Αποδείξεις για τα Chemtrails ..Μια μαρτυρία για τα επίπεδα αλουμινίου στο αίμα!



 

Από  το  ιστολόγιο   "Έρευνα  και  Επιστήμη" 

" Σας γράφω για το θέμα των χημικών αεροψεκασμών (chemtrails), που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία μου. Τα τελευταία χρόνια ξεχνάω πολύ εύκολα, έχω συχνούς πονοκεφάλους, νιώθω συνεχώς κούραση ή εκνευρισμό. Η διατροφή μου αποτελείται από βιολογικά προϊόντα εδώ και 18 χρόνια, και όλα τα σκεύη με τα οποία μαγειρεύω είναι ανοξείδωτα. Δηλαδή, δεν έχω αλουμινένιες κατσαρόλες, για να δικαιολογείται τόσο αυξημένο αλουμίνιο στο αίμα μου. Επίσης, δεν έχω καπνίσει ποτέ. Το φαινόμενο με τους αεροψεκασμούς άρχισα να το παρατηρώ το 2004, μετά από προτροπή της ξαδέρφης μου που ζει στο Los Angeles.

Τότε άρχισα να παρατηρώ τον ουρανό και να βγάζω φωτογραφίες. Από τότε, όπου και αν βρισκόμουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ο ουρανός ήταν γεμάτος από λευκές γραμμές όλων των σχημάτων, τα χημικά ίχνη των αεροπλάνων. Και εκεί που είχε λιακάδα το πρωί, μέχρι το μεσημέρι είχε συννεφιά.

Στη συνέχεια, διάβασα βιβλία και περιοδικά, και ενημερώθηκα για τις επιπτώσεις που έχει στη γη και στους ανθρώπους. Έτσι, αποφάσισα να κάνω εξέταση αίματος, να δω γιατί νιώθω πάντα κουρασμένη.

Στις 08-03-2007 έκανα αιματολογικές εξετάσεις σε μια κλινική στην Αθήνα, που έστειλε το αίμα μου για ανάλυση σε ένα εργαστήριο στο Μόναχο της Γερμανίας και μου βρήκαν αλουμίνιο 18, ενώ το ανώτερο όριο είναι 15.

Έχω ένα ιατρικό βιβλίο και διαβάζω ότι το αλουμίνιο είναι νευροτο-ξίνη που βλάπτει τον εγκέφαλο και προκαλεί Alzheimer. Άλλα συμπτώματα είναι: ξηρότητα στο στόμα, έλκη στο στομάχι, πόνος στην σπλήνα και προβλήματα στα νεφρά.

Καταστρέφουν τη ζωή πάνω στον πλανήτη. Τα μελίσσια έχουν καταστραφεί στην Αμερική και έχουν ελαττωθεί στην Ευρώπη. Επί σης, όλα τα ζώα, τα φυτά, η τροφή μας δηλητηριάζεται. Μας έχουν κάποιοι καταδικάσει σε αργό θάνατο; Και ποιοι το κάνουν και γιατί; Αυτοί πώς θα ζήσουν;

Καιρός να απαιτήσουμε εξηγήσεις από την κυβέρνηση μας. Αυτοί που ψηφίζουμε και υποτίθεται πως υπηρετούν τον λαό, πώς αποφασίζουν για όλους μας χωρίς να μας ρωτάνε; Και πώς επιτρέπουν να περνάνε όλα αυτά τα αεροπλάνα πάνω από τις χώρες και να μας ψεκάζουν με θάνατο; Εδώ το τούρκικο αεροπλάνο, αν μπει στον εναέριο χώρο μας, το εντοπίζουν αμέσως και στέλνουν αεροπλάνα να το καταδιώξουν.

Πού και πώς θα ζήσουν αυτοί που τα κάνουν αυτά, τη στιγμή που έχουν μετατρέψει όλο τον πλανήτη σε Άουσβιτς; Μας κατέστρεψαν τα φυτά μας με τα μεταλλαγμένα τους, τις θάλασσες, τον αέρα που αναπνέουμε, τα πάντα! Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι, ώστε να στα ματήσει αυτό το έγκλημα εναντίον όλης της ανθρωπότητας και της δημιουργίας, και να φροντίσουμε τη γη μας, και να ζήσουν τα παιδιά μας σαν άνθρωποι με τη φύση και τα αγαθά της, που τόσους αιώνες μας χάριζε." 

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό HELLENIC NEXUS 
Δεκεμβρίου 2007 -Ιανουαρίου 2008


