Έχετε πονοκέφαλο; Το ιδανικό ρόφημα για σας

 

Διώξτε τους πονοκεφάλους με ένα ρόφημα θαύμα
Πονοκέφαλοι, ημικρανίες... Οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται ότι παλεύουν καθημερινά με αυτά. Θέλετε οι έντονοι ρυθμοί που κινούμαστε, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, το άγχος, η κούραση...
Η φράση το κεφάλι μου πάει να σπάσει, ακούγεται πολύ συχνά πια. 
Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να ηρεμήσετε και να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο;
Φτιάξτε ένα φυτικό ρόφημα απλά και γρήγορα μόνοι σας στο σπίτι και θα πείτε αντίο στους ενοχλητικούς πόνους.

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • Παίρνετε 1 κουταλάκι του γλυκού  φρεσκοκομμένο τζίντζερ και το βράζετε σε σιγανή φωτιά, σε κατσαρόλα που περιέχει 250ml νερό, για περίπου 5 λεπτά.
  • Αφού, περάσουν τα 5 λεπτά, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα 1 κ.γ ξερό χαμομήλι, καθώς και 1κ.γ ξερά άνθη τίλιου. Δεν τα επανατοποθετείτε στη φωτιά και τα αφήνετε ως έχουν να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Τέλος, ανακατεύετε το μείγμα και το σουρώνετε.
  • Τοποθετήστε το κατευθείαν σε ένα ποτήρι και πιείτε το ζεστό. Αν σας φαίνεται πικρό προσθέστε μέλι.
Άλλα βότανα που βοηθούν στις Ημικρανίες και τους πονοκεφάλους και μπορούν να προστεθούν στο μείγμα ή και να καταναλωθούν σκέτα:
  • Τανατσέτο
  • Μελισσόχορτο
  • Βερβένα
  • Ιπποκαταστανέα
  • Αχιλαία
Πατήστε επάνω στο όνομα του κάθε βοτάνου για να δείτε τις ιδιότητές του. 

Από  το  Ιστολόγιο  mothernature.gr

Τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγει μια έγκυος


Κάντε  κλικ  πάνω  στην  εικόνα  για  να  οδηγηθείτε  
στη  σελίδα  " Νεα  Διατροφής " 
και  να  μάθετε  ποια  είναι  τα  τρόφιμα  που
πρέπει  να  αποφεύγει
η  γυναίκα   στην  περίοδο  της  εγκυμοσύνης .

Μελέτη συνδέει τη χρήση αλουμινίου με οστεοπόρωση και αλτσχάιμερ - πως να το μειωσετε

Εκπληκτικά, διαπιστώθηκε ότι μέχρι 139.2 χιλιοστόγραμμα του αλουμινίου ανά άτομο θα μπορούσαν να καταναλωθούν σε ένα γεύμα ανάλογα με το πώς τα τρόφιμα προετοιμάστηκαν.
Είναι κοινή πρακτική σε όλο τον κόσμο να μαγειρευτούν, να προετοιμαστούν και να αποθηκευτούν τα τρόφιμα στο αλουμίνιο. Όταν το αλουμίνιο είναι κρύο, η διαρροή στα τρόφιμα είναι ελάχιστη. Εντούτοις, όταν προετοιμάζονται τα τρόφιμα στα περιβάλλοντα ανωτέρω 150c (302f), η διαρροή αλουμινίου στα τρόφιμα γίνεται ανησυχητική.
Οι ερευνητές εξέτασαν πέντε διαφορετικούς τύπους κρεάτων (βόειο κρέας, βουβαλίσιο, πρόβειο κρέας, κοτόπουλο, και γαλοπούλα) που συσκευάστηκαν σε φύλλο αλουμινίου και μαγειρεύτηκαν στους φούρνους σε διάφορες θερμοκρασίες επάνω από 150c. 
Βρήκαν ότι η συγκέντρωση αλουμινίου εξερράγη κατά 378% στο κόκκινο κρέας και 215% στα πουλερικά. 
Επίσης αποκαλύφθηκε ότι τα ιδιαίτερα όξινα τρόφιμα που τυλίχτηκαν σε φύλλο αλουμινίου περιείχαν δύο φορές ποσότητα αλουμινίου και ότι το μέγεθος ενός τηγανιού μαγειρέματος αλουμινίου καθόρισε επίσης πόσο αλουμίνιο διέρρευσε στα τρόφιμα.
Οι παρασκευαστές τροφίμων συχνά χρησιμοποιούν αλουμίνιο για την αποθήκευση και διατήρηση των τροφίμων. Είναι φθηνό και άκρως εύχρηστο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε την πρόσληψη του αλουμινίου από τη διατροφή σας.
Πώς να μειώσετε το αλουμίνιο από τη διατροφή σας 1) Κανονικά, το πόσιμο νερό περιέχει χαμηλά επίπεδα αλουμινίου. Ως εκ τούτου, προσπαθήστε να αποφύγετε το πόσιμο νερό και τα ανθρακούχα ποτά, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε δοχεία από αλουμίνιο.
2) αποφύγετε τα ανθιδρωτικά αποσμητικά που περιέχουν αλουμίνο. Πολλά κύρια εμπορικά σήματα των ανθιδρωτικών περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλουμινίου. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της εφαρμοσμένης τοξικολογίας διαπίστωσε ότι η μακροπρόθεσμη έκθεση των ανθρώπινων μαστικών  επιθηλιακών κυττάρων στο αλουμίνιο οδήγησε σε έναν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.
3) συστήνεται να ληφθούν συμπληρώματα ασβεστίου, μαγνήσιου και ψευδάργυρου για να βοηθήσουν να αποτρέψει το σώμα σας τα υψηλά επίπεδα του αλουμινίου.
4) Υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες και τα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην απεξάρτηση απο το αλουμίνιο. Χυμός λεμονιού, τουρμερικ, σκόρδο, κέλπ και κολίανδρο, χρησιμοποιούνται όλα ευρέως για την απεξάρτηση του αλουμινίου απο το σώμα. Επίσης, μουσκεύοντας τα πόδια σας για 30 λεπτά ή περισσότερο σε ένα διάλυμα απο άλατα Epsom (1/2 φλιτζάνι), και θαλασσινό αλάτι (1/2 φλιτζάνι) μπορεί να αφαιρέσει το αλουμίνιο μέσω των ποδιών σας. 
 
Τελικές Παρατηρήσεις Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αλουμινόχαρτο δεν είναι κατάλληλο για το μαγείρεμα, ιδιαίτερα στα τρόφιμα που είναι πολύ όξινα, και  η κατάποση των τροφίμων που ψήθηκαν με φύλλο αλουμινίου θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη απειλητικών ασθενειών για τη ζωή.
Υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι οι άνθρωποι που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα αλουμινίου είναι σε κίνδυνο ανάπτυξης τελικών ασθενειών και άλλων περιπλοκών στην υγεία τους. Η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε όλοι είναι ότι το αλουμίνιο χρησιμοποιείται σε όλες σχεδόν τις τροφές μας.
Σε σύγκριση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην αφαίρεση του φθοριδίου απο τη διατροφή μας, το αλουμίνιο είναι τόσο διαδεδομένο ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρέσετε όλα τα τεχνητά παραγόμενα αλουμινίου από τη ζωή μας.
Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους του αλουμινίου και να ζητήσετε από την κυβέρνηση να επισημαίνουν τους κινδύνους από την έκθεση σε αλουμίνιο, ειδικά όταν μαγειρεύετε.

Από  το  Ιστολόγιο  Γλυκιά  Ζωή 

Σάλτσα τομάτας: πώς να τη φτιάξουμε και να τη διατηρήσουμε



Όλοι αγαπάμε τις καλοκαιρινές τομάτες. Είναι όμως τόσες πολλές, που σκεφτήκαμε πως αξίζει να τις συντηρήσετε, για να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε το χειμώνα, και να θυμάστε το καλοκαίρι που πέρασε.

Παρακάτω σας εξηγούμε πώς να φτιάξετε φρέσκια σάλτσα τομάτας, και να την συντηρήσετε σε βαζάκια, για να την χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες για μακαρόνια, τάρτες και πολλά άλλα. Με αυτό τον τρόπο συσκευασίας και συντήρησης, οι ντομάτες θα διατηρηθούν για 1 έως και 2 χρόνια!

Μαζέψτε όσες περισσότερες τομάτες μπορείτε. Δεν μας πειράζει το είδος τους ή το πόσο ώριμες είναι. Χαράξτε τις κορυφές τους σε σχήμα Χ, και ρίξτε τις τομάτες σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Αυτό θα μας βοηθήσει στο ξεφλούδισμα τους.
Για να τις ξεφλουδίσουμε, θα πρέπει να μην καίνε. Μια εύκολη λύση είναι να τις ρίξετε σε νερό με πάγο για μερικά λεπτά.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε όσα σπόρια μπορούμε. Μην αγχώνεστε, δεν μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα σπόρια, και δεν πειράζει εάν σας ξεφύγουν μερικά. Ρίχνετε τις καθαρισμένες τομάτες σε μια κατσαρόλα, αφού μετά θα τις βράσετε.

Πρέπει στη συνέχεια, να αποστειρώσουμε τα βαζάκια και τα καπάκια τους. Προτείνουμε δύο τρόπους. Είτε σε πλυντήριο πιάτων στους 50 C ή και παραπάνω βαθμούς, είτε μπορείτε απλά να βράσετε τα βαζάκια και τα καπάκια τους για μερικά λεπτά σε μια κατσαρόλα.

Ξεκινάμε να μαγειρεύουμε τις τομάτες μας, εδώ οι χρόνοι θα διαφοροποιηθούν ανάλογα με την ποσότητα και το είδος της ντομάτας. Θέλετε να δημιουργηθεί μια σάλτσα σαν αυτή που βλέπετε παρακάτω, σχετικά πηχτή και δεμένη. Υπολογίζουμε 30 με 40 λεπτά.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα με μια καθαρή κουτάλα στα βαζάκια μας, και γεμίζουμε μέχρι πάνω. Αφήνουμε μόλις 1-2 εκατοστά κενό, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, και σφραγίζουμε, χωρίς να γυρίζουμε το καπάκι πολύ σφιχτά.

Σε μια βαθειά κατσαρόλα ή χύτρα, βράζουμε τα βαζάκια για 15 λεπτά, με τη στάθμη του νερού να βρίσκεται ελάχιστα κάτω από το καπάκι. Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε στον πάτο της κατσαρόλας μια πετσέτα, και να καθίσετε πάνω το βαζάκι, έτσι ώστε να μην σας σπάσει ή ραγίσει από το βράσιμο!


Αφαιρέστε τα βαζάκια από την κατσαρόλα με προσοχή, γιατί θα καίνε υπερβολικά, και αφήστε τα για αρκετές ώρες έτσι ώστε να κρυώσουν. Τοποθετείτε σε σκοτεινό ντουλάπι, και χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε. Καλό θα ήταν να γράφετε πάνω στο βαζάκι ημερομηνία παρασκευής. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε όλη τη σάλτσα μετά το πρώτο άνοιγμα, μπορείτε να τη συντηρήσετε για μερικές μέρες στο ψυγείο.

Πηγή:http://www.foodzine.gr

Από  την  ιστοσελίδα   pentapostagma.gr/

Φτιάξτε τη δική σας κρέμα λεύκανσης προσώπου με ανανά και καρύδα


    Κάντε  κλικ  πάνω  στην  εικόνα  για  να  οδηγηθείτε  στη  σελίδα  " Νέα  Διατροφής "   και  στις  πληροφορίες  για  το πως να φτιάξετε  τη  δική  σας  κρέμα  λεύκανσης  προσώπου .

3 απλοί τρόποι για να κάνεις το μυαλό σου να πηγαίνει... σφαίρα! .

