναι κοινό μυστικό το ότι οι ώρες που περνάμε μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή, από ένα σημείο και μετά δε μας προσφέρουν ψυχαγωγία και ούτε ξεκούραση, και το έχω νιώσει στο «πετσί» μου αυτό.
Ευτυχώς, αρκεί μισή ώρα με ένα καλό βιβλίο για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς από τα συνεχή (και συχνά χαζά) ερεθίσματα της οθόνης, να αφήσεις τους ώμους και τον αυχένα σου να λυθούν, να μεταφερθείς σε άλλη διάσταση. Και τίποτα δε λέει «χαλάρωση» όσο μια κούπα τσάι από βότανα και φρέσκα, μυρωδάτα κουλουράκια για να συνοδεύσουν την απογευματινή ψύχρα όσο διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο.
Τα κουλουράκια αυτά δε χρειάζονται μπέικιν πάουντερ, κάτι που με ικανοποιεί ιδιαίτερα γιατί θέλω όσο και όπου μπορώ να το αποφεύγω, από τότε που έμαθα ότι πολλά μπέικιν πάουντερ περιέχουν αλουμίνιο (χωρίς σχόλια…).
Είναι πάρα πολύ αρωματικά, υγιεινά και είναι μια από τις λύσεις στην ερώτηση που βασανίζει κάθε βίγκαν μάγειρα: τι να κάνω με τα υπολείμματα αμυγδάλου που μου μένουν όταν φτιάχνω αμυγδαλόγαλα; Ορίστε η απάντηση:

Μυρωδάτα φαλάφελ από κουκιά


Εικόνα
Τα φαλάφελ τα φτιάχνουμε συνήθως με ρεβίθια. Στην Αίγυπτο όμως συχνά χρησιμοποιούσαν και ίσως ακόμα χρησιμοποιούν κουκιά. Κάποτε τα έφαγα σε κάποιον Αιγύπτιο και ενθουσιάστηκα. Μου είχε κάνει εντύπωση –μεταξύ άλλων- το έντονο άρωμα φρέσκου μάραθου, κάτι που δεν το είχα ξαναγευτεί σε φαλάφελ.
Έκτοτε έκανα πολλές δοκιμές ώσπου να τα φτιάξω με τον ίδιο τρόπο, δοκιμάζοντας διάφορα μυρωδικά και αναλογίες. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία με τα κουκιά είναι κάπως πιο χρονοβόρα, καθώς είναι απαραίτητο να μείνουν για 48 ώρες στο νερό και στη συνέχεια να ξεφλουδιστούν. Κάθε φορά όμως αξίζει πραγματικά τον κόπο.
Μια βασική αλλαγή που έκανα σε σχέση με τα φαλάφελ που είχα δοκιμάσει είναι ότι χρησιμοποιώ άνηθο αντί για μάραθο καθώς τα φύλλα του είναι πιο τρυφερά και τα βρίσκει κανείς όλο το χρόνο, ενώ το άρωμα του ταιριάζει πολύ στη συνταγή.
Αν λοιπόν μας αρέσουν τα κουκιά ή έχουμε πάρει ένα τσουβάλι και ψάχνουμε έναν διαφορετικό τρόπο να τα φάμε, αυτή η συνταγή θα μας επιβραβεύσει με μια ξεχωριστή αιγυπτιακή γεύση.

Σούπερ φυσικό ενεργειακό smoothie με καρότα και ξηρούς καρπούς



Ένα πολύ δυναμωτικό smoothie με φυσικά και αγνά υλικά για ενέργεια και τόνωση. Πλούσιο σε ενέργεια, καλά λιπαρά και βιταμίνες. Ιδανικό για ενυδάτωση την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Υλικά
3 φλιτζάνια νερό
Λίγο πάνω από ένα φλιτζάνι φιστίκια πεκάν ή 4 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο 
2 μέτρια καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 βανίλιες σε σκόνη 
1 κουταλιά της σούπας μέλι 

Οι τροφές που καταστρέφουν το συκώτι


 Οι τροφές που καταστρέφουν το συκώτι
Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος, αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε λίπος στο συκώτι, είναι νόσος που σχετίζεται με την παχυσαρκία και αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και στην ανάγκη μεταμόσχευσης ήπατος, καρδιοπάθεια και διαβήτη τύπου 2.
Ακριβείς διατροφικές οδηγίες για την αντιμετώπισή της δεν υπάρχουν, όλο και περισσότερες μελέτες όμως προσεγγίζουν το θέμα, όπως αναφέρουν οι New York Times.
Το τρόφιμο που ενοχοποιείται περισσότερο μέχρι στιγμής για τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι είναι

" Πήρα πίσω την υγεία μου "

10563102_1445486949054850_7391553656801025677_nBy Mαριάννα  Ευαγγέλου - Φύτρο
"ΠΕΤΑΞΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Αύγουστος 2012: Διάγνωση ΣΚΠ (σκλήρυνση κατά πλάκας )υποτροπιάζουσα.
Προτεινόμενη θεραπευτική αγωγή, ιντερφερόνη.
Ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει την στενοχώρια, την απογοήτευση και την απελπισία, που μπορεί να νιώσει μια νέα μητέρα τριών μικρών παιδιών, όπως εγω, παίρνοντας στα χέρια της μια τετοια διάγνωση!
Οι γιατροί δεν μου έδωσαν καμιά  ελπίδα ίασης της ασθένειας παρα μόνο συμπτωματωλογική θεραπεία, δηλαδή ιντερφερόνη.