Επιπλέον χρήσιμα μυστικά για την υγεία



Επειδή από ότι φαίνεται όλους μας ενδιαφέρουν τα φυσικά "γιατρικά", αναρτούμε μερικά ακόμα που μας στείλατε. Με την ελπίδα και την ευχή να κάνουμε όλοι ό,τι είναι για καλό μας με τρόπο φυσικό! Δώρα του Θεού μας δηλαδή, τα προϊόντα που η Σοφία Του δημιούργησε για εμάς... Διαβάστε τα στη συνέχεια:
·        Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο.
·        Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.
·        Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε 10 φακελάκια τσάι μέντα το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για 1 εβδομάδα (μαύρα ούρα το πρωί) κάνει αποτοξίνωση στον οργανισμό.
·        Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό
·        Βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά
·        Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία, να ρίχνει την πίεση (130 ασθένειες)
·        Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι για τους πόνους της περιόδου.
·        Στο κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα για να τραβάει τα μικρόβιο (ιωνιστής).
·        Μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές ξεβουλώνει την μύτη.
·        Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνεται το σίδηρο ( όχι φέτα όχι ξύδι).
·        Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό πήλινγκ στο πρόσωπο και διώχνει την κυτταρίτιδα από το σώμα.
·        Σε ένα μπουκάλι βάζουμε χαμομήλι βρασμένο και μια κουταλιά σόδα για φαγούρες και εκζέματα και στην ευαίσθητη περιοχή.
·        Μαύρο τσάι κάνουμε ποδόλουτρο κάθε βράδυ για 20-30 μέρες για τους μύκητες του δέρματος.
·        Ποδόλουτρο με 1 κουταλιά σόδα 1 κουταλιά αλάτι χοντρό και 1 κουταλιά πράσινο σαπούνι για τους μύκητες των νυχιών.
·        Σε ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο.
·        Τσουκνίδα βρασμένη ρίχνει την πίεση.
·        Χυμό από λεμόνι σκέτο ρίχνει την πίεση.
·        Εχινάκια μέσα στο φαγητό σαν μπαχαρικό στο τέλος του βρασμού για να παίρνουμε βιταμίνη C (σαν 30 πορτοκάλια) και ενισχύει τον μεταβολισμό.
·        Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια.
·        Πράσινο αλάτι ( με πράσινα γράμματα) δεν προκαλεί φούσκωμα δεν ανεβάζει την πίεση.
·        Ρόφημα κανέλας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
·        Χυμό από βρασμένο λάχανο για εντριβή σε μέση και αυχένα διώχνει τον πόνο.
·        Χυμό από τρία λεμόνια και 1 κουταλιά μέλι τα βάζουμε στο ψυγείο και πίνουμε 1 κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για απόφραξη των αρτηριών.
·        Για τους άντρες να γίνεται η ούρηση καθιστοί και μετά το σεξ για να αδειάζει η κύστη και να καθαρίζει.
·        Όταν πέσει κάποιος κάτω αν είναι με κλειστά μάτια είναι λιποθυμία και του σηκώνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι. Αν είναι με ανοιχτά μάτια είναι εγκεφαλικό χτυπάμε λίγο την μύτη για να βγει αίμα ή τρυπάμε με μια βελόνα ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα (πάει κατευθείαν στην καρδιά).
·        Αν έχει πόνους στο στήθος και χτυπάνε πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι είναι καρδιά βάζουμε μια ασπιρίνη κάτω από την γλώσσα.
·        Σε έγκαυμα ρίχνουμε οινόπνευμα και μετά απλώνουμε επάνω ασπράδι αυγού δεν αφήνει κανένα σημάδι.
·        Σε δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε να πιεις ασπράδι αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.
·        Αν βάλει το παιδί κάτι στην μύτη του βάζουμε να
·        εισπνεύσει πιπέρι και φτερνίζετε και το βγάζει.
·        Ο καφές με το γάλα κάνει μούχλα στο στομάχι.
·        Ο νεσκαφέ είναι χημικό που γίνεται σαν κόλα στο στομάχι.

Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι




Η ζάχαρη δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό πέραν των θερμίδων. Όμως για να  μεταβολιστεί καταναλώνονται θρεπτικά συστατικά και φορτώνεται ο οργανισμός με τοξίνες που έχει η ζάχαρη εξαιτίας της επεξεργασίας της.

Η αφαίρεση του πίτουρου και του σπέρματος από το σιτάρι, το απογυμνώνει από τις βιταμίνες Β, τις πρωτεΐνες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο και το κάνει να προσφέρει στον οργανισμό μόνο άμυλο.

Έτσι, όταν τρώμε ζάχαρη και άσπρο (κεκαθαρμένο) αλεύρι  συμβαίνουν τα εξής:
Για να γίνει ο μεταβολισμός τους χρειάζονται βιταμίνες Β, φωσφόρος και μαγνήσιο. Αφού αυτά τους έχουν αφαιρεθεί, πρέπει ο οργανισμός να κάψει τα δικά του αποθέματα για να μεταβολίσει το αλεύρι και τη ζάχαρη. Έτσι, προκαλείται στον οργανισμό έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Η έλλειψη βιταμίνης Β προκαλεί κούραση, κατάθλιψη, νευρικότητα, ιδιοτροπίες, μουδιάσματα (εικόνα ήπιου αλκοολισμού).  Η έλλειψη ιχνοστοιχείων προκαλεί κακή επούλωση τραυμάτων και τερηδόνα μεταξύ άλλων.


Η δίαιτα αυτή έχει πολλές θερμίδες και:

·      οδηγεί σε λιπογένεση, δηλαδή παχαίνουμε,
o    αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων λόγω λίπους,
o    αυξάνεται η αποβολή ασβεστίου με τα ούρα, δηλαδή χάνουμε ασβέστιο,
o    ελαττώνεται η ανοσολογική ετοιμότητα, δηλαδή γινόμαστε πιο ευάλωτοι στις αρρώστιες,

Η γλυκόζη ανταγωνίζεται την πρόσληψη της βιταμίνης C από τα κύτταρα. Όσο πιο πολλή ζάχαρη και άσπρο αλεύρι τρώμε, τόσο πιο λίγη βιταμίνη C μπορεί ο οργανισμός μας να απορροφήσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφάται λιγότερος σίδηρος και να μεταβολίζονται πιο δύσκολα όλες οι τροφές.

·         Επίσης, να μη γίνεται γρήγορη επούλωση (λόγω μη σχηματισμού κολλαγόνου),
·         τα τριχοειδή αγγεία να παρουσιάζουν μεγάλη ευθραυστότητα,
·         να παθαίνουμε εύκολα φλεγμονές,
·         να μειώνεται η αποβολή τοξινών με αποτέλεσμα να παθαίνουμε πιο εύκολα αλλεργίες,
·         να γερνάμε πιο γρήγορα,
·         να χαλάνε τα δόντια μας.

Η τερηδόνα είναι μια χρόνια ασθένεια την οποία ο οργανισμός δεν ξεπερνά ποτέ. Η τερηδόνα ρίχνει για πάντα το επίπεδο υγείας του ατόμου.