Έχεις σκεφτεί ότι το μυαλό σου αργεί; Κι όμως, μπορείς να το κάνεις να λειτουργεί πιο γρήγορα, με τρεις απλές ασκήσεις.
Σύμφωνα με το «faysbook.gr», οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος είναι το πιο δυνατό όργανο του ανθρώπινου οργανισμού. Για εκείνους, το «δεν μπορώ» ή «δεν προλαβαίνω», δεν υπάρχει αφού θεωρούν ότι αν δουλέψεις λίγο παραπάνω με τον εγκέφαλό σου, όλα είναι δυνατά.
Πως θα το καταφέρεις;

1. Βασίσου στη λογική πλευρά του εγκεφάλου:

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο εγκέφαλος χωρίζεται σε δύο μέρη: Η αριστερή πλευρά εξετάζει τη γλώσσα, το λόγο και τη λογική.Η δεξιά πλευρά επεξεργάζεται τη συγκίνηση, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών, και των φόβων. Προσπάθησε να βγάλεις το άγχος και το φόβο για το αν θα τα καταφέρεις, και βάλε τα δυνατά σου να κάνεις το μυαλό σου να δουλέψει με λογική! Αν το κάνεις αυτό, θα θυμάσαι πιο εύκολα τι έχεις να κάνεις με αποτέλεσμα να τελειώνεις τις δουλειές σου πιο γρήγορα.  Σίγουρα μπορείς να απομονώσεις για κάποιες ώρες της ημέρας τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου σου, αρκεί να το προσπαθήσεις αρκετά.

2. «Γύμνασε» τους μύες του εγκεφάλου:

Δεν είναι τόσο δύσκολο απ’όσο ακούγεται! Το μόνο που έχεις να κάνεις για να καταφέρεις να ανταπεξέρχεσαι στις καθημερινές απαιτήσεις πιο γρήγορα, είναι να γράφεις τις δουλειές σου σε μια λίστα και να τις διαβάζεις συχνά. Φτιάξε μια to do list με ιεραρχική σειρά. Μόλις κάνεις την πρώτη δουλειά, σβήσε το bullet  από τη λίστα  και συνέχισε έτσι μέχρι το τέλος της ημέρας. Σιγά σιγά, θα εξασκήσεις τον εγκέφαλό σου να θυμάται όλο και περισσότερα πράγματα με αποτέλεσμα να μη χάνεις καθόλου χρόνο από την καθημερινότητά σου, και να κοντρολάρεις καλύτερα το χρόνο σου.

3. Κάνε ένα διάλειμμα:

Όπως το ανθρώπινο σώμα μετά από εντατική εκγύμναση μπορεί αν πάθει over burn, έτσι και ο εγκέφαλος έχει τα όρια του! Οι περισσότεροι ενήλικες μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα ζήτημα μόνο για 60 λεπτά. Μην υπερ κουράζεις με σκέψεις και έγνοιες το μυαλό σου λοιπόν, πάνω από μια ώρα. Κάνε μια βόλτα ανά ώρα, για να… φρεσκάρεις το μυαλό σου και να δουλέψει καλυτέρα και πιο αποτελεσματικά.

 
Από  την  Ιστοσελίδα  Briefing News

10 tips για σπιτικά, φυσικά, οικονομικά καλλυντικά

Η περιποίηση του προσώπου και του δέρματος «πηγάζει» από το ψυγείο και το ντουλάπι της κουζίνας μας! Τα σπιτικά καλλυντικά ή τα προϊόντα μακιγιάζ που φτιάχνουμε μόνοι μας αποτελούν το σύγχρονο «φίλο» της γυναίκας, αφού προστατεύουν το πορτοφόλι και ταυτόχρονα περιέχουν μόνο γνωστά συστατικά. 

Οι παρακάτω 10 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε τον εαυτό σας… με φυσικές μεθόδους και σχεδόν ανέξοδα.

Κραγιόν από λάδι και βατόμουρα
Αρκεί να κάνουμε μια μείξη βατόμουρων με λίγο ελαιόλαδο… και θα δημιουργήσουμε το δικό μας κραγιόν. Τα συστατικά θα κρατήσουν ενυδατωμένα τα χείλη μας και θα τους δώσουν μια υπέροχη μυρωδιά. Βέβαια, πρέπει να το αφήσουμε πάνω… και όχι να γλείφουμε συνεχώς τα χείλη μας.

Μάσκα από φράουλες για μείωση της ακμής
Γιατί να αγοράζουμε μάσκες ή κρέμες για την ακμή, όταν μπορούμε να φτιάξουμε μια ανάλογη στο σπίτι μας; Χρειαζόμαστε απλά λίγες φράουλες και χυμό λεμονιού. Τα αντιοξειδωτικά και τα όξινα στοιχεία θα μειώσουν την ερυθρότητα της επιδερμίδας και παράλληλα θα καθαρίσουν το δέρμα.

Μαγειρική σόδα για πιο λευκά δόντια
Αν κοιτάξουμε τα συστατικά της οδοντόκρεμας, θα διαπιστώσουμε ότι περιέχει μαγειρική σόδα. Αυτή είναι η υπεύθυνη ουσία για τα λαμπερά δόντια. Σε ένα φλιτζανάκι βάζουμε ένα ¼ του κουταλιού μαγειρικής σόδας και έπειτα μια μικρή ποσότητα οδοντόπαστας. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, τα δόντια μας δεν θα είναι πια κίτρινα…

Απολέπιση του δέρματος με πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια μπορούν να βοηθήσουν στην απολέπιση του σώματος, κυρίως στα γόνατα και τους αγκώνες! Ο χυμός τους είναι γεμάτος από βιταμίνη C, που στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και κρατά το δέρμα σε άψογη κατάσταση. Βάζουμε μέσα στο χυμό λίγο αλάτι και ζάχαρη και αμέσως μπορούμε να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα από πάνω μας.

Ελαιόλαδο και κρόκος  αυγού για την πιτυρίδα
Εάν έχουμε πιτυρίδα, ας αποφύγουμε τα ακριβά σαμπουάν και ας ανακατέψουμε λίγο λάδι με έναν κρόκο αυγού. Αρκεί να «δουλέψουμε» το μείγμα πάνω στο κεφάλι μας, αφήνοντας το να δράσει για μερικά λεπτά. Στο τέλος, ξεπλένουμε τα μαλλιά μας… και η πιτυρίδα έχει εξαφανιστεί!

Μάσκα από μπανάνα, μέλι και lime για φρέσκο πρόσωπο
Στην αρχή πλένουμε το πρόσωπο μας με κρύο νερό… και μετά εκμεταλλευόμαστε τις βιταμίνες των φρούτων! Λιώνουμε σε ένα βαζάκι μια μπανάνα και ρίχνουμε μέλι και μερικές σταγόνες πορτοκαλιού ή lime. Αφήνουμε τη μάσκα πάνω στο πρόσωπο μας για τουλάχιστον 15 λεπτά και αμέσως θα αποκτήσουμε ένα δροσερό και φρέσκο πρόσωπο.

Μέλι και ελαιόλαδο: Ιδανικά για ενυδάτωση
Το μέλι και το ελαιόλαδο μπορούν να φτιάξουν μια υπέροχη κρέμα ενυδάτωσης για το ευαίσθητο δέρμα. Αυτά τα δυο προϊόντα είναι ιδανικά, ακόμα και για τα μωρά, αφού κρατά το δέρμα μαλακό και απαλό. Άλλωστε, καλό είναι να αποφεύγουμε τις λοσιόν που περιέχουν άγνωστες ουσίες.

Αγγούρι ή ντομάτα για θεραπεία της επιδερμίδας
Το αγγούρι περιέχει αμινοξέα που συσφίγγουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα, ενώ η ντομάτα διαθέτει φυσικά οξέα που καθαρίζουν τους πόρους του δέρματος. Οι βιταμίνες τους είναι ικανές να συνθέσουν μια άψογη θεραπεία για την ακμή και τον καθαρισμό του προσώπου, και όχι μόνο!

Χαμομήλι για να ανακουφιστεί το δέρμα
Το δροσερό τσάι μπορεί να αναζωογονήσει το πρόσωπο μας και να μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες! Αρκεί να βράζουμε λίγο χαμομήλι σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα στο μείγμα και το αφήνουμε να δράσει πάνω στο δέρμα μας. Το αποτέλεσμα; Μια φρέσκια εικόνα!

Wasabi, ένα φυσικό και υγιές καλλυντικό
Τo wasabi μπορεί να ωφελήσει πολύ το δέρμα μας, αφού περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη C, κάλιο και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ειδικότερα, είναι ικανό να οξυγονώσει τους κυτταρικούς ιστούς και να ενισχύσει την άμυνα της επιδερμίδας. Ας φτιάξουμε το δικό μας λάδι με wasabi και ας απολαύσουμε τα αποτελέσματα του…

Από  το  Ιστολόγιο   mothernature.gr
flowmagazine.gr

Γλυστρίδα : Ένα διατροφικό θαύμα φυτρώνει στον κήπο μας


Κάντε  κλικ  πάνω  στην εικόνα  για  να  οδηγηθείτε  
στην  σελίδα  "  Η  Διατροφή  σήμερα " 
και  στις  πληροφορίες  για  την  γλυστρίδα .

Γιατί οι σαγιονάρες βλάπτουν σοβαρά την υγεία



Giati oi sagionares vlaptoun sovara tin ygeiaΈνα από τα πιο δημοφιλή υποδήματα παγκοσμίως και αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές υπόδημα του καλοκαιριού, η σαγιονάρα, μπήκε στο στόχαστρο αμερικανών επιστημόνων, που διαπίστωσαν ότι μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων υγείας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες της Ένωσης Επιστημόνων Ορθοπεδικών των ΗΠΑ, οι σαγιονάρες τελικά δεν είναι τόσο ... αθώες όσο θα πιστεύαμε, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε, λόγω του ότι είναι πολύ άνετες.
Κι όμως, όπως τελικά αποδεικνύεται, δεν είναι μόνο οι γόβες στιλέτο που δημιουργούν πρόβλημα στο μυοσκελετικό μας σύστημα. Το αγαπημένο και πιο διαδεδομένο καλοκαιρινό υπόδημα, σύμφωνα με το queen.gr, είναι εξίσου επικίνδυνο, διότι:
Δε στηρίζει σωστά την καμάρα του πέλματος. Η σαγιονάρα δε διαθέτει το ανατομικό σχήμα των αθλητικών παπουτσιών, άρα δεν είναι σε θέση να παράσχει στο ανθρώπινο πέλμα την απαραίτητη άνεση και σωστή στάση κατά το περπάτημα.
Κατ' επέκταση, εφόσον δε στηρίζει σωστά το πέλμα, δε στηρίζει και το σύνολο του ποδιού, προκαλώντας ιδιαίτερη κόπωση στους τένωντές μας, αλλά και πολλούς κραδασμούς στα γόνατα!
Δεν προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα που χρειαζόμαστε στην κίνησή μας. Μάλιστα, έρευνες έδειξαν ότι βάζουμε αντανακλαστικά περισσότερη δύναμη στα δάχτυλα των ποδιών για να συγκρατήσουμε τη διχάλα της σαγιονάρας, κουράζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο περισσότερο τον αστράγαλό μας.
Αυτό με τη σειρά του έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάζει διαρκώς το κέντρο βάρους του σώματός μας κι έτσι να κουράζονται περισσότερο απ' όσο θα 'πρεπε ο κορμός, ο αυχένας και τα χέρια μας.
Μπορεί να προκαλέσει πελματιαία απονευρωσίτιδα, η οποία είναι μια ιδιαίτερα επώδυνη φλεγμονώδης κατάσταση, που προκαλείται όταν ένα άτομο αναγκάζεται διαρκώς να μετατοπίζει το κέντρο βάρος του πέλματός του. Είναι αρκετά συνήθης πάθηση σε γυναίκες που φορούν πολύ συχνά ψιλοτάκουνες γόβες, αλλά και στις μπαλαρίνες, με τις γνωστές πουέντ τους.