Νέα έρευνα δείχνει το δρόμο για να προστατευτούμε από τον καρκίνο του παχέος εντέρου



Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Νέα μελέτη δείχνει ότι η υιοθέτηση πέντε βασικών υγιεινών συμπεριφορών σχετίζεται με σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέως εντέρου. 
Επιπλέον, το όφελος φαίνεται να είναι μεγαλύτερο για τους άνδρες. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από σχεδόν 350.000 άνδρες και γυναίκες από 10 Ευρωπαϊκές χώρες και δημιούργησαν ένα δείκτη υγιεινού τρόπου ζωής. Ο δείκτης περιλάμβανε τους παρακάτω παράγοντες και συνήθειες του τρόπου ζωής: (1) υγιές σωματικό βάρος, (2) χαμηλό ποσοστό κοιλιακού λίπους, (3) συστηματική φυσική δραστηριότητα, (4) αποχή από το κάπνισμα και περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ, (5) δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ψάρι, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και φτωχή σε κόκκινο κιι επεξεργασμένο κρέας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα ποτά που προκαλούν έλλειψη σιδήρου


Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα ποτά που προκαλούν έλλειψη σιδήρου

Η έλλειψη σιδήρου είναι ίσως η συνηθέστερη διατροφική έλλειψη που πλήττει κυρίως τις γυναίκες, λόγω της σημαντικής απώλειας αίματος κατά την έμμηνο ρύση.

Εκδηλώνεται συνήθως με την έντονη κόπωση, την τριχόπτωση και τις συχνές ταχυπαλμίες.
Εκπρόσωποι του βρετανικού οργανισμού Health Food Manufacturers' Association (HFMA) προειδοποιούν πως τεράστιος αριθμός νεαρών κοριτσιών παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σιδήρου λόγω της υπερκατανάλωσης ενεργειακών ποτών με τεράστιες ποσότητες καφεΐνης.

Πως επηρεάζει η διατροφή την πνευματική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων


11-

Οι πνευματικές επιδόσεις παιδιών και εφήβων υποστηρίζονται από μια διατροφή πλούσια σε μέταλλα. Δεν υπάρχουν τροφές που μας κάνουν πιο έξυπνους, αλλά υπάρχουν συνήθειες που τονώνουν τις εγκεφαλικές μας λειτουργίες.

Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου;
Η απάντηση στο ερώτημα είναι θετική. Το κλειδί που ενεργοποιεί κέντρα του εγκεφάλου είναι η σεροτονίνη. Μιλώντας για τη σεροτονίνη αναφερόμαστε σε μια βιογενή αμίνη η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό), όσο και στο Περιφερικό Νευρικό Σύστημα (τους νευρώνες που εξέρχονται από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα).

Δροσερό σπιτικό αριάνι



Το αριάνι είναι ένα ιδιαίτερα δροσιστικό ρόφημα με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και ασβέστιο.
Ιδιαίτερα διαδεδομένο σε Ελλάδα και Τουρκία μιας και στο παρελθόν το πρόσφεραν στους φιλοξενούμενους.

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Βάζουμε σε ένα σέικερ τα υλικά μας και τα χτυπάμε καλά για μερικά δευτερόλεπτα. Διατηρείται στο ψυγείο.

Από  το  Ιστολόγιο  Insta- Food

Κουρκουμάς ή κιτρινόριζα ως αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, για τον διαβήτη, την χοληστερίνη, το Αλτσχάιμερ, την ακμή, τις πανάδες



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr
Πρόκειται για ένα  ριζωματοειδές πολυετές φυτό, προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία και το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη. Το μπαχαρικό, προέρχεται απο το ρίζωμα του φυτου Curcuma longa, που ανηκει στην οικογένεια των Ζιγγιβεριδων (συγγενης δηλαδη και του τζιντζερ), και είναι ιθαγενές της Νοτιο-Ανατολικης Ασιας.. Ειναι γνωστο και ως "κροκος της Ινδιας", απο το πορτοκαλοκιτρινο χρωμα του, που μοιαζει πολυ με αυτο του κροκου; λογω του χαμηλοτερου κοστους του, πολλες φορες χρησιμοποιειται αντι για αυτον, ενω το χρησιμοποιουν επισης και για να νοθευουν τη σκονη του κροκου. Πιο σπανια, μπορει να το συναντησετε και σαν τουμερικ, απο την αγγλικη του ονομασια, Turmeric ή Curcuma domestica (Κουρκούμη η οικιακή).