Η αύξηση του σακχάρου του αίματος οδηγεί σε:

·         Μεγάλες αυξομειώσεις της πίεσης του αίματος με πολύ κακή επίδραση σε όλο τον οργανισμό,
·         Πτώση της άμυνας του οργανισμού, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε πιο εύκολα (λόγω μείωσης της φαγοκυτταρικής ικανότητας των πολυμορφοπύρηνων).
·         Έκκριση ινσουλίνης και άμεση πτώση του σακχάρου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμε τον οργανισμό μας και να πεινάμε πολύ γρήγορα.

Προσπαθήστε να μη δίνετε στα παιδιά προϊόντα που περιέχουν άσπρο αλεύρι και ζάχαρη, και οπωσδήποτε να μην περιέχονται στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Οι καλές διατροφικές συνήθειες είναι απ’ τις πιο σημαντικές κληρονομιές που μπορείτε ν’ αφήσετε στα παιδιά σας.

Άννα Πατσούρου-Παιδίατρος

Βρώμη για δροσερή και ελαστική επιδερμίδα - Μικρά και καθημερινά που πρέπει να γνωρίζουμε



Δροσερή και ελαστική επιδερμίδα σε όλο μας το σώμα...
και
σε ένα σακουλάκι υφασμάτινο βάζουμε 300γρ βρώμης και τα αφήνουμε μέσα σε τρία λίτρα βραστό νερό για δέκα λεπτά...
στη συνέχεια
το έγχυμα αυτό το ρίχνουμε  μέσα στο νερό της μπανιέρα μας
και...
για είκοσι λεπτά χαλαρώνουμε μέσα στο νερό  απολαμβάνοντας την ηρεμιστική δράση που μας προσφέρει η βρώμη
ενώ...
παράλληλα τρίβουμε καλά όλο το σώμα μας με ένα φυτικό γάντι...
όταν βγούμε από τη μπανιέρα μας
σκουπιζόμαστε με μιά βαμβακερή πετσέτα και αλείφουμε το σώμα μας  με ένα λάδι της αρεσκείας μας
π.χ
αμυγδαλέλαιο
λάδι καρύδας
βερυκοκέλαιο
λάδι από σταφύλι
ή
λάδι αβοκάντο

Σημείωση:η βρώμη περιέχει γλουτένη και για αυτό άτομα που έχουν δυσανεξία ή είναι αλλεργικά στην γλουτένη πρέπει να την αποφεύγουν

thalia

Επιθετικότητα στο περιβάλλον εργασίας


 Αγαπητοί φίλοι, σήμερα  θέλω να σας  παρουσιάσω ένα  ιστολόγιο που συνάντησα στον κυβερνοχώρο , που καταπιάνεται   με την  εργασιακή επιθετικότητα , ψυχολογική βία  , αγένεια , χονδροκοπιά , μειωτικά σχόλια    του θύτη απέναντι στο θύμα , στο περιβάλλον εργασίας  και φέρει τον τίτλο :     " ...Αυτοί  που μπορούν... (γιατί δεν πρέπει να πληγώνει ο εργασιακός χώρος )  "

Συγκεκριμένα  η κάτοχος  του ιστολογίου , Ερατώ,  αναφέρει :  

*Το φαινόμενο που εξετάζουμε εδώ δεν έχει επαρκές όνομα στη χώρα μας γι αυτό είναι και δύσκολο να αναφερθεί κανείς σε αυτό .
*Εκφοβισμός, ψυχολογική βία , κακοήθης συμπεριφορά, ηθική παρενόχληση, εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση, είναι μερικά από τα ονόματα που δίνουν όσοι θέλουν να μιλήσουν για το θέμα αυτό.
*Οι αγγλόφωνες χώρες χρησιμοποιούν την φράση workplace bullying , μια και η λέξη bullying χρησιμοποιείται από παλιά για να περιγράψει την ψυχολογική ή και σωματική βία στα σχολεία από τους "ψευτοπαλικαράδες"(bullies). Έτσι χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος όρος για να περιγράψει την ψυχολογική βία στο χώρο εργασίας.
Η φράση "εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση" είναι αρκετά σαφής για να περιγράψει το φαινόμενο και παράλληλα πολύ κοντά στην αγγλική workplace bullying.
*Το φαινόμενο μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό και να μην έχει ακριβές όνομα, όμως υπάρχει και ανθεί στις επιχειρήσεις , ιδιωτικές και δημόσιες.
*Οι ειδικοί λένε ότι συμβαίνει πιο συχνά σε χώρους εργασίας όπου οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τους εργαζόμενους! "

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο :
 Ίσως κάτι  να σας  θυμήσει ..

Γέλιο: Βάλτε το στη ζωή σας τώρα!



 laugh1

Έχετε διαπιστώσει πως όταν γελάτε, «φωτίζει» το πρόσωπό σας και φαίνεστε ομορφότεροι και νεότεροι; Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι ο άνθρωπος είναι «ζώον γελαστικόν», προσδίδοντάς του την ιδιότητα του να γελά, κάτι που τον ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα όντα, όπως ακριβώς η νόηση και η γλώσσα.

Ο Φρόιντ υποστηρίζει ότι το γέλιο απελευθερώνει ένα μεγάλο πλεόνασμα ενέργειας που παραμένει φυλακισμένο στον οργανισμό. Ο Νίτσε θεωρεί ότι ο άνθρωπος που γελά προστατεύει την πνευματική του υγεία, η οποία διαταράσσεται από δύο επικίνδυνα συναισθήματα, το φόβο και την οργή.