 Από  το  Ιστολόγιο   Rodos Alarm
prismanews.gr

10 απλοί τρόποι για να μην τα κάνεις " μαντάρα " στη ζωή σου

   
1) Σταμάτα να δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στο πως αισθάνεσαι. Το πώς αισθάνεσαι, είναι πως αισθάνεσαι. Σύντομα θα περάσει. Το πώς σκέφτεσαι, είναι πως σκέφτεσαι. Σύντομα θα αλλάξει και αυτό. Πες στον εαυτό σου, ότι αυτό που νιώθεις το νιώθεις και αυτό που σκέφτεσαι, το σκέφτεσαι. Από την στιγμή που δεν μπορείς να σταματήσεις τον εαυτό σου από το να σκέφτεται ή να αποτρέψεις τα αισθήματα να δημιουργούνται στο μυαλό σου, δεν έχει κανένα νόημα να είσαι περήφανος ή να ντρέπεσαι για αυτά. Δεν τα προκάλεσες εσύ. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις τις πράξεις σου. Αυτές είναι η μόνη αιτία ευχαρίστησης ή ντροπής

 2) Σταμάτα να ανησυχείς. Συχνά κάνει τα πράγματα χειρότερα. Όσο περισσότερο σκέφτεσαι κάτι άσχημο, τόσο πιθανότερο είναι να συμβεί. Όταν είσαι αρκετά κοντά στο να αναγνωρίσεις το πρώτο σημάδι του προβλήματος, τότε σίγουρα θα βρεις κάτι ώστε να πείσεις τον εαυτό σου ότι όντως υπάρχει πρόβλημα.

 3) Χαλάρωσε με τον σχολιασμό της εσωτερικής σου ζωής. Αν θες να είναι χαρούμενος, σταμάτα να λες στον εαυτό σου ότι είσαι άθλιος. Οι άνθρωποι συνέχεια λένε στον εαυτό τους πως αισθάνονται, τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς, τι σημαίνει το καθετί. Τα περισσότερα προκύπτουν από την φαντασία τους. Τα υπόλοιπα είναι ίσα μέρη από ψέματα και παρερμηνεύσεις. Έχεις μόνο μια περιορισμένη αντίληψη για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Συνήθως, ούτε αυτοί γνωρίζουν κάτι περισσότερο και σίγουρα νοιάζονται πολύ λιγότερο για εσένα, από ότι εσύ για αυτούς. Δεν έχεις κανένα τρόπο να γνωρίζεις πραγματικά τι σημαίνει το καθετί. Οτιδήποτε πεις στον εαυτό σου είναι και αυτό που θα πιστέψεις.

4) Μην δίνεις σημασία στην εσωτερική σου αυτοκριτική. Το να κρίνεις τον εαυτό σου είναι ανούσιο. Το να κρίνεις τους άλλους είναι ανοησία. Ότι και να κάνεις, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα το κάνει καλύτερα. Όσο άσχημα και να είσαι, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι χειρότερα. Από την στιγμή που δεν μπορείς να πεις τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο, πως μπορείς να τοποθετήσεις τον εαυτό σου σωστά μεταξύ αυτών; Το να κρίνεις τους άλλους είναι ανόητο. Από την στιγμή που δεν γνωρίζεις όλα τα γεγονότα και έχεις μόνο μια μερική άποψη για τον άλλο, δεν μπορείς να δημιουργήσεις μια αξιόπιστη και αντικειμενική κλίμακα αξιολόγησης. Και στην τελική, ποιος νοιάζεται για την άποψη σου έτσι και αλλιώς;

 5) Σταμάτα να νιώθεις ένοχος. Η ενοχή δεν αλλάζει τίποτα. Μπορεί να σε κάνει να αποδεχθείς την ευθύνη, αλλά δεν παράγει κάτι καινούργιο στην ζωή σου. Αν νιώθεις ένοχος για κάτι που έκανες, είτε κάνε κάτι για να επανορθώσεις ή αποδέξου ότι τα  έκανες  μαντάρα  και προσπάθησε να μην το κάνεις ξανά. Στην συνέχεια, άφησε το να ξεχαστεί. Αν αισθάνεσαι ένοχος για κάτι που κάποιος άλλος έκανε, τότε πήγαινε να δεις ένα ψυχίατρο. Αυτό είναι τρελό..

 6) Σταμάτα να ανησυχείς για το τι λέει ο υπόλοιπος κόσμος για εσένα. Οι κακοήθεις άνθρωποι μπορεί να σε τρελάνουν. Οι καλοί άνθρωποι δεν μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο. Τα γεγονότα είναι γεγονότα και οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι. Εσύ το κάνεις στον εαυτό σου. Τα οποιαδήποτε συναισθήματα είναι αποτέλεσμα εξωτερικών γεγονότων, είναι αδύναμα μέχρι την στιγμή που εσύ θα τους επιτρέψεις να ανέβουν στην επιφάνεια. Εξάλλου, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απασχολημένοι με το να σκέφτονται για τον εαυτό τους (και το τι σκέφτεσαι εσύ για αυτούς) για να ανησυχούν για εσένα.

7) Σταμάτα να κρατάς σκορ. Οι αριθμοί είναι αριθμοί. Δεν έχουν μυστικές δυνάμεις. Επειδή κάτι μπορεί να εκφράζεται ως αριθμός ή αναλογία, δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Πολλοί από τους δείκτες επιχειρήσεων είναι είτε άσχετοι, είτε ασυναρτησίες, είτε παράλογοι ή απλά λάθος. Αν δεν τους καταλαβαίνεις ή λένε κάτι περίεργο, απλά αγνόησε τους. Δεν υπάρχει τίποτα το επιστημονικό στο να βασίζεσαι σε σφαλμένα στοιχεία. Ούτε τίποτα χρήσιμο στο να βασίζεις την ζωή σου σε αριθμούς, που ήταν ανόητοι εξαρχής.

8) Μην ανησυχείς αν η ζωή και η καριέρα σου δεν πάνε όπως θα ήθελες. Όσο πιο πολύ μένεις προσκολλημένος σε ένα σχέδιο, τόσο πιο σύντομα θα πάει κάτι λάθος. Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς. Όσο προσεκτικά και να έχεις αναλύσει την κατάσταση όταν έκανες το σχέδιο, αν έχουν περάσει πάνω από μερικές μέρες τα πράγματα έχουν ήδη αλλάξει. Μετά από ένα μήνα θα είναι τελείως διαφορετικά. Μετά από ένα χρόνο σχεδόν τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Ο προγραμματισμός είναι χρήσιμος μόνο σαν μια αρχή που θα αναγκάσει τον άνθρωπο να σκεφτεί προσεκτικά τι θα κάνει και τι όχι. Μόλις ξεκινήσεις, πέτα το σχέδιο στην άκρη και έχε το νου σου στην πραγματικότητα.

 9) Μην αφήνεις τους άλλους να σε χρησιμοποιούν για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες. Το να θεωρείς τον εαυτό σου υπεύθυνο για την επιτυχία και ευτυχία κάποιου άλλου, σημαίνει ότι έχεις χάσει το νόημα. Είναι η ζωή του και όχι δικιά σου. Αυτός πρέπει να την ζήσει. Δεν μπορείς να το κάνεις εσύ για αυτόν, ούτε μπορείς να τους αποτρέψεις από το να σκατώσουν, αν αυτό έχουν αποφασίσει να κάνουν.

10) Σταμάτα να ανησυχείς για την προσωπικότητα σου. Δεν έχεις. Η προσωπικότητα, όπως και το εγώ κάποιου, είναι μια δημιουργία του μυαλού. Δεν υπάρχει στον πραγματικό κόσμο. Είναι μια λέξη που περιγράφει την γενική εντύπωση που δίνεις στους άλλους μέσα από τα λόγια και τις πράξεις σου. Αν η προσωπικότητα σου δεν είναι αρεστή σήμερα, μην ανησυχείς. Μπορείς πάντα να την αλλάξεις, εφόσον επιτρέψεις στον εαυτό σου να το κάνει. Αυτό που καθορίζει την προσωπικότητα ενός ατόμου, είναι μια συνεχής και αποφασιστική προσπάθεια από μέρους του να λέει στον εαυτό του τι είδους άνθρωπος είναι και να πράττει ανάλογα.

Από  dailyarticle.gr

7 ασθένειες που δεν χρειάζονται φάρμακα


Στο τεύχος Απριλίου 2008 της ενημερωτικής έκδοσης της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ (Harvard Health Letter) οι ερευνητές περιγράφουν 7 κοινά νοσήματα που μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς να καταφύγουμε στην εύκολη λύση των φαρμάκων.
Τα τελευταία χρόνια ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός μελετών μας υποδεικνύουν ότι απλές αλλαγές στο τρόπο ζωής όπως η διατροφή και η άσκηση είναι αποτελεσματικές θεραπείες για πολλά νοσήματα.
Αυτά τα επτά κοινά νοσήματα είναι:
  • Αρθριτικά
  • Χοληστερίνη
  • Έκπτωση νοητικών λειτουργιών (Alzheimer, άνοια)
  • Κατάθλιψη
  • Διαβήτης
  • Υπέρταση
  • Οστεοπόρωση
ΑρθριτικάΟστεοαρθρίτιδα, η φθορά του χόνδρου που επικαλύπτει τις
αρθρώσεις. Πρόκειται για την πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας στους ηλικιωμένους. Είναι ζωτικής σημασίας να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σας. Όπως η βιταμίνη D, η γλουκοσαμίνη, ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη C και τακτική χαμηλής φόρτισης άσκηση.

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, πρόκειται για ένα αυτοάνοσο νόσημα όπου το σώμα σας αρχίζει να επιτίθεται και να καταστρέφει από μόνο του τις αρθρώσεις – σε μερικές περιπτώσεις καταλήγει σε χρόνια καταστροφή και παραμόρφωση των αρθρώσεων – μπορεί επίσης να βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό χωρίς να καταφύγετε στο φαρμακείο.
Ισχύουν τα παραπάνω για την οστεοαρθρίτιδα πρέπει όμως να:
Αποκλειστούν η ζάχαρη και τα δημητριακά. Να αυξηθούν οι μη επεξεργασμένες, υψηλής ποιότητας τροφές, βιολογικές αν γίνεται
Οι τροφές θα πρέπει να αναλώνονται όσο πιο κοντά γίνεται στη φυσική τους μορφή
Να προστεθούν αμινοξέα όπως η Lysine, η Proline, και πολυφαινόλες που σταματούν με φυσιολογικό τρόπο τη φλεγμονή.
Θα πρέπει επιπλέον να διαχειριστεί και το συναισθηματικό κομμάτι το οποίο είναι και το υπόστρωμα της νόσου.

Χοληστερίνη: το θέμα της «καλής» και της «κακής» χοληστερίνης είναι πιθανόν ένας από τους μεγαλύτερους ιατρικούς μύθους της εποχής μας.
Η χοληστερίνη είναι ένα μόριο λίπους που παράγεται στο συκώτι και είναι απαραίτητο για πληθώρα λειτουργιών στον οργανισμό. Για την ανανέωση των κυττάρων, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, μεγάλου αριθμού ορμονών, ως καύσιμο για τον καρδιακό μυ κ.ά.
Η χοληστερίνη μεταφέρεται στο αίμα σε μορφή μεγάλων (καλά) και μικρών (κακών) μορίων. Τα μικρά μόρια διεισδύουν πιο εύκολα και επικάθονται στο τοίχωμα των αγγείων ενώ τα μεγάλα μεταφέρονται στο αίμα χωρίς να επικάθονται στα τοιχώματα. Κανένα φάρμακο δεν επιδρά στο μέγεθος αυτών των μορίων.
Ο καλύτερος τρόπος να μειώσετε τη χοληστερίνη σας είναι να αποφεύγετε τη ζάχαρη και τις τροφές από δημητριακά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Αυτό θα βελτιώσει το μεταβολισμό σας και ο οργανισμός αντί να καίει υδατάνθρακες (ζάχαρη κ.λπ.) θα καίει λίπος.
Για να φέρετε την χοληστερίνη σας σε φυσιολογικά επίπεδα θα πρέπει να:
  • Καλύψετε τις ανάγκες σας σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και κυρίως βιταμίνη C
  • Να μειώσετε σημαντικά τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (ψωμί, μακαρόνια, αναψυκτικά, πατάτες)
  • Να ασκήστε καθημερινά
  • Να αυξήσετε την λήψη ω-3 λιπαρών οξέων
Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο Χοληστερίνη

Έκπτωση νοητικών λειτουργιών: η νόσος του Alzheimer είναι μια επιδημία. Η σωστή δίαιτα και η αποτοξίνωση του οργανισμού με το detoxification program από βαρέα μέταλλα είναι το Α και το Ω για μια ιδανική εγκεφαλική λειτουργία και την πρόληψη της νόσου του Alzheimer.
Το να διατηρείται τα επίπεδα της ινσουλίνης σας χαμηλά, η πρόσληψη Ω-3 λιπαρών οξέων, η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών και τροφών με υψηλό αντιοξειδωτικό δείκτη είναι διαιτητικές αλλαγές που μπορούν να προλάβουν μια νοητική πτώση.
Η αποφυγή και απομάκρυνση του υδραργύρου και του αλουμινίου παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Τα οδοντικά σφραγίσματα με αμάλγαμα είναι μια από τις κύριες πηγές υδραργύρου, ενώ κοινές πηγές αλουμινίου είναι τα αποσμητικά για των ιδρώτα που το περιέχουν και μαγειρικά σκεύη.
Θα πρέπει να αποφεύγετε επίσης και τα εμβόλια κατά της γρίπης, καθώς περιέχουν υψηλές δόσεις και υδράργυρου και αλουμινίου.