Ντιπ αβοκάντο με ταχίνι και μακαντέμια



Υλικά

1 μεγάλο αβοκάντο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2-3 κουτ. της σούπας ταχίνι
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 κούπα μακαντέμια
1-2 κουτ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Παρασκευή

Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά , μέχρι να γίνουν μία απαλή πάστα.

Από  τη  σελίδα  Green  Chef

Τσίπς μήλου


Τσίπς μήλου
ΥΛΙΚΑ

1 μήλο
1 κ.γ. κανέλα σκόνη , ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
Χρόνος Προετοιμασίας
10' και επιπλέον 2 ώρες στο φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Πλένουμε καλά το μήλο μας και το καθαρίζουμε.

Τα ωφέλη από τις ζυμωμένες τροφές

Οι ζυμωμένες τροφές αποτελούν το επόμενο βήμα σε όσους ακολουθούν καιρό μια σωστή διατροφή, έχουν αποκαταστήσει μια καλή λειτουργία στο έντερο και έχουν απαλλαχθεί σε μεγάλο βαθμό από τους μικροοργανισμούς που τρέφονται με σάκχαρα. Την ίδια στιγμή έρχεται μια περίοδος ειδικά αν κάποιος είναι ωμοφάγος για αρκετά χρόνια και πάνω από τα 35-40 που για να συνεχίσει να βλέπει οφέλη στην υγεία του θα πρέπει να μειώσει σημαντικά το αριθμό των θερμίδων που καταναλώνει. Για να μπορέσει όμως να εφαρμόσει κάτι τέτοιο με επιτυχία θα πρέπει να αυξήσει την ποιότητα των τροφών που καταναλώνει.
Με το να εντάξουμε καθημερινά τις ζυμωμένες τροφές στο διαιτολόγια μας μπορούμε να ελαττώσουμε σημαντικά τη ποσότητα τροφής χωρίς να στερούμαστε θρεπτικά συστατικά λόγο της μεγάλης διατροφικής αξίας τους και της ιδιότητας τους να βοηθούν σε μεγάλο βαθμό τη πέψη, τη διάσπαση και την αφομοίωση των τροφών.

Κουρκούμι και λεμόνι ένα ιδανικό αποτοξινωτικό ρόφημα



Eνας χυμός και ένα μπαχαρικό.

Δυό από τις μεγάλες μου αδυναμίες και δυό από τα ισχυρότερα και άκρως απαραίτητα τρόφιμα για τον οργανισμό μας που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι κάθε – μα κάθε μέρα!!
Γιατί θα μου πείτε μα γιατί, οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα μας μέσα από:

- τον αέρα που αναπνέουμε
- το νερό που πίνουμε και
- από τα τρόφιμα που τρώμε
Για το λόγο αυτό είναι πάντα ωφέλιμο να αποτοξινώνουμε τακτικά τον οργανισμό μας έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί κάθε ώρα και στιγμή σωστά και να είναι πάντα γεμάτος ενέργεια και ισορροπία!

Πιάνετε τις αποδείξεις με γυμνά χέρια; Δείτε τι μπορεί να πάθετε...


Πιάνετε τις αποδείξεις με γυμνά χέρια; Δείτε τι μπορεί να πάθετε...

Και ποιος δεν πιάνει αποδείξεις με γυμνά χέρια;

Φαίνεται πως αυτή η απλά καθημερινή πράξη δεν είναι και τόσο αθώα αλλά αντίθετα επιβλαβής για την υγεία μας.
Σύμφωνα με ερευνητές από το νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι, οι αποδείξεις πληρωμής περιέχουν μία επικίνδυνη χημική ουσία, τη δισφαινόλη Α (ΒΡΑ), η οποία απορροφάται μέσω του δέρματος, όταν τις αγγίζουμε με τα χέρια μας.
Είναι η ουσία που υπάρχει στο θερμικό χαρτί. Η ουσία αυτή εμφανίζεται μετά από 2 περίπου ώρες στα ούρα μας, δηλαδή έχει περάσει στο αίμα μας. Σύμφωνα με τους ερευνητές η BPA, δημιουργεί διαταραχές στην ορμονική λειτουργία του οργανισμού μας, ενώ έχουν εμφανιστεί και προβλήματα στο σπέρμα των ανδρών (ασθενές σπέρμα, μικρή κινητικότητα στα σπερματοζωάρια κ.α).

Το χειρότερο όλων ήταν όμως ότι η BPA δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των παιδιών. Και σε αυτό οι επιστήμονες ήταν κατηγορηματικοί: «Ποτέ μην αφήνετε παιδιά να πιάνουν αποδείξεις».

Από  τη  σελίδα  Kostoday.com
Πηγή :healthpro.gr

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε για τα αντιοξειδωτικά του καφέ



Από το Χάρη Γεωργακάκη
Επιστημονικό διευθυντή neadiatrofis.gr
Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται τελευταία στην επιφάνεια σε σχέση με τα σημαντικά οφέλη του ελληνικού καφέ για την υγεία μας.
Τα περισσότερα από αυτά έχουν να κάνουν με τα αντιοξειδωτικά συστατικά του, τα οποία φαίνεται ότι συμβάλλουν εκτός των άλλων στην καλύτερη λειτουργία των αγγείων.

Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι το γεγονός ότι το καβούρδισμα του καφέ μπορεί να αυξήσει σημαντικά το περιεχόμενο του σε μια σημαντική κατηγορία αντιοξειδωτικών που λέγονται μελανοϊδίνες.

Για το λόγο αυτό, μελέτες σε πληθυσμούς με αυξημένη κατανάλωση για παράδειγμα ελληνικού καφέ, όπως η μελέτη της Ικαρίας από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, δείχνουν ότι η παρουσία του ελληνικού καφέ παρέχει σημαντικά οφέλη για την καρδιά και τα αγγεία μας. 

Από  τη  σελίδα  Νέα  Διατροφής

Διπλή κρέμα πορτοκάλι και σοκολάτα by Vegan in Athens


chocolate orange 1

Τα πιο ωραία και εντυπωσιακά πράγματα συχνά τριγυρνάνε αδιάφορα γύρω μας, καλυμμένα ίσως από ένα πέπλο συνήθειας και μένουν απαρατήρητα ή ακόμα χειρότερα περιφρονημένα.

Καμιά φορά, στην προσπάθεια μας να πετύχουμε την απόλυτη ηδονή του ουρανίσκου, μπορεί να καταφεύγουμε σε εξεζητημένα προϊόντα, που μπορεί να έχουν ταξιδέψει χιλιόμετρα, έχοντας χάσει τα αρώματα και την ποιότητά τους όπως φρούτα από τη μακρινή Ανατολή και καρπούς από τους πρόποδες των Άνδεων, ξεχνώντας όμως τον γευστικό παράδεισο που βρίσκεται στα πόδια μας.

Καθώς αυτή την εποχή έχουν ξεκινήσει να ωριμάζουν τα χειμερινά πορτοκάλια, ετοίμασα κρέμες από πορτοκάλι, ένα από τα πιο γρήγορα και αγαπημένα μας γλυκά, με υλικά που βρίσκουμε πολύ εύκολα. Συνήθως τις κάνω σκέτες, όμως σήμερα είχαμε όρεξη να συνοδεύσουμε τα πορτοκαλένια αρώματα με έναν καλό τους φίλο –μια πλάκα μαύρη σοκολάτα!

Βιβλιοπαρουσίαση : Μαγειρεύοντας για τον "Αλλο Άνθρωπο "


μαγειρευοντας για τον αλλο ανθρωπο3
Μη  χάσετε  αυτό  το βιβλίο ! 
Το βιβλίο «Μαγειρεύοντας για τον άλλο Άνθρωπο» είναι μια συλλογική συνεργασία μιας ομάδας food bloggers, που μέσα από το πάθος μας για το φαγητό, συνδυάσαμε τις γνώσεις μας πάνω στη μαγειρική για να βοηθήσουμε μια ομάδα ανθρώπων που είναι λιγότερο τυχεροί απ’ ότι είμαστε εμείς, που ασχολούμαστε με το φαγητό. Καλέσαμε γνωστούς Chef να μας βοηθήσουν και με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και μας πρόσφεραν και αυτοί τις δικές τους συνταγές.
Οι  chef  είναι  με  αλφαβητική  σειρά
Γεωργακάκη Σοφία (δεν έχει blog ή ιστοσελίδα)
Κρεμέζη Αγλαΐα
Λαγός Ανδρέας
Μαμαλάκης Ηλίας
Μπλέτσας Ευτύχης
Νικολάου Ντίνα
Τσιβουράκης Γιάννης (δεν έχει blog ή ιστοσελίδα αλλά θα τον βρείτε στο Facebook) 
Οι Foodbloggers είναι (πάλι με αλφαβητική σειρά):
Καβρουλάκη Μαριάνα  Greek Culinary History and Cooking Adventures
Vita  Κρήτη:γαστρονομικός περίπλους 
Κοκκίνου Μαρία Cook and Feed
 Κουκουλάς Δημήτρης  Cook the Book

Τι συμβαίνει στο μωρό σας όταν φωνάζετε; Η απάντηση σε ένα βίντεο που σοκάρει



Μπορεί να είναι πολύ μικρά για να το δείξουν, αλλά τα παιδιά επηρεάζονται σοβαρά από τα νεύρα ή τις φωνές. Αυτό αποδεικνύεται στο παρακάτω video, το οποίο είναι ένα πείραμα που πραγματοποίησε το «University of Washington's Institute for Learning and Brain Sciences», σε ένα 15 μηνών αγοράκι, τον Άντριεν.
Στο video το αγοράκι χάνει κάθε διάθεση για να μην παίξει με τις χάντρες που του προσφέρονται, έπειτα από ένα έντονο συμβάν θυμού που λαμβάνει χώρα μπροστά του. Ο Άντριεν, παρόλο που θέλει να παίξει, φοβάται την αντίδραση της θυμωμένης γυναίκας και δεν το κάνει.