Το γέλιο είναι ένας τρόπος να χαρούμε, να νιώσουμε καλά, να χαλαρώσουμε, να διώξουμε το άγχος, να έρθουμε πιο κοντά, να ενθαρρύνουμε (ακόμη και τον εαυτό μας). Είναι τόσο απλό και συγχρόνως τόσο πολύτιμο, όχι μόνο για τις σχέσεις μας με τους άλλους, αλλά και για τον ίδιο τον οργανισμό μας. Είναι πράγματι εντυπωσιακό, το πόσο καλό κάνει το γέλιο στην ψυχική και σωματική μας υγεία, αν και πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι ένα από τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα επειδή όλοι μπορούμε να το κάνουμε. Αν είναι έτσι, όμως, τότε γιατί δεν αναρωτιέστε, πόσο αλήθεια, γελάσατε σήμερα;

Όποια και αν είναι η απάντησή σας, να θυμάστε, ότι μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη.

Το λέει και η επιστήμη!

Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Κέντρο Εναλλακτικών θεραπειών στην Καλιφόρνια, διαπίστωσαν ότι μετά την παρακολούθηση μιας καλής κωμωδίας, τα επίπεδα κατάθλιψης και θυμού ενός γκρουπ ασθενών έπεσαν κατά 98%.

Σε έρευνα του Πανεπιστημίου των Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν τακτικά κωμικές ταινίες ενίσχυαν το ανοσοποιητικό τους σύστημα κατά 40% περισσότερο.

Ο Λι Μπερκ, καθηγητής Παθολογίας και Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια, σκέφθηκε ότι η σωματική άσκηση και το γέλιο δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους. Οι γιατροί συστήνουν στους ασθενείς ορισμένες σωματικές ασκήσεις, ώστε να αυξήσουν τους ρυθμούς λειτουργίας της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος. Αυτή η μικρή καταπόνηση, οξυγονώνει τον οργανισμό και μειώνει τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν στρες. Έτσι, διερωτήθηκε: «Αφού όλα αυτά προκαλούνται από την άσκηση, γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και με το γέλιο»;

Για να απαντήσει στο ερώτημά του, συγκέντρωσε 10 εθελοντές και τους έβαλε να παρακολουθήσουν μια καλή κωμωδία, διάρκειας 1 ώρας. Προτού αρχίσει η προβολή, ο Μπερκ έλαβε από τον καθένα τους τρία δείγματα αίματος. Επανέλαβε το ίδιο κάθε 10 λεπτά σε όλη τη διάρκεια της ταινίας και πήρε ακόμη ένα δείγμα στο τέλος της προβολής. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων, τον δικαίωσαν. Ο οργανισμός των εθελοντών που ξεκαρδίστηκαν στο γέλιο είχε μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις ουσίες, και κυρίως τν ορμόνη κορτιζόλη, που προκαλούν στρες.

Δεν είναι τυχαίο που σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχουν τα λεγόμενα «κλαμπ γέλιου», όπου μαζεύονται άνθρωποι όλων των ηλικιών. Κάθε Σάββατο πρωί στους Κήπους του Λουξεμβούργου στο Παρίσι, πηγαίνουν γυναίκες με σκοπό να γελάσουν και να κάνουν ασκήσεις γιόγκα με σκοπό να νιώσουν καλύτερα. Είναι μέλη του Club de Rire και πληρώνουν από 3 ευρώ, μια φορά την εβδομάδα για αυτό τον σκοπό. Από τη Φινλανδία μέχρι τις Φιλιππίνες, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 1.800 τέτοια κλαμπ. H αρχή έγινε στην Ινδία από τον Μαντάν Καταρία, ο οποίος όταν διάβασε μια μελέτη που έλεγε πόσο καλό κάνει το γέλιο, δημιούργησε στη Βομβάη μια ανάλογη λέσχη.

Προέτρεψε το ακροατήριό του να το ρίξει στη γιόγκα και να γελάει ακόμα και χωρίς λόγο. Από τότε το «μικρόβιο» του γέλιου μεταδόθηκε παντού. «Εμείς δεν χρειαζόμαστε τους γιατρούς για να μας πουν ότι το γέλιο κάνει καλό. Το ξέρουμε ήδη», λέει ο Καταρία.

Άλλοι ερευνητές βρήκαν ότι το γέλιο κρατά σε χαμηλά επίπεδα την πίεση του αίματος. H ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς στην Αυστρία, Ιλόνα Παπουσέκ, μελέτησε τη συμπεριφορά 25 νεαρών ανθρώπων. Για τρεις εβδομάδες τους υπέβαλε σε γελιοθεραπεία συνδυασμένη με ασκήσεις γιόγκα. Στο τέλος διαπίστωσε ότι η διάθεσή τους βελτιώθηκε, ενώ η πίεση του αίματός τους έπεσε. H Παπουσέκ υποστηρίζει ότι όλοι μας θα πρέπει να γελάμε όσο και όποτε μπορούμε, με μια σημαντική διευκρίνιση, όμως: «Οι ευεργετικές συνέπειες του γέλιου στην υγεία του ανθρώπου, αναδεικνύονται καλύτερα όταν κάποιος γελά με την καρδιά του για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν γελάμε

Αφού δεχτούμε το ανάλογο?αστείο ερέθισμα, προκαλείται στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου, δηλαδή εκεί που ελέγχονται η διάθεση και τα συναισθήματα, μια σειρά χημικών αντιδράσεων, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να αρχίσει να γελά, διακριτικά, πιο έντονα, ή να ξεκαρδίζεται. Όταν γελάμε, εισπνέουμε περισσότερο αέρα από ότι συνήθως. Η αναπνοή μας γίνεται πιο βαθιά, οι φωνητικές μας χορδές πάλλονται ανεξέλεγκτα και ενεργοποιούνται τουλάχιστον 400 εκατομμύρια πνευμονικές κυψελίδες, δηλαδή αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από αυτόν που ενεργοποιείται όταν αναπνέουμε κανονικά. Έτσι οξυγονώνονται καλύτερα οι μύες του προσώπου, οι πνεύμονές μας, αλλά και γενικότερα ο οργανισμός μας.