Κατάθλιψη: ο Dr. Μέρκολα αναφέρει ξεκάθαρα ότι: "Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα δεν θεραπεύουν κατά κανένα τρόποτη αιτία της κατάθλιψης σας. Είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβετε αυτό!" Αυτό δεν πηγάζει μόνο από την πείρα ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ολιστικής ιατρικής αλλά και από επιστημονικά στοιχεία όπως αναφέρει η σε άρθρο της The Wall Street Journal, για μια πρόσφατη συνολική μελέτη η οποία ανακοινώθηκε στο πιο έγκυρο ιατρικό στο κόσμο το NewEnglandJournalofMedicine όπου συμπεραίνεται ότι τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα είναι λιγότερο αποτελεσματικά από το εικονικό φάρμακο.
Για να χειριστεί κανείς το βασικό πρόβλημα λίγα πράγματα είναι πιο αποτελεσματικά από την λήψη ω-3 λιπαρών οξέων σε συνδυασμό με άσκηση που είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά σχετικά με τη κατάθλιψη .

Διαβήτης: Αυτό που θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι σχετικά με το διαβήτη τύπου 2 είναι το εξής: δύναται να προληφθεί πλήρως και είναι σχεδόν πάντα ιάσιμος, χρησιμοποιώντας τίποτα άλλο παρά αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής.
Θα πρέπει λοιπόν:
  • Να περιορίσετε ή να εξαλείψετε πλήρως τη ζάχαρη και τα δημητριακά από την διατροφή σας.
  • Να ασκείστε τακτικά και έντονα
  • Να αποφεύγετε τα τρανς λιπαρά
  • Να λαμβάνετε άφθονα ω-3 λιπαρά
  • Να απολαμβάνετε αρκετό ύπνο υψηλής ποιότητας κάθε βράδυ
  • Να διατηρείτε ένα υγιές σωματικό βάρος
  • Να αυξήσετε την πρόσληψη αντιοξειδωτικών και ιδιαίτερα βιταμίνης C
  • Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο: Το αίνιγμα του διαβήτη
Υπέρταση: η υπέρταση μπορεί να είναι ένας σοβαρός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιαγγειακού νοσήματος.Μέχρι και το 90% του πληθυσμού θα μπορούσε να τελικά προσβληθεί από αυτήν. Ευτυχώς, η παρακολούθηση και η ρύθμιση της αρτηριακής σας πίεσης είναι κάτι που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. 
Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επαναφορά της αρτηριακής πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα είναι η να φέρετε σεφυσιολογικά επίπεδα την ινσουλίνη και την λεπτίνη. Αυτό επιτυγχάνεται με την μείωση των δημητριακών και της ζάχαρης και με διατήρηση ικανοποιητικών επιπέδων άσκησης.
Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή είναι η ίδια στρατηγική που επαναφέρει στο φυσιολογικό σχεδόν οποιαδήποτε τιμή υψηλής χοληστερίνης.
Θα πρέπει να επιστήσουμε στην προσοχή σε ένα θέμα: θα πρέπει να βεβαιώνεστε ότι όποιος σας μετράει τη πίεση το κάνει σωστά. Με τα 2/3 του πληθυσμού να είναι υπέρβαρα είναι σημαντικό να χρησιμοποιεί κανείς το σωστό μέγεθος περιχειρίδας στο πιεσόμετρο και να προσέχει ώστε να είναι σωστά τοποθετημένο το άνω άκρο κατά τη μέτρηση.
Θα μπορούσε βέβαια να είναι απαραίτητη η ενίσχυση του διαιτολογίου με θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία των αγγείων στον οργανισμό όπως το μαγνήσιο, η βιταμίνη C, η αργινίνη κ.ά.
Η πλειοψηφία των περιστατικών με υπέρταση μπορεί να θεραπευτεί ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες.

Οστεοπόρωση: όπως η άσκηση και η δίαιτα είναι αποτελεσματικές σε συνδυασμό για να νικήσουν την παχυσαρκία, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την οστεοπόρωση. Οι βιταμίνες D και Κ είναι επίσης ζωτικοί παράγοντες.
Η δίαιτα είναι φυσικά, επίσης πολύ σημαντική για γερά κόκκαλα. Θα πρέπει κανείς να τρώει άφθονα και τα σωστά για το σώμα του λαχανικά. Αν σας είναι δύσκολο να τρώτε την ποσότητα που χρειάζεται, προσπαθήστε να φτιάχνετε και να καταναλώνετε χυμούς από λαχανικά.
Οι χυμοί λαχανικών είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Κ. Μια άλλη καλή πηγή είναι από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση με κεφίρ.
Η Πλήρης Διατροφική Αξιολόγηση (NutrEval)μια απόλυτα εξειδικευμένη εξέταση μοριακής βιολογίας, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και να δώσει ακριβείς πληροφορίες ώστε να δούμε με τι τροφές μπορούν να αντικατασταθούν οι υδατάνθρακες ανάλογα με την μεταβολική κατάσταση και την ιδιοσυγκρασία του καθενός ξεχωριστά. Μπορούμε λοιπόν μέσα από την Μοριακή Διατροφή να χορηγήσουμε στοχευμένα αυτό που πραγματικά χρειάζεται το σώμα μας. Σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα εργαστήρια στο κόσμο την Genova Diagnostics και τα Εργαστήρια Μοριακής Διατροφής Nutrilabs το Detox Center μπορεί να παρέχει αυτή την εξέταση και στην Ελλάδα.
Πρόκειται για την πιο πλήρη διατροφική εξέταση που υπάρχει, η οποία συνδυάζει 5 ξεχωριστά τμήματα εξετάσεων για να δώσει αποτελέσματα υψηλής ακρίβειας και αξιοπιστίας. Ο συνδυασμός των εξετάσεων αυτών είναι μοναδικός και εκτιμάει δεδομένα από όλες τις πτυχές του μεταβολισμού για να δώσει μια πλήρη εικόνα της γαστρεντερικής, νευρολογικής, καρδιαγγειακής και φλεγμονώδους κατάστασης του οργανισμού.
Οι ανεξάρτητοι δείκτες από κάθε εξέταση συνδυάζονται ιδανικά για να παρουσιάσουν με ακρίβεια την ανάγκη του οργανισμού (και όχι τα απλά επίπεδα στο αίμα) για κάποιο διατροφικό στοιχείο, βιταμίνη ή ιχνοστοιχείο. Παρομοίως εκφράζεται και ο κίνδυνος για την εκδήλωση κάποιας ασθένειας.
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς


Ήξερες οτι...


....σε  μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του ανατολικού Λονδίνου διαπιστώθηκε ότι πίνοντας νερό μπορούμε να κάνουμε το μυαλό μας να δουλεύει πιο γρήγορα; 

 Σε ένα πείραμα συμμετείχαν 34 άνδρες και γυναίκες οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ προτού φάνε για πρωινό μια απλή μπάρα δημητριακών και όταν είχαν καταναλώσει μια μπάρα δημητριακών με ένα μπουκάλι νερό.

Οι ερευνητές ρώτησαν τους εθελοντές κατά πόσο ένοιωθαν διψασμένοι πριν ξεκινήσει το πείραμα. Ανάμεσα σε όσους δεν ανέφεραν ότι ένοιωθαν δίψα δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές ως προς το χρόνο αντίδραση τους στα τεστ, είτε είχαν πιει νερό είτε όχι. Όσοι όμως διψούσαν είχαν ως και 14% πιο γρήγορες αντιδράσεις σε σχέση με πριν. 

Από  την  Ιστοσελίδα   iasy.gr

Κάντε την ζωή σας πιο απλή και ζήστε καλύτερα την κάθε σας μέρα!

 
Ξυπνητήρια, λεωφορεία, τηλέφωνα όλο το 24ωρο, αναπάντητα emails, deadlines στην δουλειά, απλήρωτοι λογαριασμοί, δουλειές του σπιτιού και άλλα πολλά τινάζουν, κάθε μέρα, το νευρικό σας σύστημα στον αέρα. Kι όμως αν το σκεφθείτε ψύχραιμα, η καθημερινότητά μας είναι θα πρέπει να είναι ό,τι επιλέγουμε εμείς και όχι ότι υπαγορεύουν οι ατελείωτες υποχρεώσεις.
Πώς όμως θα γίνει αυτό; Εφαρμόστε μερικές απλές συμβουλές, όπως αυτές που ακολουθούν και σύντομα θα δείτε διαφορά.

Μάθετε να λέτε όχι . Δεν χρειάζεται να αναλάβετε εσείς όλα τα σημαντικά projects της εταιρείας, συν τα ψώνια στο super market, την πληρωμή των λογαριασμών όλης της οικογένειας. Θυμίστε στον εαυτό σας ότι οι φίλοι/ συνάδελφοι/ συγγενείς/ σύντροφοι δεν θα σας αγαπούν λιγότερο αν τους κάνετε λιγότερες χάρες.

Σηκωθείτε λίγο νωρίτερα το πρωί . Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αν καταφέρετε να αποφύγετε το πρωινό άγχος (αυτό που σας προκαλεί κάθε πρωί δύσπνοιες και πονοκεφάλους και θα έχετε και λιγότερο άγχος κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Μην κάνετε τις δουλειές όλες μαζί. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα βάλετε τα τηλέφωνα στο αθόρυβο, ή θα απαντήσετε στον συνάδελφο που καίγεται στο απέναντι γραφείο ότι θα ασχοληθείτε με το δικό του επείγον θέμα, μόλις τελειώσετε τη δική σας επείγουσα δουλειά.

Πηγαίνετε δέκα λεπτά νωρίτερα στα ραντεβού σας . Αποφεύγετε το άγχος και τα νεύρα της κίνησης και κερδίζετε δέκα λεπτά χρόνο για τον εαυτό σας: για να χαλαρώσετε, να βολτάρετε στην περιοχή ή στην περίπτωση των επαγγελματικών ραντεβού να προετοιμάσετε καλύτερα αυτά που έχετε να πείτε.
 Κάθε φορά που πανικοβάλλεστε ή απογοητεύεστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και απαντήστε στον εαυτό σας ειλικρινά: έχει πραγματική σημασία αυτό που σας απασχολεί τώρα; Αν η απάντηση είναι αρνητική, μόλις χαλαρώσατε!

Σε περιόδους απαιτητικές, κάντε μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Για παράδειγμα, την εβδομάδα που δουλεύετε ένα σημαντικό project, αφήστε τις δουλειές του σπιτιού για το Σαββατοκύριακο.
Για να γίνει αυτό… μάθετε να ξεχωρίζετε ποια ακριβώς είναι τα απολύτως απαραίτητα. Έχοντας μάθει να λειτουργούμε σε “multi-tasking mode” έχουμε την τάση να θεωρούμε τα πάντα επείγοντα. Όχι, δεν χρήζουν όλα τα e-mail σας άμεσης απάντησης, ούτε «πρέπει» να απαντήσετε το τηλέφωνο που χτυπάει σαν δαιμονισμένο τη στιγμή που κάνετε μπάνιο.