Οι 10 ενδείξεις που σημαίνουν πρόβλημα στα νεφρά


Οι 10 ενδείξεις που σημαίνουν πρόβλημα στα νεφρά

Ένα από τους συνηθέστερα προβλήματα υγείας που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους, ενώ δυστυχώς τα συμπτώματα εκδηλώνονται πολύ αργά, είναι η νεφροπάθεια.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα προβλήματα στα νεφρά οφείλονται συχνά σε παράγοντες όπως η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης και η ανθυγιεινή διατροφή.
Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι βασικές ενδείξεις που θα σας προειδοποιήσουν να πάρετε γρήγορα τα μέτρα σας.

Τι τρέφει και τι σκοτώνει τον καρκίνο


Τι τρέφει και τι σκοτώνει τον καρκίνο

Η ζάχαρη, τα trans λιπαρά, το κόκκινο κρέας, το αλάτι, το λευκό αλεύρι, το αλκοόλ αλλά και το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, το άγχος και η κοιλιακή παχυσαρκία «τρέφουν» τον καρκίνο και ιδίως τον καρκίνο του μαστού. Αντιθέτως τα λαχανικά, τα άγρια χόρτα, τα όσπρια, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα ω3 λιπαρά, η βιταμίνη D, η άσκηση και η διατήρηση υγιούς βάρους τον «σκοτώνουν».
Τα παραπάνω επισημαίνει η ιατρός-διατροφολόγος, επιστημονική σύμβουλος του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ, Δέσποινα Κομνηνού με αφορμή το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Στοχεύοντας τον μεταβολισμό του Καρκίνου. Τι τον τρέφει; Τι τον σκοτώνει;» του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης.

Tο πιο εύκολο σοκολατένιο γλυκάκι, με ξηρούς καρπούς, χωρίς ζάχαρη

By  Stiakaki_eva
Είναι κάποιες στιγμές που όσο και να αποφεύγεις τα γλυκά, ένα γλυκάκι το θέλεις. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχουμε σταματήσει οικογενειακώς να καταναλώνουμε ζάχαρη λευκή ή καστανή. Τα γλυκά μας λοιπόν είναι λίγο διαφορετικά απο αυτό που συνηθίζαμε πριν. Χρησιμοποιώ, κυρίως ζάχαρη καρύδας, μέλι, ακατέργαστη ζάχαρη rapadura, ή σιρόπι σφένδαμου. Είναι οι πιο φυσικές γλυκαντικές ουσίες, που ο οργανισμός μας τις  δέχεται πιο φιλικά, άρα μπορεί και να τις αφομοιώσει καλύτερα. Επίσης δεν είναι μόνο κενές θερμίδες, όπως η ζάχαρη, αλλά προσφέρουν στον οργανισμό μας και κάποια σημαντικά θρεπτικά στοιχεία.

Κουλούρια Θεσσαλονίκης by Άκης Πετρετζίκης

Πέστο με μαϊντανό



Συστατικά
Φύλλα Μαϊντανού – από 3 ματσάκια
Σκελίδες σκόρδου – 3
Χυμός λεμονιού – από 1 λεμόνι
Σπόροι κουκουναριού – 50 γραμμάρια (Οι σπόροι κουκουναριού είναι οι καλύτεροι γι’ αυτό. Αλλά αν δε βρεις, μπορεί να χρησιμοποιήσεις καρύδια)
Λάδι – 3 κουταλιές
Αλάτι για τη γευση

" Η Aegean Cuisine " εφαρμογή με παραδοσιακές συνταγές για κινητά


Cover art

"Η Aegean Cuisine" είναι μια εφαρμογή που περιέχει παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις από τα νησιά της Δωδεκανήσου.
Έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα γεύμα πολλών πιάτων με πολλές παραδοσιακές συνταγές από την οποία να επιλέξει. Πραγματικά γευστικά αριστουργήματα βασίζονται σε απλά υλικά, με καθαρό και απλό Αιγαίου γούστα!
Πάρτε τις συνταγές, ακολουθήστε τις οδηγίες και ... καλή όρεξη!
"Η Aegean Cuisine" στην αρχική του μορφή (v1.0.0) περιλαμβάνει τις παραδοσιακές συνταγές για σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα και επιδόρπια. Ο χρήστης μπορεί επίσης να ενημερωθεί για τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και συνταγές του κάθε ένα από τα νησιά της Δωδεκανήσου και για τις εταιρείες που προσφέρουν τοπικά προϊόντα και λιχουδιές.
Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε από την Ένωση για την Ανάπτυξη και την πρόοδο των Δωδεκανήσων (D.ET.AP), στο πλαίσιο του έργου με το ακρωνύμιο Γαστρονομία Net.