Εισπνέοντας, λοιπόν, περισσότερο οξυγόνο, οι μύες του προσώπου αιματώνονται καλύτερα, για αυτό και κοκκινίζουμε. Συγχρόνως, συσπώνται περισσότεροι από 11 μύες σε πρόσωπο και λαιμό. Με το έντονο γέλιο, μάλιστα, μπορεί να ενεργοποιηθούν και οι δακρυϊκοί πόροι και να μας φέρουν δάκρυα στα μάτια.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με το γέλιο εκκρίνονται ουσίες που προκαλούν ευφορία στον άνθρωπο, ενώ μειώνονται άλλες που συνδέονται με την κατάσταση του στρες και επιβαρύνουν τον οργανισμό. Εκτός των ενδορφινών, που ήδη αναφέραμε, ο οργανισμός μας παράγει και τις κατεχολαμίνες, ορμόνες που εκκρίνει σε μεγάλες ποσότητες ο οργανισμός σε περιόδους έντονου στρες. Αυτές σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο αίμα, επιβαρύνουν μεταξύ άλλων και το καρδιαγγειακό σύστημα. Όσοι έχουν εκδηλώσει καρδιακά επεισόδια, εμφανίζουν και αυξημένα επίπεδα κατεχολαμινών στο αίμα τους. Το γέλιο, λοιπόν, έχει παρατηρηθεί πως περιορίζει τα επίπεδα των κατεχολαμινών στο αίμα.

Οι ευεργετικές επιδράσεις του γέλιου στον οργανισμό

-  Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Βοηθά να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις λοιμώξεις. Ύστερα από ένα ξέσπασμα γέλιου, το σώμα απελευθερώνει μεγαλύτερη ποσότητα φυσικών αντισωμάτων στη μύτη και στο αναπνευστικό σύστημα, τα οποία το προφυλάσσουν από τις επιθέσεις ιών και μικροβίων.
-   Χαλαρώνει. Όταν γελάμε, αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών, των χημικών ουσιών του οργανισμού που ευθύνονται για την καλή μας διάθεση. Είναι τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού και οι ορμόνες της ευεξίας. Ακόμη, υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι υπεύθυνες για τη μείωση των αρρυθμιών της καρδιάς και του σακχάρου.
-    Κάνει καλό στην καρδιά. Όταν γελάμε προκαλείται διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα να τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, οι μυς και να αυξάνεται η ποσότητα που φτάνει στους ιστούς του σώματος. Αυτό απλά σημαίνει ότι η καρδιά αιματώνεται και λειτουργεί καλύτερα.
-  Τονώνει την αναπνευστική λειτουργία. Ο άνθρωπος εισπνέει περισσότερο οξυγόνο και εκπνέει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Οι πνευμονολόγοι επισημαίνουν ότι το γέλιο είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για ασθενείς με άσθμα ή χρόνια βρογχίτιδα.
-    Κατεβάζει την πίεση, διαστέλλει τις αρτηρίες, ανοίγει την όρεξη και καίει θερμίδες. Επίσης ανακουφίζει από τη δυσπεψία.
-    Γυμνάζει. Από τις συσπάσεις που προκαλούνται γυμνάζεται όλο μας το σώμα. Έχει υπολογιστεί ότι αν ένας άνθρωπος γελάει 10-15 λεπτά την ημέρα, «καίει» περίπου 50 θερμίδες!
-   Το έντονο γέλιο προκαλεί ένα ζωηρό εσωτερικό μασάζ στη σπλαχνική κοιλότητα, κινητοποιώντας τον πεπτικό σωλήνα. Σε συχνές, ισχυρές δόσεις, προστατεύει από την αεροφαγία και βοηθά στη χώνεψη.
-    Καταπολεμά το στρες. Απελευθερώνονται νευροπεπτίδια τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και ορισμένων άλλων σοβαρών νοσημάτων.
-   Με το γέλιο μπορούν να τεντώνονται και να χαλαρώνουν 400 διαφορετικοί μύες του σώματος, κάτι που επιτυγχάνεται και με ασκήσεις κατά του στρες ή γιόγκα.

Το γέλιο έχει πολλά  «πρόσωπα»

Μη νομίζουμε ότι το γέλιο είναι μοναδικό προνόμιο του ανθρώπου. Έρευνες που γίνονται στις μέρες μας διαπιστώνουν πως γελούν επίσης οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες και τα τρωκτικά! Όμως, αυτό που είναι αποκλειστικά ανθρώπινο προνόμιο είναι το πολλαπλό γέλιο, το «χα, χα, χα» επειδή είμαστε δίποδα και οι χορδές μας έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα. Οι πίθηκοι περιορίζονται σε ένα και μοναδικό «χα». Επίσης, ανθρώπινο προνόμιο είναι οι διαφορετικές χρήσεις του γέλιου. Μόνο ο Homo sapiens μπορεί να γελάσει επιθετικά, σαρκαστικά, ερωτικά, φιλικά, ή αμυντικά, για να διώξει το στρες.

Το χαμόγελο είναι μέρος της κοινωνικής μας συμπεριφοράς. Χαμογελάμε, συνήθως πιο εύκολα, όχι γιατί εκείνη τη στιγμή νιώθουμε ευτυχισμένοι ή χαρούμενοι, αλλά για να εκφράσουμε ευγένεια ή αποδοχή. Με το χαμόγελο δεν έχουμε τα οφέλη του γέλιου. Ο Ντάχερ Κέλτνερ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, το αποκαλεί χαμόγελο «Pan American». Το έχουν οι αεροσυνοδοί, το έχουν όλοι, γενικά, οι εργαζόμενοι μόλις συναντούν τον διευθυντή τους.