Κάντε τις αγορές σας μόνο με μετρητά . Γλιτώστε τον πονοκέφαλο των μηνιαίων λογαριασμών, υπολογισμών δόσεων και αθροίσματος επιτοκίων των καρτών.

Σχεδιάστε τις διαδρομές σας είτε τις κάνετε με το αυτοκίνητο, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς : Αν, για παράδειγμα, έχετε δύο ώρες κενό από τη στιγμή που θα φύγετε από το γραφείο μέχρι την ώρα που ξεκινά η ταινία που έχετε κανονίσει να δείτε, και το σπίτι σας απέχει σαράντα λεπτά από το γραφείο, είναι προτιμότερο να δώσετε ραντεβού νωρίτερα έξω από το σινεμά και να πιείτε ένα καφέ στο φουαγιέ ή στην καφετέρια δίπλα, παρά να πάτε σπίτι για να «ξεκουραστείτε» και να καταλήξετε στο σινεμά κουρασμένοι από την κίνηση και το άγχος.

Φερθείτε ευγενικά στους άλλους, και στον εαυτό σας. Στην πρώτη περίπτωση, γλιτώνετε χρόνο και άγχος από τύψεις και περίπλοκες διαδικασίες απολογιών και κερδίζετε συμμάχους για τα δύσκολα. Στη δεύτερη περίπτωση, κερδίζετε ψυχική γαλήνη.

Προτιμήστε τα σύντομα e-mail s . Τέσσερις-πέντε προτάσεις είναι συνήθως επαρκέστατες. Τα υπόλοιπα θα τα πείτε από κοντά, ή μέσω τηλεφώνου.

Δοκιμάστε μια συγκεκριμένη άσκηση: για μία εβδομάδα, σημειώνετε σε ένα χαρτί ή μπλοκ κάθε πράγμα που σας κάνει να χαμογελάτε. Διαβάστε τη λίστα σας στο τέλος της εβδομάδας, και κατά πάσα πιθανότητα θα διαπιστώσετε ότι στην πλειοψηφία τους είναι πράγματα πολύ απλά: ένα τραγούδι, ένας χαλαρός διάλογος, ένα τηλεφώνημα ενός φίλου. Και θα καταλάβετε ότι τα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους είναι συνήθως πολύ πιο απλά απ’ ότι νομίζουμε.

Αποδεχτείτε επιτέλους το γεγονός ότι δεν μπορείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες ! Όσο σκληρά και αν προσπαθήσετε, όσα κομμάτια και αν γίνετε, όσο πολύ και αν το θέλετε…

Σταματήστε να αναλώνεστε σε πράγματα που δεν σας ευχαριστούν πια . Το ότι κάνετε μια δουλειά που σας ενθουσίαζε τότε που ήσασταν 21, για παράδειγμα, δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτή η δουλειά εξακολουθεί να σας κάνει ευτυχισμένους τώρα που είστε 35. Ομοίως, οι συνήθειες, τα χόμπι και οι φίλοι από το δημοτικό δεν μας αρέσουν μια ζωή. Εξετάστε ποια πράγματα σας ευχαριστούν πραγματικά και ποια κάνετε από ταχύτητα ή κεκτημένη συνήθεια και κόψτε τα τελευταία.

Σταματήστε να αναζητάτε την τελειότητα . Ακόμα και αν υπήρχε τρόπος να την φτάσετε, θα είχατε ξοδέψει την ζωή σας προσπαθώντας. Και θα καταλήγατε ένας τέλειος επαγγελματίας-επιστήμονας-σύντροφος-φίλος, αλλά δυστυχισμένος άνθρωπος!

Κάντε ερωτήσεις, μην προσπαθήσετε να μαντέψετε, ή να διαβάσετε το μυαλό των ανθρώπων . Στην καλύτερη περίπτωση χάνετε χρόνο, στην χειρότερη, δημιουργείτε παρεξηγήσεις και άβολες καταστάσεις.

Αφιερώστε 15 λεπτά από το απόγευμα της Κυριακής για να οργανώσετε την επόμενη εβδομάδα . Μην περιοριστείτε στη λίστα με τις υποχρεώσεις μόνο –βρείτε χώρο για την καινούρια ταινία που θέλετε να δείτε ή τον καφέ με τους φίλους. Έτσι, δεν θα γλιτώσετε μόνο άγχος και χρόνο, αλλά θα θεραπεύσετε εν μέρει και την κυριακάτικη μελαγχολία.

Όπως σοφά λένε και οι Κινέζοι, να ζητάς βοήθεια από κάποιον που μπορεί να σου τη δώσει. Αν δεν το ακολουθείτε, το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε τη ζωή τη δική σας και των άλλων πιο περίπλοκη.

Τέλος, τεμπελιάστε και λίγο, κάνει καλό…

Από  την  Ιστοσελίδα  Health4you

Συνταγή : Πως να φτιάξουμε σπιτική μαργαρίνη

        Κάντε  κλικ  πάνω στην εικόνα  για  να  οδηγηθείτε  στη  σελίδα  " Καθαρή  Διατροφή "   και  να   δείτε  αυτή  την  υπέροχη  συνταγή  .                                                       



Ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του σύκου



Η συκιά είναι από τα αρχαιότερα δέντρα που καλλιέργησε ο άνθρωπος (7000 π.Χ. στην Ιεριχώ). Είναι το πρώτο δέντρο που αναφέρεται στην Βίβλο. Στην ελληνική μυθολογία σχετίζεται με γεγονότα και θεούς που μαρτυρούν τη "χθόνια καταγωγή" και στις Ινδίες είναι δέντρο ιερό.


Η Συκιά δεν είναι κανένα εντυπωσιακό δέντρο. Ίσα - ίσα που περνάει απαρατήρητη με τον γκρίζο κορμό της και τα θαμπά μεγάλα και αδρά της φύλλα. Ανήκει στην οικογένεια των Μωρεωδών (Moracean), το γένος των φίκων. Κατάγεται από την Καριά της Μ. Ασίας γι’ αυτό και λέγεται "φίκος ο καρικός" (Ficus carica) και καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για τους ιδιαίτερα θρεπτικούς "καρπούς" της που τρώγονται φρέσκοι ή αποξηραμένοι. Στην πραγματικότητα αυτό που τρώνε είναι ο ανθός της και όχι ο καρπός της.

Με τις πρώτες καλοκαιρίες της άνοιξης ανοίγουν τα μπουμπούκια, πολύχρωμα και προκλητικά, στέλνοντας στον αέρα ελκυστικές μυρωδιές. Όσο αυξάνεται η ζέστη στην ατμόσφαιρα, δένουν και τους καρπούς τους. Η συκιά δεν ακολουθεί αυτόν τον δρόμο. Δεν έχει μπουμπούκια που ανθίζουν, ούτε λουλούδια με πολύχρωμα πέταλα να έλκουν τα έντομα, να γονιμοποιούνται και να δημιουργούν καρπό. Η συκιά "ανθίζει" προς τα μέσα. Μικρά φουσκωτά "σακουλάκια" ,τα σύκα, γεμάτα στήμονες, σποράκια και χυμούς, που κάποια στιγμή, αν δεν τα φάμε, προκαλούν τα έντομα, με την γλύκα τους, να διεισδύσουν. Μετά σαπίζουν και πέφτουν στη γη.

Ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες της συκιάς

Τα ώριμα μαλακά σύκα είναι κακοστόμαχα, καθαρτικά της κοιλιάς, εύκολα όμως η καταρροή από αυτά σταματάει, προκαλούν εξανθήματα και ιδρώτα, ξεδιψούν και σβήνουν την θερμότητα. Τα δε ξηρά είναι θρεπτικά, θερμαντικά, προκαλούν δίψα, είναι ευκοίλια και ακατάλληλα για τις καταρροές του στομαχιού και της κοιλιάς, κατάλληλα όμως για την τραχεία, το λάρυγγα, την ουροδόχο κύστη και τα νευρά, καθώς και για αυτούς που λόγο μακράς ασθένειας έχουν κακό χρώμα και για τους ασθματικούς και επιληπτικούς και υδρωπικούς, καθαρίζουν με την απόχρεμψη τα περιττώματα του θώρακα βρασμένα με ύσσωπο αν ποθούν, αρμόζει και στους παλαιούς βήχες και τις χρόνιες παθήσεις του πνεύμονα, μαλακώνουν την κοιλιά αν κοπανιστούν με σόδα και κνήκο και φαγωθούν.

Το δε αφέψημά τους αρμόζει στις φλεγμονές του λαιμού, ως γαργάρα, ενώ προστίθεται και στο ωμό κριθάλευρο για γυναικείους υποκαπνισμούς μαζί με μοσχοσίταρο ή αλεύρι από ξεφλουδισμένο κριθάρι, μαζί με απήγανο γίνονται κλύσμα για τους κολικούς.

Σαν κατάπλασμα βρασμένα και λιωμένα διαλύουν τα σκληρώματα και τις παρωτίτιδες, μαλακώνει τα τοπικά φλεγμονώδη αποστήματα του δέρματος, χωνεύουν τη μασχαλιαία και βουβωνική λεμφαδενίτιδα (οιδήματα των αδένων) και ακόμα περισσότερο μαζί με ίριδα ή σόδα ή ασβέστη. Και ωμά αν κοπανιστούν μαζί με αυτά που έχουν ειπωθεί, έχουν τις ίδιες επιδράσεις. Μαζί με φλούδι ροδιού καθαρίζουν τα πτερύγια και μαζί με ανθό χαλκού θεραπεύουν τα ανίατα ρευματικά και κακοήθη έλη στη κνήμη. Αν ψηθούν δε σε κρασί και ανακατευθούν με αψίνθιο και κριθαρένιο αλεύρι ωφελούν σαν κατάπλασμα τους υδρωπικούς. Καμένα και αναμεμιγμένα με κερί θεραπεύει τις χιονίστρες, λιωμένα δε και ωμά μαζί με υγρό σιναπιού (sinapsis alba) παρμένα και τοποθετημένα στα αυτιά, θεραπεύουν τους ήχους και τοις φαγούρες.

Ο γαλακτώδης χυμός της άγριας και της ήμερης συκιάς πήζει το γάλα σαν την πυτιά, διαλύει δε και το πηγμένο όπως και το ξύδι, προκαλεί έλκη (πληγές) στο σώμα και ανοίγει τις πληγές, είναι καθαρτικός της κοιλιάς και χαλαρωτικός της μήτρας όταν πίνεται με λείο άμυλο. Είναι ωφέλιμος στις ποδάγρες σαν κατάπλασμα μαζί με αλεύρι από μοσχοσίταρο και ξύδι. Καθαρίζει δε και τη λέπρα και λειχήνες, τις φακίδες, τους αλφούς (κατά τόπους λευκοπάθεια του δέρματος) και τη ψώρα μαζί με κριθάλευρο



Και τους δαγκωμένους από σκορπιό, δηλητηριώδη ζώα και λυσσασμένα σκυλιά ωφελεί όταν στάζετε στην πληγή (ο γαλακτώδης χυμός) και ωφελεί και τους πονόδοντους όταν προστεθεί σε μαλλί και τοποθετηθεί μέσα στην τρύπα και εξαφανίζει τις μυρμηγκιές αν επαλειφθεί με λίπος γύρω γύρω η σάρκα.

Τα ίδια κάνει και ο χυμός από τα τρυφερά κλαδιά της άγριας συκιάς, όταν είναι φουσκωμένα, πριν ακόμα βλαστίσει το μάτι. Κομμένοι κοπανίζονται και ο χυμός αφού ξεραθεί στη σκιά φυλάγεται.

Χρησιμοποιούνται δε στα φάρμακα που ανοίγουν πληγές και το γαλάκτωμα και ο χυμός.

Τα απαλά άκρα των κλαδιών, όταν βράζονται μαζί με βοδινά κρέατα, τα κάνουν εύκολα στο βράσιμο.