Aπό  τη  σελίδα  play.google.com

Βασικοί κανόνες υγιεινής για τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου




Μερικά απλά και αυτονόητα πράγματα, που οι περισσότεροι απλά παραβλέπουν
στην καθημερινή χρήση των ατμοποιητών ηλεκτρονικών τσιγάρων.

YOUTUBE/ARESMARES.GR

Τελειομανία: πως να μην γίνει αρρώστια


Τελειομανία: Πως να μην γίνει αρρώστια

Της  Ράνιας  Αλευρά - kathimerini.gr

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί προσπαθείς για όλα τόσο σκληρά, υπερβαίνοντας πολλές φορες τις δυνάμεις αλλά και τις αντοχές σου; Υψηλοί στόχοι, στρες, πίεση, ένταση, μεγάλες προσδοκίες, υπέρμετρη φιλοδοξία, τρόμος στη σκέψη και μόνο της αποτυχίας, του λάθους, αμυντική στάση στην κριτική των άλλων, αναβλητικότητα, έλλειψη ικανοποίησης, εμμονή με την πρωτιά. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα συμπτώματα που παρουσιάζουν άτομα που πάσχουν από τελειοθηρία.

Μήπως τρως τις φτερούγες από το κοτόπουλο; Μάθε τι μπορείς να πάθεις


Μήπως τρως τις φτερούγες από το κοτόπουλο; Μάθε τι μπορείς να πάθεις 

Αποφύγετε τη συχνή κατανάλωση φτερούγων κοτόπουλου, ειδικά οι γυναίκες.

Μια αληθινή ιστορία: Πρόσφατα μια φίλη είχε παρουσιάσει έναν όγκο στη μήτρα τον οποίο αφαίρεσε χειρουργικά.
Η κύστη η οποία αφαιρέθηκε ήταν γεμάτη με σκουρόχρωμο αίμα.
Η κοπέλα πίστευε πως μετά την επέμβαση θα ανάρρωνε μια χαρά αλλά δυστυχώς έκανε λάθος.
Μετά από μερικούς μήνες παρουσιάστηκε υποτροπή.
Συντετριμμένη έσπευσε να συμβουλευτεί τον γυναικολόγο της.

Προλάβετε το υψηλό σάκχαρο στην εγκυμοσύνη


Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, σχεδόν οι μισές περιπτώσεις εμφάνισης διαβήτη κύησης θα μπορούσαν να προληφθούν εάν οι νεαρές γυναίκες ακολουθούσαν υγιεινή διατροφή και συστηματική φυσική δραστηριότητα και διέκοπταν το κάπνισμα πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Ο διαβήτης κύησης αποτελεί μια συχνή επιπλοκή της εγκυμοσύνης, η οποία σχετίζεται με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού.

Η χρήση προϊόντων σε κονσέρβα αυξάνει κατά 1000% την έκθεση σε τοξικές ουσίες


Η χρήση προϊόντων σε κονσέρβα αυξάνει κατά 1000% την έκθεση σε τοξικές ουσίες

Άρθρο της δημοσιογράφου McCarthy

Η καθημερινή κατανάλωση κονσερβοποιημένων προϊόντων διατροφής, αυξάνει πάνω από 1.000% το ποσοστό δισφαινόλης Α (BPA) στα ούρα σε σύγκριση με την κατανάλωση φρέσκου φαγητού. Η μελέτη είναι μία από τις πρώτες στις οποίες μετρήθηκαν τα επίπεδα BPA στον άνθρωπο μετά από την κατανάλωση κονσερβοποιημένων τροφίμων.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA).

Είναι εντάξει να μην είσαι συνέχεια εντάξει


Είναι εντάξει να μην είσαι συνέχεια εντάξει

Γράφει η Ψυχολόγος Γεωργία Κανελλοπούλου

Φανταστείτε για μια στιγμή ότι έχετε την τέλεια ζωή. Κλείστε τα μάτια και απλά φανταστείτε το. Έχετε ένα ισχυρό και ελκυστικό σώμα, έχετε αρκετά χρήματα για να κάνετε ό,τι θέλετε,ζείτε σε ένα όμορφο σπίτι σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου επιθυμείτε. Ο όμορφος σύντροφός σας είναι ζεστός γενναιόδωρος, τρυφερός και ευγενικός και λατρεύει το έδαφος που πατάτε. Τα παιδιά σας (αν έχετε παιδιά) είναι υγιή, λαμπερά, τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο, στις σχέσεις τους και έχουν μία λαμπρή σταδιοδρομία. Έχετε μία εργασία που αξίζει τον κόπο, σας ικανοποιεί και σας κάνει ευτυχισμένους.Ξέρω ότι αυτή μπορεί να μην είναι η τέλεια ζωή του καθενός, αλλά κάπως έτσι φαντάζομαι την δική μου.