Στο γέλιο, η έκφραση του προσώπου είναι γνωστή ως «Duchenne», όνομα που του έδωσε ο Γάλλος φυσιολόγος τον 18ο αιώνα. Το γέλιο φανερώνει αίσθηση ευτυχίας και συνδέεται με την ενεργοποίηση του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου που είναι συνυφασμένο με τα θετικά συναισθήματα. Γελάμε από χαρά και αυθόρμητα. Είναι η πιο αληθινή έκφραση του ανθρώπου. Γι αυτό όταν κάποιος προσποιείται το αποτέλεσμα είναι αρκετά αντιαισθητικό και φυσικά ολοφάνερο.

Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, κάθε γέλιο έχει διαφορετική υποσυνείδητη σημασία. Όπως υπογραμμίζουν, υπάρχουν πολλοί τύποι γέλιου που δεν έχουν απαραιτήτως σχέση με κάτι αστείο. Αντίθετα, αποτελούν μια απλή κατάφαση, ένα επικοινωνιακό μέσο ή μια έκφραση χαράς.

Ο δρ. Χουντένκο ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του βωβού και του δυνατού γέλιου. «Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη σημασία του τρανταχτού και του βουβού γέλιου. Η καλύτερη υπόθεσή μας είναι ότι το βουβό γέλιο αποτελεί συνειδητή έκφραση και χρησιμοποιείται συνήθως ως μέσο διαπραγμάτευσης κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, ενώ από την άλλη το δυνατό γέλιο συνδέεται με τη θετική εσωτερική κατάσταση του ατόμου», λέει ο ειδικός.

Όπως πιστεύεται, ιστορικά το γέλιο προηγήθηκε της ομιλίας. Όλοι ξέρουμε ότι τα μωρά γελάνε πριν ακόμη μάθουν να μιλούν. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για κάτι τόσο βαθιά εγκατεστημένο στα δίκτυα του εγκεφάλου, που ακόμη και τα μωρά αρχίζουν να χρησιμοποιούν το γέλιο τους για να εκφράσουν το γεγονός ότι αναγνωρίζουν τα οικεία τους πρόσωπα και να προωθήσουν το δέσιμο μαζί τους», δηλώνει ο ειδικός.

Η σημασία της παρέας

Ένας άνθρωπος σπάνια γελά μόνος του. Τα πολλά γέλια γίνονται συνήθως μέσα στις παρέες, όπου τα άτομα ανταλλάσουν αστείες ιστορίες, ανέκδοτα ή εξιστορούν διάφορα περιστατικά. H λεπτομέρεια αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τη γνώμη του, που είναι. Ο Ρόμπερτ Προβάιν, νευροεπιστήμονας, ψυχολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μαίριλαντ στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, λέει ότι «κατά πάσα πιθανότητα η ευεργετική επίδραση του γέλιου ενισχύεται καθοριστικά από την παρουσία άλλων ανθρώπων δίπλα μας, που μοιράζονται τη δεδομένη στιγμή τα ίδια συναισθήματα, είτε πρόκειται για μέλη της οικογένειάς μας είτε για φιλική συντροφιά». Ο ίδιος επιστήμονας υποστηρίζει ότι ένας άνθρωπος γελά 30 φορές περισσότερο όταν βρίσκεται σε μια παρέα παρά όταν είναι μόνος του.

Το γέλιο είναι δώρο και μπορείτε να το έχετε όποτε θελήσετε. Είναι πολύτιμο, χωρίς να κοστίζει και όταν έχει αγνές προθέσεις, μόνο καλό μπορεί να κάνει. Πριν από μερικές δεκαετίες, οι υγιείς ενήλικες γελούσαν κατά μέσο όρο, 20 λεπτά την ημέρα ή και περισσότερο,, ενώ σήμερα γελούν περίπου 5 λεπτά την ημέρα ή και ακόμη λιγότερο. Αυτή είναι μία από τις πιο δυσάρεστες συνέπειες του σημερινού τρόπου ζωής. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν (κλαμπ γέλιου, γιόγκα γέλιου, γελωτοθεραπεία) για να κερδίσουν τις ευεργετικές επιδράσεις του γέλιου.

Βάλτε γέλιο στη ζωή σας, μοιραστείτε το, εκφραστείτε μέσα απo αυτό και νιώστε χαρά και ανακούφιση. Αντιμετωπίστε μικροατύχιες, προκλήσεις κλπ, με το γέλιο. Όταν είμαστε σε θέση να γελάμε με πράγματα που μας προβληματίζουν, τότε αυτά ξαφνικά μοιάζουν πιο «μικρά». Δεν παύουν να υπάρχουν και να μας επηρεάζουν, αλλά δεν μας κυριεύουν πια. Το γέλιο διώχνει μακριά τα αρνητικά συναισθήματα, εξομαλύνει εντάσεις και μας απελευθερώνει. Μην αφήσετε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Η καλύτερη ώρα να ξεκινήσετε είναι τώρα. Δεν υπάρχουν κατάλληλες στιγμές, αν δεν τις κάνουμε εμείς να γίνουν. Μην το αναβάλλετε άλλο!

Της Έλενας Αρώνη

Ποιες χημικές ουσίες περιέχουν τα πλαστικά μπουκάλια ;



ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ! ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!
Με  τον τίτλο αυτό  αναδημοσιεύει   το παρακάτω κείμενο η σελίδα  Parapona Rodou  και  συνεχίζει : 

Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα; ...




 

 Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός;

Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση;

όχι βέβαια !!!

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ...

1) Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)

2) Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)

3) Πολυβινυλικό χλωρίδιο Unplasticised (UPVC) ή πλαστικοποιημένο πολυβινυλικό χλωρίδιο (PPVC)

4) Πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE)

5) Πολυπροπυλένιο (PP)

6) Πολυστυρόλιο (CP) ή εκτάσιμο πολυστυρόλιο (EPS)

7) Άλλο, συμπεριλαμβανομένου νάυλον και ακρυλικού

Αυτό που δεν σας λένε είναι ότι πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα πλαστικό μπορούν να περάσουν από το πλαστικό και στο τρόφιμο/ποτό.

Σκεφτείτε το, πόσες φορές έχετε ή ένας φίλος σας είπε «δεν συμπαθώ αυτό, έχει γεύση σαν πλαστικό μπουκάλι...»

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ Τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ είναι τα Νο: 3, 6, και 7!!!

ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ αν βρισκονται στον πάτο του μπουκαλιού !!!

Ελέγξτε αυτό το διάγραμμα που αναλύει το πλαστικό, τις χρήσεις και τη χημική παρασκευή του (βρίσκω το #7 λίγο τρομακτικό)


Σημ. του  ΕΙΣ  ΥΓΕΙΑΝ  
Μήπως πρέπει να κινητοποιηθούμε  περισσότερο φίλοι μου για να προστατέψουμε   την υγεία μας;;   Ας κάνουμε την πρώτη κίνηση διαδίδοντας το παραπάνω κείμενο! 


1899 - Πρακτικές συνταγές για ιατρικές παθήσεις, του Μοναχού Αγαπίου του Κρητός

Μητέρα της παραδοσιακής φαρμακευτικής είναι η πατροπαράδοτη φαρμακοβοτανική, η οποία ανδρώθηκε και διαδόθηκε με τη λαϊκή φροντίδα, παρατήρηση, μνήμη, εμπειρία, προφορική μετάδοση και πρακτική.

Οι βοτανοθεραπευτές μοναχοί του 19ου αιώνα στήριζαν τις γνώσεις τους αποκλειστικά στη μελέτη του φυτικού κόσμου, του απέραντου περιβολιού της γης, το οποίο παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη συλλογή δρογών (προϊόντων του πρώτου φαρμακείου του ανθρώπου, της φύσης). Γνώριζαν πολύ καλά ότι τα βότανα προστατεύουν, θεραπεύουν, τονώνουν, και μακροημερεύουν τον άνθρωπο, ενώ παράλληλα αξιοποιούσαν αποτελεσματικά την αντιφλεγμονώδη, τονωτική, αντισηπτική δράση των φυτικών, αιθέριων ελαίων που προέρχονταν από το χημείο της ζωής.

Οι ονομαστοί βοτανολόγοι του Αθω Κλήμης, Γυμνάσιος, Αγάπιος, Λάνδος, Θεόφιλος, Δοσίθεος προσέφεραν αφιλοκερδώς τις πολύτιμες φαρμακογνωστικές εμπειρίες τους στους αρρώστους της Iεράς Xερσονήσου.

Σ' όλα τα μοναστήρια του περιβολιού της Κυρίας Θεοτόκου βρίσκονται πολύτιμα φαρμακευτικά τετράδια γραμμένα από νοσοκόμους, βοτανολόγους και φαρμακοτρίφτες μοναχούς. Για παράδειγμα, στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος υπάρχει το τετράδιο του μοναχού Γρηγορίου και στη Σιμωνόπετρα το έργο πρακτικής ιατρικής του μοναχού Δοσιθέου με ημερομηνία 1η Μαρτίου 1909. Επίσης, ο Ε. Διονυσάτης έγραψε το φαρμακευτικό του τετράδιο με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 1941. Οι ταπεινοί αυτοί υπηρέτες της υγείας της Αγιωνύμου Χερσονήσου μας άφησαν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις παρατηρήσεις τους στα φαρμακευτικά τετράδια - συνταγολόγια που φυλάσσονται επιμελώς στις αγιορείτικες βιβλιοθήκες. Τα τετράδια αυτά και η προφορική παραδοσιακή φαρμακευτική αποτελούν τα θεμέλια της λαϊκής φαρμακευτικής που κληρονομείται από γενιά σε γενιά.

 Ο μοναχός Αγάπιος ο Κρης, κατά κόσμον Αθανάσιος ή Αγάπιος Λάνδος, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης περί το 1580 και πέθανε στη Βενετία το Φεβρουάριο του 1656. Το 1610 μονάζει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας της Αθωνικής Χερσονήσου και ασχολείται με τη μελέτη των κωδίκων της τεράστιας βιβλιοθήκης της, τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και τη συγγραφή πολλών έργων του. Το ιατροσοφικό βιβλίο «ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΝ» του λόγιου Λαυρεώτη μοναχού αποτελείται από 230 κεφάλαια και χωρίζεται σε τρία μέρη. Το ονόμασε «ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΝ» διότι τα πρώτα κεφάλαιά του αναφέρονται στους γεωργούς και τους κηπουρούς.


Το τρίτο μέρος (φαρμακευτικό τετράδιο) - και πιο συγκεκριμένα τα κεφάλαια ΡΛΗ΄ μέχρι ΣΛ΄ - περιλαμβάνει σειρά συνταγών για ιατρικές παθήσεις, πολλές από τις οποίες παρατίθενται αναλυτικά παρακάτω:

Αιμορροΐδες εξωτερικές: Παίρνετε λίγο ζαμπούρι και το βάζετε μέσα σε ζεστή ψημένη μελιτζάνα με λίγο φωτιστικό οινόπνευμα. Τοποθετείτε τη μελιτζάνα επί του πονεμένου μέρους, κατόπιν την αφαιρείτε και στο ίδιο μέρος τοποθετείτε μία πάνα. Επαναλάβετε 5 - 6 φορές για να επιτευχθεί η θεραπεία.
 