Τα άγρια σύκα, τα από μερικούς καλούμενα ερινέοι, βρασμένα σαν κατάπλασμα μαλακώνουν κάθε νεοπλασία και οίδημα των αδένων του λαιμού, ωμά σαν κατάπλασμα μαζί με σόδα και αλεύρι εξαφανίζουν τις μυρμηγκιές και τις νεοπλασίες.

Τα φύλλα έχουν τις ίδιες ιδιότητες. Μαζί με ξίδι και αλάτι σαν κατάπλασμα θεραπεύει τα έλκη και εξανθήματα στο κεφάλι, την πιτυρίδα και τις ματωμένες φλύκταινες των ποδιών.

Τρίβονται με αυτά και οι σαρκώδεις επιφύσεις και οι τραχύτητες των βλεφάρων, και στη λεύκη γίνεται κατάπλασμα με τα φύλλα ή τα κλαδιά της μαύρης συκιάς, κάνει και για τα δαγκώματα από σκυλιά μαζί με μέλι. Τα άγρια σύκα επαναφέρουν και τα οστά μαζί με φύλλα άγριας παπαρούνας και διαλύουν τα τοπικά αποστήματα του δέρματος (καλόγερους) μαζί με κερί, μαζί με ρόβι και κρασί φτιαγμένα κατάπλασμα αρμόζουνε σε δαγκώματα από αρουραίο ή σαρανταποδαρούσα.




Γίνεται και σκόνη από την άγρια και την ήμερη συκιά, αν καούν τα κλαδιά, από την στάχτη. Πρέπει να την μουσκέψουμε πολύ και να την αφήσουμε να παλιώσει. Αρμόζει δε στα εγκαύματα και στη γάγγραινα, καθαρίζει και διαλύει τα περιττώματα.

Πρέπει να τη χρησιμοποιούμε με βρεγμένο σφουγγάρι τοποθετώντας το επάνω, σε άλλους όμως και ως κλύσμα, όπως σε αυτούς που πάσχουν από δυσεντερία, χρόνιες καταρροές, κοίλα μεγάλα και διαβρωτικά έλκη, γιατί καθαρίζει επουλώνει και κολλάει τις σάρκες, όπως ταιριάζει στις πληγές που τρέχουν αίμα.

Και πίνεται για την διάλυση των θρομβώσεων και για τα πεσίματα, ρήγματα και σπάσματα, ποσότητα από αυτήν πρόσφατα διυλισμένη με ένα κύαθο νερού και με την προσθήκη λίγου λαδιού.

Βοηθάει όταν δίνεται σκέτη σε όσους έχουν κολικούς και δυσεντερία σε ποσότητα ενός κύαθου, είναι κατάλληλη για επάλειψη μαζί με κρασί για τις παθήσεις των νεύρων και τους σπασμούς και πίνεται για όσους έχουν πιει γύψο ή έχουν τσιμπηθεί από αράχνες. Τα ίδια παρέχουν και οι υπόλοιπες σκόνες, κυρίως της βελανιδιάς και όλες είναι στυπτικές.
Από  το  Ιστολόγιο  Hygeia News


Φυσιογνωμική: Όσα μαρτυρούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας


 

Αν τα μάτια είναι, κατά την λαϊκή θυμοσοφία, ο καθρέφτης της ψυχής, το υπόλοιπο πρόσωπο είναι ο… χάρτης της. Υπερβολή; Ίσως, αν αναλογιστεί κανείς ότι σύμφωνα με τον ίδιο τον «πατέρα» της φυσιογνωμικής, τον Johann Kaspar Lavater, τα ανθρώπινα πρόσωπα είναι τόσο πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους, όσο και οι ανθρώπινοι χαρακτήρες. Αυτό, σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει ότι ασφαλείς «κανόνες» για την προσωπικότητα όσων έχουν, για παράδειγμα, γαμψή μύτη, δεν μπορούν στην πραγματικότητα να προκύψουν. 

Αυτό που προκύπτει από τις γενικές γνώσεις της φυσιογνωμικής είναι μερικές ενδιαφέρουσες συζητήσεις –και άλλες τόσες γενικές ενδείξεις– που όπως και να ‘χει, έχουν πάντα το ενδιαφέρον τους. Τι «λέει» λοιπόν για τον χαρακτήρα μας το πρόσωπό μας;

Το σχήμα του προσώπου Το συναίσθημα έχει τον πρώτο λόγο στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου με στρογγυλό πρόσωπο: Ευαίσθητα και στοργικά, τα άτομα αυτά έχουν περισσότερες πιθανότητες να συνάψουν σταθερές μακροχρόνιες σχέσεις, από τους… κατόχους μακρόστενων προσώπων. Αυτοί οι τελευταίοι διακρίνονται από την τάση τους να κουράζονται εύκολα, ενώ είναι πρακτικοί και μεθοδικοί άνθρωποι, με ιδιαίτερες ικανότητες στη διευθέτηση καταστάσεων. Το τετράγωνο πρόσωπο μαρτυρά αποφασιστικότητα, αλλά μπορεί επίσης να προδίδει έντονη φιλοδοξία και ενίοτε αυταρχισμό. Αντίθετα, το τριγωνικό πρόσωπο συνδέεται στην κινέζικη παράδοση με το φλογερό ταμπεραμέντο, την δημιουργικότητα και την ευαισθησία.

Οι ζώνες του προσώπου Ο νούμερο ένα κανόνας της φυσιογνωμικής θέλει το πρόσωπο να χωρίζεται σε τρία τμήματα: Το επάνω, το μέτωπο δηλαδή, που συμβολίζει την σκέψη και κατ’ επέκταση τη λογική, το μεσαίο, των ματιών και της μύτης, που συμβολίζει το συναίσθημα, και το τρίτο, του στόματος και του πηγουνιού που αντιστοιχεί στον παρορμητισμό και τα ένστικτα. Όσο πιο κοντά σε μέγεθος είναι αυτές οι ζώνες μεταξύ τους (μετράμε πάντα κάθετα, όχι οριζόντια) τόσο ωραιότερο είναι το πρόσωπο και τόσο πιο… ισορροπημένος χαρακτήρας ο κάτοχός του. Αν κάποια ζώνη υπερισχύει των άλλων, κάνετε απλώς τους αντίστοιχους συσχετισμούς –μεγάλο μέτωπο υποδηλώνει τον έλεγχο της λογικής έναντι των συναισθημάτων, μακρύ πηγούνι έντονο παρορμητισμό και πάει λέγοντας.

 Κατά μέτωπο… διάγνωση Όσο και αν δεν του φαίνεται, το μέτωπο μαρτυρά πολλά για τον χαρακτήρα μας. Τρεις διαφορετικούς τύπους έχουμε και εδώ, τους οποίους διακρίνουμε κοιτώντας το προφίλ του ατόμου: Μέτωπο που γέρνει προς τα πίσω, μαρτυρώντας φαντασία, πνεύμα και ευαισθησία, κάθετο μέτωπο που μαρτυρά άτομο πρακτικό, το οποίο δεν «το κουράζει» πολύ με σκέψεις, και μέτωπο που προεξέχει από το υπόλοιπο κρανίο, μαρτυρώντας κάποιο βαθμό ανωριμότητας. Όπως, βέβαια, τονίσαμε και πριν, σημαντικό ρόλο στο «διάβασμα» του προσώπου παίζει και το μήκος του μετώπου σε σχέση με τα άλλα δύο τμήματα: Ένα μεγάλο μέτωπο δείχνει άτομο έξυπνο και σκεπτόμενο –πιθανότατα και λιγότερο ενεργητικό– ένα στενό μέτωπο μαρτυρά σταθερό χαρακτήρα ενώ ένα μέτωπο αρμονικό προς το υπόλοιπο πρόσωπο υποδηλώνει ευγένεια και ισορροπία χαρακτήρα.

 Για κοίτα με στα μάτια, λοιπόν Όσο και αν μοιάζει να πλησιάζει επικίνδυνα την… αστρολογία, το προφίλ του ατόμου με βάση το χρώμα των ματιών δεν ξέφυγε από την σύγχρονη φυσιογνωμική –και ποιοι είμαστε εμείς να αμφισβητήσουμε τους επιστήμονες; Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: Τα καστανά μάτια υποδηλώνουν δημιουργικό πνεύμα και εριστική ιδιοσυγκρασία (αν σκεφτήκατε τους λαούς της Μεσογείου, είστε πολύ κοντά). Τα μπλε μάτια ανήκουν σε άτομο ήρεμο, πιο αδύναμο από εκείνον που έχει μάτια καστανά. Θάρρος και ζωηράδα, τέλος, μαρτυρούν τα πράσινα μάτια. Βέβαια, σημαντικό ρόλο εδώ παίζει και το σχήμα των ματιών: Τα μάτια που έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους δείχνουν στενή αντίληψη των πραγμάτων, σε αντίθεση με τα μάτια που απέχουν αρκετά, τα οποία μαρτυρούν ανοιχτό μυαλό. Τα μάτια που όταν είναι ανοιχτά σχηματίζουν ορθή γωνία με την μύτη ανήκουν σε ευγενικούς χαρακτήρες, ενώ τα βαθουλωτά μάτια, αυτά που η κινέζικη φυσιογνωμική αποκαλεί εύγλωττα «τα μάτια του λύκου» (θα τα αναγνωρίσετε από το γεγονός ότι βρίσκονται πολύ πιο μέσα στο κρανίο σε σχέση με το κόκκαλο του φρυδιού και τα ζυγωματικά) είναι, όπως φανταστήκατε, ένα καθόλου καλό σημάδι για τον χαρακτήρα του κατόχου τους

 Σε γνωρίζω από τα χείλη Ίσως εξίσου βασικό χαρακτηριστικό με τα μάτια, τα χείλη λένε πολλά για τον χαρακτήρα μας: Λεπτά και σκληρά χείλια διακρίνουν τα ανήσυχα πνεύματα, που πιθανώς κρύβουν και κάποια φιλαργυρία. Μαλακά χείλη ίσον αδύναμος χαρακτήρας, σε αντίθεση με τα αυστηρά σχηματισμένα που υποδηλώνουν σθεναρότητα. Τα σαρκώδη χείλη, όσο σέξι και αν είναι, μαρτυρούν και μια κάποια ροπή προς την τεμπελιά και τη λαιμαργία. Το κάτω χείλος που υπερισχύει σε μέγεθος του επάνω (όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των ανθρώπων) μαρτυρά άτομο που λειτουργεί ελαφρώς εγωιστικά στις σχέσεις του, καθότι έχει μεγαλύτερη ανάγκη να αγαπηθεί απ’ ότι να αγαπήσει. Αντιθέτως, τα συμμετρικά χείλη –σε περίπου ίδιο μέγεθος το πάνω με το κάτω– θεωρούνται αισθηματικό… τζακ ποτ.

 Πηγή: www.in2life.gr

 Από το Ιστολόγιο angelaspinkyworld

5 εύκολα σνακ: Τι να φας για να σου φύγουν το άγχος, τα νεύρα και η κούραση

Μπανάνα για να ξεθυμώσεις, πορτοκάλια για το στρες, βραζιλιάνικα φυστίκια για το άγχος. Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς; Διάβασε παρακάτω…

  • 1. Βραζιλιάνικα φιστίκια αν έχεις άγχος
5 εύκολα σνακ (5)
Αυτά τα φιστίκια έχουν σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στον εγκέφαλο. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα του σεληνίου οδηγούν σε αυξημένο άγχος και κατάθλιψη, ενώ η μεγαλύτερη πρόσληψη σεληνίου έχει συνδεθεί με χαμηλότερη άγχος και μια συνολική βελτίωση στη διάθεση. Πλούσια σε σελήνιο είναι ακόμα ο τόνος, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
  • 2. Πορτοκάλια αν είσαι πολύ στρεσαρισμένος
5 εύκολα σνακ (2)
Σνακ, όπως πιπεριές και εσπεριδοειδή, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στέλνοντας περισσότερη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος.
  • 3. Κεράσια αν δεν σε παίρνει ο ύπνος με τίποτα
5 εύκολα σνακ (6)
Τα κεράσια είναι πλούσια σε μελατονίνη, την ορμόνη που ξεκινά τον κύκλο του ύπνου. Αν και ο τρόπος που λειτουργεί δεν είναι απόλυτα σαφής, ξέρουμε ότι συνδέεται με το βιολογικό ρολόι μας. Αν το μυαλό σας δεν μπορεί να σταματήσει να δουλεύει ακόμα κι αν είστε στο κρεβάτι πολύ ώρα, ένας χυμός κεράσι μπορεί να βοηθήσει.
  • 4. Ανανά αν νιώθεις μπλοκαρισμένος
5 εύκολα σνακ (3)
Σνακ πολύχρωμων φρούτων, όπως ανανάς, βατόμουρα και δαμάσκηνα περιέχουν αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι γνωστό ότι προκαλούν ζημιά στους νευρώνες του εγκεφάλου. Ακόμα ο σολωμός, και τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3 λιπαρά μας βοηθούν να έχουμε ξεκάθαρη σκέψη.
  • 5. Μπανάνα αν είσαι θυμωμένος
5 εύκολα σνακ (4)
Αφού κατηγορήσεις την σεροτονίνη σου, φάε μια μπανάνα. Σύμφωνα με μελέτες χαμηλά επίπεδα της νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη μειώνουν την ικανότητα ρύθμισης του θυμού από τον εγκέφαλο.