Τυρί από καρύδια με λιαστή ντομάτα


Εικόνα

By  Vegan  in  Athens
Έτυχε να έχω πάρει πολλά καρύδια από ένα χωριό παραγωγών και σκέφτηκα να φτιάξω ένα ωμοφαγικό τυράκι καρυδιού για δοκιμή. Παρότι διατηρείται η γεύση του ξηρού καρπού σε ένα βαθμό, η προσθήκη της λιαστής ντομάτας δίνει ένα πολύ ιδιαίτερο και γευστικό αποτέλεσμα. Το συνδύασα με μαύρο πολύσπορο ψωμάκι και ήταν εξαιρετικό.

Τα παυσίπονα σκοτώνουν περισσότερους από ότι η ηρωίνη και η κοκαΐνη μαζί


Τα παυσίπονα σκοτώνουν περισσότερους από ότι η ηρωίνη και η κοκαΐνη μαζί

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ στον Καναδά, ο αριθμός των θανάτων λόγω χρήσης συνταγογραφούμενων παυσίπονων είναι υψηλότερος από όσους προέρχονται από υπερβολική δόση ηρωίνης και κοκαΐνης μαζί. Σε μια πρώτη ανάλυση της υπάρχουσας έρευνας, η ομάδα του Πανεπιστημίου έθεσε ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας: τη δραματική αύξηση των θανάτων που οφείλονται σε συνταγογραφούμενα παυσίπονα, τα οποία το 2010 προκάλεσαν περισσότερους από 16.000 θανάτους μόνο στις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έρχονται πρώτες και δεύτερες στην κατάταξη των χωρών ανά κατά κεφαλήν στην κατανάλωση οπιοειδών.

Είναι η σόγια επικίνδυνη ;



Στην αρχή της δεκαετίας του 90 η σόγια και τα προϊόντα της άρχισαν να εμφανίζονται στα super market  αφήνοντας στον καταναλωτή μεγάλες προσδοκίες σχετικά με την βελτίωση της υγείας του. Το νέο προϊόν έδινε ελπίδες σε θέματα υψηλής χοληστερίνης, προστασίας κατά του καρκίνου του προστάτη και του στήθους και θα ήταν μια εναλλακτική λύση σε θέματα πρωτεΐνης για τους φίλους της φυτοφαγίας. Δυστυχώς όλες αυτές οι υποσχέσεις ήταν χωρίς αντίκρισμα. Ότι, τα μέσα ενημέρωσης, που τις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι καθόλου αντικειμενικά και συνήθως υποστηρίζουν διάφορα συμφέροντα, σας έκαναν να πιστέψετε ήταν ψέματα!

Κεφίρ και διατροφική αξία



Όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή, το ξέρουν καλά. Ήρθε η ώρα να το ‘ανακαλύψουν’ και να γνωρίσουν τις ευεργετικές επιδράσεις του και οι υπόλοιποι. Το ‘θαυματουργό’ ποτό, το μυστικό της μακροζωίας των Καυκάσιων, το φυσικό γαλακτοκομικό προϊόν που γεννήθηκε στα βουνά του Καυκάσου αιώνες πριν και έκτοτε καταναλώνεται συστηματικά από ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης. Αν αναλογιστεί κανείς τα πλούσια οφέλη και τις πολυάριθμες ευεργετικές επιδράσεις που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, μπορεί εύκολα να καταλάβει το λόγο.

Τι είναι το κεφίρ;

Το κεφίρ παράγεται από οποιοδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο κ.λπ.) με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζει σαν κουνουπίδι. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες κεφίρ και έτσι, ανάλογα με τον τύπο βακτηριδίων που θα χρησιμοποιηθούν, το ρόφημα θα αποκτήσει διαφορετικές οργανοληπτικές και θρεπτικές ιδιότητες, αλλά και διαφορετικό χρώμα, οσμή και γεύση.

Ωμή τάρτα ανανά με φύτρα κινόας



Υλικά

2 φλιτζ. κινόα
1/2 φλιτζ. σταφίδες
1/2 φλιτζ. χουρμάδες
1 φλιτζ. κάσιους
1 φλιτζ αμύγδαλα
1/2 φλιτζ. λιναρόσπορο
2 κ.σ. ταχίνι
4 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγάβης
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο ανανά

Η Αντικαρκινική Συνταγή της Γερμανίδας γιατρού Johanna Budwig



Dr. Johanna Budwig
Η Φυσική Εναλλακτική Θεραπεία Κατά Του Καρκίνου…
Ή αλλιώς το πρωτόκολλο Budwig, όπως υποστήριζε η ομώνυμη Γερμανίδα Βιοχημικός Dr. Johanna Budwig εμφανίζει 80%-93% επιτυχία στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής καρκίνου.  Για την ιστορία πρέπει να αναφερθεί, ότι η Dr. Budwig έχει προταθεί εφτά φορές και το βραβείο Νόμπελ και ότι το έργο της συνεχίζεται από το Budwig Center έπειτα από δική της συγκατάθεση, λίγο πριν το θάνατό της.


Τι περικλείει όμως το πρωτόκολλο της Dr. Budwig;
Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην εξισορρόπηση της λειτουργίας των κυττάρων με απλούς τρόπους που περιλαμβάνουν αποτοξίνωση, ισορροπημένη διατροφή και επιλεγμένα αντικαρκινικά βότανα και τροφές.

Η Red Bull θα αποζημιώσει με 13 εκατ. δολάρια τους πελάτες της, επειδή το γνωστό ποτό της δεν... βγάζει φτερά!


Απίστευτο: Η Red Bull θα αποζημιώσει με 13 εκατ. δολάρια τους πελάτες της, επειδή το γνωστό ποτό της δεν... βγάζει φτερά!

Εάν πίνεις Red Bull επί 12 συναπτά χρόνια και δεν έχει βγάλει ακόμα φτερά, τότε θα λάβεις ένα μέρος των αποζημιώσεων που η εταιρεία θα αναγκαστεί να δώσει στους καταναλωτές για την παραπλανητική διαφήμισή της.


Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, εντούτοις είναι αληθινό. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η εταιρεία που παρασκευάζει το γνωστό ποτό, βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο αγωγές. Μετά το πέρας της δικαστικής διαμάχης συμφώνησε να πληρώσει 13 εκατομμύρια δολάρια επειδή το σλόγκαν της «το Red Bull δίνει φτερά» δεν είναι αληθινό!

Πως να φτιάξετε Αλκαλικό Νερό . Τα 5 σημαντικότερα οφέλη του να πίνεις αλκαλικό νερό



Ο πιο εύκολος τρόπος να αλκαλοποιήσουμε το είναι νερό μέσω κάποιου ιονιστή νερού. Παρακάτω όμως θα σας παρουσιάσουμε έναν απλό τρόπο για να το κάνετε μόνοι…. σας,

Όμως, το νερό,  των λόγω των χημικών και των ρύπων, πολλές φορές φτάνει στη βρύση μας ως όξινο. Η τιμή 7 είναι η ουδέτερη, κάτω από το εφτά είναι όξινο και πάνω από αυτό είναι αλκαλικό.

Αυτό που θέλουμε εμείς να πετύχουμε είναι να αλκαλοποιήσουμε το νερό έτσι ώστε να φτάσει μεταξύ Ph 8 με 9

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με πολλούς τρόπους αλλά οι πιο εύκολοι είναι οι παρακάτω:

Σάλος από την αποκάλυψη της FDA για τη χρήση της καρκινογόνου τρικλοζάνης στην Colgate Total


rgs6ujsuj

 “Δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα μέσα” ισχυρίζεται η εταιρεία 

Μια χημική ουσία που έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια καταναλωτών κάθε μέρα, προέκυψε σε οδοντόκρεμα.

Η εταιρεία πίσω από την Colgate Total επιμένει ότι το η ουσία τρικλοζάνη, η οποία χρησιμοποιείται κατά της ασθένειας των ούλων, είναι ασφαλής να χρησιμοποιηθεί, επειδή η οδοντόκρεμα εγκρίθηκε το 1997 από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

" Τα γλυκά της φύσης " κυκλοφορούν πλέον και σε έντυπη μορφή


Tα "Γλυκά της Φύσης" πλέον κυκλοφορούν! 


" Τα  γλυκά  της  φύσης "  της  Κώας  Διονυσίας  Τουλαντά  , κυκλοφορούν  πλέον  και  σε  έντυπη  μορφή . Το  βιβλίο  συμπεριλαμβάνει  αγνές  συνταγές για  γλυκά φτιαγμένα μόνο με  φρούτα , λαχανικά και ξηρούς  καρπούς .
Πληροφορίες  και  παραγγελίες
  στη  σελίδα  των  εκδόσεων  " Μεταμόρφωση "  metamorphosibooks.gr  και  στο τηλεφωνο  2294077230

Απάλυνση ακμής και λαμπερό δέρμα με χυμό από κεφίρ



Συστατικά
1 μήλο
100-150ml κεφίρ
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. κουάκερ βρώμης
Κανέλα σε σκόνη
Ξυλάκια κανέλας για άρωμα και σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής
Καθάρισε το μήλο και φρόντισε να αφαιρέσεις και τη φλούδα για να μην μένει στο χυμό
Ρίξε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από την κανέλα και χτύπησέτα
Σέρβιρε με λίγη κανέλα σκόνη και τα ξυλάκια για ντεκόρ.

Aπό  το  Ιστολόγιο  Κεφίρ 

Granola με μέλι


P1110173

Αν στους μικρούς σας μπόμπιρες αρέσουν τα κριτς–κριτς και τραγανά πρωινά και το μούσλι τους φαίνεται βαρετό, τότε δοκιμάστε να τους φτιάξετε granola. Ψημένες νιφάδες δημητριακών με άλλα λόγια, στις οποίες έχουμε βάλει κάποια λιπαρή ουσία (λάδι, βούτυρο) και κάποια γλυκαντική. Είναι τόσο απλή που θα αναρωτιέστε γιατί αγοράζατε τόσο καιρό τα αντίστοιχα πανάκριβα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, και τόσο νόστιμη που μετά το ποπ δεν έχεις στοπ!