        Απο  το  Ιστολογιο  Γλυκιά  Ζωή
Πηγή: cosmo.gr

Κάππαρη - Η θεραπευτική υπερτροφή του καλοκαιριού

Κάππαρη – Η θεραπευτική υπερτροφή του καλοκαιριού
 Κάντε  κλικ  πάνω  στην  εικόνα
για  να  οδηγηθείτε  στις  πληροφορίες  για  την  κάππαρη
στο  Ιστολόγιο   Εναλλακτική  Δράση .

49 λόγοι για να αγαπήσετε το τρέξιμο



1. ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΚΟΚΑΛΑ
Δεκαπέντε λεπτά χαλαρού τζόγκινγκ επί 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή σας, κατά 40%, σύμφωνα με την Εθνική Εταιρία Οστεοπόρωσης της Μεγάλης Βρετανίας.
2. ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου αναφέρουν ότι με 30 λεπτά τρέξιμο, ένας ενήλικας 63,5 κιλών καίει 391 θερμίδες, ενώ κάνοντας ποδήλατο καίει 277 και παίζοντας τένις 272 θερμίδες. Μετάφραση; Θα “ρίξετε” την κοιλιά σας σε 40% λιγότερο χρόνο.
3. ΓΙΝΕΤΕ ΕΥ-Τ-Υ-Χ-Ι-Σ-Μ-Ε-Ν-Ο-Ι
«Η ήπια έως μέτρια άσκηση απελευθερώνει φυσικές ενδορφίνες καλής διάθεσης που σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε το στρες και κυριολεκτικά σας κάνουν να νιώθετε ευτυχισμένοι», εξηγεί ο “Αντριου Μακ Κάλοτς, επικεφαλής στο Ίδρυμα Διανοητικής Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.
4. ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΔΙΑΝΑ
Μερικοί δρομείς θέτουν ως στόχο μια συγκεκριμένη απόσταση ή μια χρονική επίδοση, άλλοι εστιάζουν στη βελτίωση της υγείας τους ή στην απώλεια βάρους, και κάποιοι τρέχουν απλώς για χαλάρωση. Το τρέξιμο θα σας βοηθήσει να επιτύχετε οποιονδήποτε στόχο βάλετε με το νου σας.
5. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Ενώ άλλα αθλήματα έχουν ημερομηνία λήξης, οι δρομείς δεν χρειάζεται να σταματήσουν. Δείτε τον θρυλικό 70χρονο Ρον Χιλ που δεν έχει χάσει ούτε μια μέρα τρεξίματος από τον Δεκέμβρη του 1964.
6. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ
Με κρύο ή βροχή, με ήλιο ή αέρα, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μη βγείτε για τρέξιμο. Αρκεί να προσθαφαιρέσετε κάποια ρούχα, ανάλογα με τον καιρό, και να το δείτε σαν πρόκληση. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που είναι κομμένη και ραμμένη για τον καλό καιρό της χώρας στην οποία ζούμε!
7. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ
Το τρέξιμο νωρίς το πρωί σάς επιφυλάσσει αληθινά όμορφες εμπειρίες που αξίζει να βιώσετε. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος κοιμάται, φτάνετε πρώτοι σ’ εκείνο το λιβάδι, οι άδειοι δρόμοι είναι όλοι δικοί σας, βλέπετε τον ήλιο να ανατέλλει με όλο του το μεγαλείο και δεν χρειάζεται να το μοιραστείτε με κανέναν. Τι μεγάλη ικανοποίηση που νιώθετε!
8. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΥΠΝΑΡΑΔΩΝ
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ζήτησαν από ανθρώπους που έκαναν καθιστική ζωή και υπέφεραν από αϋπνία, να κάνουν τζόγκινγκ 20-30 λεπτά μέρα παρά μέρα. Αποτέλεσμα: o χρόνος που τους χρειαζόταν για να αποκοιμηθούν μειώθηκε κατά το ήμισυ, και η διάρκεια του ύπνου αυξήθηκε σχεδόν κατά μία ώρα.
9. ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ
Υπάρχουν απρόβλεπτες καταστάσεις στη ζωή. Εκεί που δεν το περιμένετε, πρέπει να το βάλετε στα πόδια για να σώσετε τη ζωή σας. Πώς θα τα καταφέρετε αν δεν έχετε λιγάκι προπονηθεί;
10. ΕΝΕΡΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, τα οφέλη του τρεξίματος έχουν άμεση επίδραση στην κοιλιακή χώρα. «Η σωματική δραστηριότητα μειώνει το χρόνο παραμονής των τροφών στο παχύ έντερο, περιορίζοντας έτσι την απώλεια νερού, με τελικό αποτέλεσμα τα κόπρανα να είναι μαλακά και να αποβάλλονται ευκολότερα», εξηγεί ο Δρ Κεν Χίτον, γαστρεντερολόγος.
11. ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ …
«Η μέτρια άσκηση ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να είναι έτοιμα να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις», λέει η Καθ Κόλινς, διευθύνουσα διαιτολόγος στο νοσοκομείο Σεν Τζορτζ στο Λονδίνο. Σε μελέτες που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, όσοι άνθρωποι έκαναν καθημερινά 15 λεπτά τζόγκινγκ επί 5 ημέρες την εβδομάδα, αρρώσταιναν 50% λιγότερο από αυτούς που διήγαν καθιστική ζωή.
12. ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΝΑ!
Τα μετάλλια δεν αφορούν μόνο τους Ολυμπιακούς αθλητές. Γραφτείτε σ’ έναν αγώνα, τερματίστε και θα αποκτήσετε κι εσείς το δικό σας. Βάλτε το να διακοσμεί το χώρο σας και να υπάρχει ως ζωντανή απόδειξη των κατορθωμάτων σας.
13. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
Αν μπορείτε να περπατάτε, μπορείτε και να τρέξετε. Τόσο απλά!
14. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ
Είτε ζείτε χαλαρά ακολουθώντας ένα χρονοδιάγραμμα που έχετε στο μυαλό σας, είτε είστε μόνιμα καλωδιωμένοι στο κινητό σας τηλέφωνο, η καθημερινή άθληση είναι σημείο αναφοράς στο ημερήσιο πρόγραμμά σας. Σας βοηθά να οργανώνετε οτιδήποτε πρέπει να κάνετε και να το εντάσσετε σε σαφές χρονικό πλαίσιο, όπως δραστηριότητες Π.Τ. (πριν από το τρέξιμο) και Μ.Τ. (μετά το τρέξιμο). Ακόμη, σας δίνει χρόνο να αναλύσετε και να αφομοιώσετε τα καθημερινά συμβάντα.
15. ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Είτε θέλετε να διατηρήσετε τέλεια τη “γραμμή” σας, σαν τον πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Λούις Χάμιλτον, είτε να τα βγάζετε πέρα για 12 σκληρούς γύρους όπως ο πυγμάχος Ρίκι Χάτον, το τρέξιμο είναι το ιδανικό άθλημα για να ξεκινήσετε.
16. ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ “ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ”
Συγγραφείς, μουσικοί, καλλιτέχνες, καθώς και επαγγελματίες κάθε δημιουργικού τομέα, χρησιμοποιούν το τρέξιμο ως μέσο για να λύσουν τα πνευματικά τους μπλοκαρίσματα και να πάρουν επείγουσες αποφάσεις. Η ροή του οξυγόνου που κατακλύζει τη φαιά ουσία, πυροδοτεί τους νευρώνες σας και δημιουργεί ένα “χώρο” όπου μπορείτε να αναπνέετε ελεύθερα μακριά από το κομφούζιο της “πραγματικής ζωής”.
17. ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΘΕΡΜΙΔΟΦΑΓΟΣ
Τώρα που ξέρετε πώς να τρέχετε στις πλαγιές, συμπεριλάβετε μερικές στις διαδρομές σας. Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να “κάψετε” μέχρι 40% περισσότερες θερμίδες. Ένας δρομέας 68 κιλών καίει 1.299 θερμίδες αν τρέχει σε πλαγιά με κλίση 10% για μία ώρα, ενώ σε επίπεδο έδαφος καίει 922.
18. ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Εκατομμύρια δρομείς σε όλον τον κόσμο στρέφονται με αποφασιστικότητα σε αγαθοεργίες υπέρ των λιγότερο ευκατάστατων ανθρώπων. Ο μαραθώνιος Φλόρα του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερη ετήσια αθλητική διοργάνωση της οποίας τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέχρι σήμερα πάνω από 400 εκατομμύρια λίρες έχουν συγκεντρωθεί για καλές πράξεις. Αν η ιδέα να γίνετε ενεργό μέλος αυτής της παγκόσμιας κοινότητας δεν σας συγκινεί, τότε τι άλλο θέλετε;
19. ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΚΕΨΗ
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις ανακάλυψαν ότι αν βελτιώσετε κατά 5% το καρδιοαναπνευστικό σας, βελτιώνονται κατά 15% οι επιδόσεις σας στα τεστ ευφυΐας.
20. ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Μελέτη του Πανεπιστημίου Κόρνελ των Η.Π.Α. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άρρενες δρομείς έχουν τη σεξουαλική δεξιότητα αντρών 2-5 χρόνια νεότερων σε ηλικία, και οι γυναίκες δρομείς καθυστερούν να μπουν στην εμμηνόπαυση τον ίδιο αριθμό ετών. Ταυτόχρονα, έρευνα που διεξήγε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακάλυψε ότι οι άντρες άνω των 50 που τρέχουν τουλάχιστον 3 ώρες την εβδομάδα, έχουν 30% μικρότερες πιθανότητες να πάθουν ανικανότητα από αυτούς που αθλούνται λιγότερο ή καθόλου.
21. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ όπως το κάπνισμα, ο αλκοολισμός ή η βουλιμία, λέει ο Ουίλιαμ Γκλάσερ, συγγραφέας του βιβλίου “Θετική Εξάρτηση” (Εκδόσεις Harperperennial Books). Αποτέλεσμα: Θα γίνετε πιο ευτυχισμένοι και υγιείς, αποκτώντας μια νέα συνήθεια που αντί να σας αφαιρεί τα καλά πράγματα της ζωής, σας τα προσθέτει.
22. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΞΗ
Η πιο άχαρη μετακίνηση μπορεί να μεταμορφωθεί σε προπονητική διαδρομή, όπως για παράδειγμα να επιστρέψετε τις ταινίες στο βιντεοκλάμπ ή να πάτε το σκύλο βόλτα. Ξαφνικά, γνώριμες αποστάσεις αποκτούν διπλό σκοπό, και το σπουδαιότερο απ’ όλα, τον έναν θα τον αγαπήσετε.
23. ΑΧ! ΑΥΤΗ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ!
Διαβάσατε τις προδιαγραφές, κουβεντιάσατε με άλλους δρομείς, δοκιμάσατε τα τρία κορυφαία ζευγάρια και κάνατε την επιλογή σας. Τώρα είναι εδώ, στα χέρια σας. Δείτε τα σαν την αρχή μιας πολύ όμορφης σχέσης.
24. Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Σήμερα στρίψατε αριστερά αντί για δεξιά, και πέσατε πάνω σε εκπληκτικά τοπία και μια αίσθηση πρωτόγνωρης μοναξιάς. Φανταστείτε πόσες πολλές διαδρομές υπάρχουν ακόμη που περιμένουν να τις ανακαλύψετε …
25. ΤΟ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΟ ΝΕΥΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΣΑΣ
Ο αγώνας πρόκειται να ξεκινήσει και βλέπετε το ίδιο πρόσωπο που είχατε συναντήσει στην προηγούμενη διοργάνωση. Από αμοιβαίο σεβασμό και αναγνωρίζοντας την επικείμενη αναμέτρηση, αλληλοχαιρετιέστε με ένα νεύμα. Κανείς άλλος δεν το αντιλαμβάνεται, αλλά το γάντι της πρόκλησης έχει ριφθεί …
26. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
Με απλά λόγια, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε μια καινούργια πόλη από το να βάλετε τη φόρμα σας και να βγείτε στους δρόμους. Θα σας βοηθήσει να μάθετε τα κατατόπια, θα σας ενεργοποιήσει μετά το ταξίδι, θα προσαρμόσει το βιολογικό σας ρολόι σε οποιαδήποτε χρονική ζώνη και θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωριστείτε με τους ντόπιους σε μικρό χρονικό διάστημα.
27. ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ποιο άλλο άθλημα σάς δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψετε στις τέσσερις γωνιές της Γης στο όνομα της φυσικής κατάστασης; Από τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης έως εκείνον του Ρίο ντε Τζανέιρο, ή ακόμη κι οι αγώνες που γίνονται στην ίδια σας τη χώρα, σας επιτρέπουν να επισκεφτείτε μέρη που δεν ξέρατε ποτέ ότι υπήρχαν. Στα πόδια σας κρατάτε ένα αληθινό εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών.
28. ΕΧΕΤΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ
Όλοι διανύουμε φάσεις στη ζωή μας, περιόδους κατά τις οποίες τρέχουμε λιγότερο. Η δουλειά σάς απορροφά. Πηγαίνετε διακοπές. Όλα καλά. Το τρέξιμο προσαρμόζεται στο ρυθμό της ζωής σας. Και το καλύτερο είναι ότι σας περιμένει πάντοτε, ιδιαίτερα τις στιγμές που το έχετε περισσότερο ανάγκη, για να σας πάρει όλη την ένταση.
29. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ψεύδους με το τρέξιμο, ως προς τις αποστάσεις και τις χρονικές επιδόσεις. Θα πάρετε αυτό που επενδύσατε.
30. ΔΩΣΤΕ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟΥΣ “ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ” ΣΑΣ
Ένας ενήλικας όταν τρέχει καταναλώνει 10πλάσια ποσότητα οξυγόνου από αυτήν που του χρειάζεται όταν κάθεται μπροστά στην τηλεόραση, για το ίδιο χρονικό διάστημα. Το τακτικό τζόγκινγκ, με τον καιρό, θα δυναμώσει το καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα, το οποίο με τη σειρά του δίνει τη δυνατότητα στην καρδιά και στους πνεύμονες να εργάζονται πιο αποτελεσματικά, διοχετεύει περισσότερο οξυγόνο εκεί όπου χρειάζεται και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αθλείστε περισσότερο καταβάλλοντας μικρότερη προσπάθεια. Πώς σας φαίνονται όλα αυτά τα ωραία πράγματα;
31. ΚΑΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΙΠΗ
«Έστω και με τρέξιμο 20-30 λεπτών, είναι πιθανό ότι για λίγες ώρες μετά, συνεχίζετε να καίτε ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα θερμίδων», λέει ο φυσιολόγος της άθλησης Μαρκ Σίμσον, της πανεπιστημιακής Αθλητικής Ακαδημίας του Λάφμπορο.
32. ΑΥΤΗ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ Α.Ρ.
A.Ρ. : Ατομικό Ρεκόρ. Δώστε προσοχή στο “A” ! Υπονοεί το άτομό σας, τον εαυτό σας. Εσείς είστε που θέτετε τους στόχους, που βάζετε την προσωπική σας εργασία, που καρπώνεστε τα αποτελέσματα. Απολαύστε τα.
33. “ΦΤΙΑΧΤΕΙΤΕ” (ΝΟΜΙΜΑ …)
Νευρολόγοι του Πανεπιστημίου της Βόννης σύγκριναν μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου πριν και μετά το τρέξιμο και ανακάλυψαν ίχνη οπιούχων ουσιών ενδορφίνης –της ορμόνης της ευχαρίστησης- στον μετωπιαίο λοβό και στην περιοχή του υποθαλάμου στον έσω εγκέφαλο. Αυτές οι περιοχές είναι γνωστές για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία παραγωγής συναισθημάτων και ψυχικής έντασης.
34. ΕΚΤΙΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ο κόσμος χρειάζεται τη βοήθεια σας. Λαχταράτε για καθαρό φρέσκο αέρα, καθώς τρέχετε. Ονειρεύεστε μαλακή γη, ψηλά σκιερά δέντρα, καθαρό νερό. Έχετε πολύ χρόνο για να σκεφτείτε τα μεγάλα ερωτήματα. Παίρνετε την απόφαση: Να σώσουμε τον πλανήτη Γη. Έχετε κάθε νόμιμο δικαίωμα και συμφέρον.
35. ΕΝΑΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ
Μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ που έγινε επί 9 έτη, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που έχουν τους περισσότερους φίλους μειώνουν κατακόρυφα (σε ποσοστό 60%) τον κίνδυνο να πεθάνουν, επειδή πέφτει η αρτηριακή τους πίεση και ενισχύεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
36. ΠΕΡΑΣΤΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ
Είναι μία από τις ελάχιστες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε οικογενειακώς. Ο μικρότερος μπόμπιρας θα σκαρφαλώσει στο ειδικό για τζόγκινγκ καροτσάκι του, οι γονείς πότε ο ένας πότε ο άλλος θα το σπρώχνουν και το μεγαλύτερο παιδί θα σας ακολουθεί με το δίτροχό του. Σε χιλιάδες διοργανώσεις υπάρχουν αγώνες για κάθε μέλος της οικογένειας.
37. ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ
Ερευνητές του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου σύγκριναν 2400 μονοζυγωτικούς (όμοιους) διδύμους και ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έκαναν τζόγκινγκ έστω και 3 φορές την εβδομάδα επί 30 λεπτά, ήσαν κατά 9 χρόνια «βιολογικά νεότεροι» από τα αδέλφια τους που έκαναν καθιστική ζωή, αφαιρουμένων κι άλλων αρνητικών παραγόντων όπως ο Δείκτης Σωματικής Μάζας (ΔΣΜ) και το κάπνισμα.
38. ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΗΘΕΙΤΕ
Η εξάσκηση σάς τελειοποιεί, τόσο στο τρέξιμο όσο και στη ζωή γενικότερα. Μερικοί από τους πλέον επιτυχημένους ανθρώπους είναι εκείνοι που έχουν μικρή έφεση αλλά τεράστια πειθαρχία.
39. ΟΜΟΡΦΟ ΣΩΜΑ
«Το τρέξιμο σμιλεύει τους γλουτούς και τους μηρούς πολύ πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη άσκηση που αφαιρεί απότομα το μακροχρόνιο λίπος», εξηγεί ο Δρ Τζέιμς Φλέμινγκ, συγγραφέας του βιβλίου “Νικήστε την κυτταρίτιδα για πάντα” (εκδόσεις Piatkus).
40. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ
Παλεύετε στην τελευταία θέση για να τερματίσετε τον αγώνα αλλά παίρνετε το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Το αξίζετε. “Αλλωστε έχετε τρέξει για πολύ περισσότερη ώρα από όλους. Σε ποιο άλλο άθλημα οι τελευταίοι χειροκροτούνται όσο και οι νικητές; Το τρέξιμο είναι για όλους, ανεξάρτητα από τη φυσική κλίση που έχει ο καθένας.
41. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ
Το τρέξιμο είναι εξαιρετική δραστηριότητα για κάθε σωματότυπο. Τίποτα δεν σας εμποδίζει να κάνετε μια δοκιμή.
42. ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
Όποιες κι αν είναι οι απαιτήσεις στη δουλειά σας ή στην προσωπική σας ζωή, εσείς έχετε την τελευταία λέξη σχετικά με το πόσο πολύ ή πόσο λίγο θα τρέξετε. Στριμώξτε στο πρόγραμμά σας έναν εκρηκτικό καλπασμό πριν να ξημερώσει, μια αναζωογονητική μεσημεριανή διαδρομή ή μια εκτονωτική βραδινή επέλαση – ή και τίποτα από όλα αυτά. Εσείς γνωρίζετε τις ανάγκες σας.
43. ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ
Ακολουθήστε το παράδειγμα της Πόλας Ράντκλιφ, λένε οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν στις ΗΠΑ, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οι μέλλουσες μητέρες που αθλούνται τακτικά κατά την εγκυμοσύνη, έχουν ευκολότερο τοκετό και με λιγότερες επιπλοκές, συντομότερη αποκατάσταση και γενικά καλύτερη διάθεση στους εννέα μήνες της κύησης.
44. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣΑΖ
Μετά τον αγώνα, σχεδόν τίποτα δεν συγκρίνεται με την απόλαυση ενός μασάζ και τη χαλαρή, πανάλαφρη αίσθηση που νιώθετε καθώς επιστρέφετε περπατώντας στην «κανονική» σας ζωή.
45. ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ
Σπανίως ο γιατρός θα σας συμβουλέψει να αυξήσετε το αλάτι στη διατροφή σας. Όμως λίγες μέρες πριν τον μαραθώνιο, αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε. Κι έτσι έχετε την τέλεια δικαιολογία για να μασουλήσετε πατατάκια. Το αλάτι που περιέχουν σας προστατεύει από την υπονατριαμία, πάθηση που προκαλείται από υπερβολική κατανάλωση νερού χωρίς αρκετή ποσότητα νατρίου, και η οποία μπορεί να επιφέρει απώλεια προσανατολισμού, λιποθυμία και σε σπάνιες περιπτώσεις το θάνατο.
46. Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΣΑΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος απόδρασης από την πίεση και τα ζόρια της σημερινής ζωής, από το να βάλετε τη φόρμα σας και να βγείτε έξω για τρέξιμο. Εσείς και ο δρόμος: μια μοναδική σχέση που σας δίνει το χρόνο να οργανώσετε τη ζωή σας, να αναλύσετε τα πράγματα που σας απασχολούν και να τερματίσετε χωρίς αμφιβολία σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που ξεκινήσατε.
47. ΤΑΞΙΔΙ …
Ποτέ δεν ξέρετε τι θα ανακαλύψετε. Δεν γνωρίζετε εκ των προτέρων ποιον μπορεί τυχαία να συναντήσετε ή τι θα δείτε. Κι αυτό που ίσως έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι οι νέες ιδέες που πιθανόν να ξεπηδήσουν στο μυαλό σας. Η διαδρομή που θα τρέξετε σήμερα, μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας κατά τρόπο που δεν μπορείτε να φανταστείτε όταν δένετε τα κορδόνια σας.
48. ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ
Τα μοναδικά πράγματα που χρειάζεστε είναι παπούτσια, σορτσάκι και μια φανέλα.
49. ΣΙΔΕΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΑΡΕΣ
Το τακτικό τρέξιμο μπορεί να ελαττώσει τα σημάδια της γήρανσης. «Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος μεταφέρει αποτελεσματικότερα το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος, ενώ απομακρύνει καθοριστικά τις βλαβερές τοξίνες», εξηγεί ο Δρ Κρίστοφερ Ρόουλαντ Πέιν. «Η άθληση δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες εντός του οργανισμού για τη βέλτιστη παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων», προσθέτει ο Πέιν.

Perierga.gr