Αμυγδαλίτιδα: Παίρνετε αγκινάρες με τα φύλλα και αφού τις βράσετε καλά, τις κάνετε ζεστό κατάπλασμα επάνω στο λαιμό.

Αναιμία: Βράζετε κρασί, 100 δράμια αγριάδα, 100 δράμια ζάχαρη, 100 δράμια κινά, 2 χούφτες σκορπίδι (φυτό) και πίνετε το υγρό.

Αλλος τρόπος

Παραγεμίζετε 3 καρπούζια με 50 δράμια γαρύφαλλα και 100 δράμια μαστίχα. Τα στέλνετε στο φούρνο και αφού ψηθούν, τα κάνετε πολτό μέσα σε αγγείο, βάζετε την ανάλογη ζάχαρη και το βράζετε μέχρις ότου δέσει. Χορηγείτε στον άρρωστο τρία κουταλάκια την ημέρα.

Βήχας: Αναμιγνύετε ρακή και γαλαζόπετρα, τα χτυπάτε καλά στο μπουκάλι και κάνετε εντριβή του λάρυγγα (Η χρήση πρέπει να είναι εξωτερική διότι λαμβανόμενο το φάρμακο εσωτερικώς δηλητηριάζει).

Βλεννόρροια: Παίρνετε δυόσμο, φύλλα κυδωνιάς ή φλοιό, μια κουταλιά ζάχαρη και καλαμίδι και τα ανακατεύετε. Ακολούθως, πίνετε το ζωμό τους.


Δυναμωτικό φάρμακο: Βράζετε ύσσωπο (χόρτο) και το περνάτε από ψιλό πανί. Κάθε πρωί πίνετε αυτό αντί για τσάι.

Δυσκοιλιότητα: Βράζετε μουστάκια κουκουνάρας (καλαμποκιού) και πίνετε το νερό.

Εμμηνόρροια:

όταν έρχεται συχνά

Βράζετε κρασί αχλαδιάς και αφού το στραγγίσετε με νερό, κάνετε πικρό καφέ και τον πίνετε.

όταν αργεί να έρθει

Βράζετε και πίνετε 100 δράμια μαλλί άπλυτο, 100 δράμια φλούδα ασκαμιάς, 100 δράμια φλούδα κρεμμυδιού και κυπαρισσόμηλα και 100 δράμια πολυτρίχι. Πίνετε κάθε πρωί ένα ποτήρι του κρασιού.

Ευκοιλιότητα: Ζυμώνετε έναν κρόκο αυγού με 3 - 4 κουταλιές καφέ. Από το υλικό αυτό κατασκευάζετε χάπια από τα οποία παίρνετε 3 - 4 την ημέρα.

Καθάρισμα δοντιών: Καθαρίζετε καλά το αγιόκλημα, το καίτε σαν κάρβουνο και με τη σκόνη αυτή καθαρίζετε τα δόντια.



Καθαρτικά: Ελαιόλαδο, ροδολάδι, δαμάσκηνα, μάννα Καλαβρίας.

Κάλλοι: Αλείφετε τους κάλλους με γάλα συκόφυλλου, αναμεμιγμένο με σκόνη ζαμπούκου.

Κότσια χειρών: Βάζετε επάνω αγριόσυκα.

Ορχίτιδες: Σε πάνινη σακούλα βάζετε ζεστά βρασμένα κουκιά και την ακουμπάτε στους πρησμένους όρχεις.

Πέτρα στα νεφρά: Βράζετε μαϊντανό και πίνετε το νερό.

Πιτυρίδα: Χτυπάτε δύο κρόκους αυγών με σκόνη ξηρού συκόφυλλου, κάνετε αλοιφή και αλείφετε το κεφάλι.

Πληγές βαριές: Βράζετε φύλλο κερασιάς μέσα στο κρασί και το φύλλο αυτό το βάζετε στην πληγή. Βγάζετε το φύλλο και πλένετε την πληγή με ρετσινόλαδο.

Αλλος τρόπος

Χτυπάτε καλά ρακή, καμφορά και λάδι και επαλείφετε την πληγή, αφού την πλύνετε προηγουμένως καλά με σαπουνάδα.

Πολύποδας ρινός: Τρίβετε ένα ξηρό λουλούδι κολοκυθιάς και τη σκόνη αυτού τη ρουφάτε σαν ταμπάκο.

Πονόδοντος: Εντριβές των ούλων με σκόνη δεντρολίβανου και τσουκνίδας.

Αλλος τρόπος

Βράζετε ξύδι, αλάτι και μέλι και κάνετε γαργάρα.

Πόνοι στα νεφρά: Καίτε παξιμάδι μέχρις ότου κοκκινίσει καλά, το βάζετε στο νερό και πίνετε το νερό.


 

Πονοκέφαλος: Βράζετε κουκούτσια κυδωνιού και πίνετε το νερό.

Πονόλαιμος: Γλυκόριζα, γαργάρες με πιτουρόνερο και ριγανόζουμο, ροδόμελο, περιλαίμιο με ζεστά μαλλιά προβάτου.

Πόνος αυτιών: Ζωμός αψιθιάς με άσπρο κρασί, ζεστά επιθέματα μαλλιού προβάτου με γλυκό αμυγδαλόλαδο.

Αλλος τρόπος

Τηγανίζετε δύο κρόκους αυγών στο τηγάνι χωρίς να θέσετε σε αυτό τίποτα άλλο εκτός των δύο κρόκων. Το λάδι που θα εξαχθεί από τους κρόκους το εισάγετε στο αυτί με βαμβάκι.

Πούντα: Αναμιγνύετε κοκκινοπίπερο με ρακή και κάνετε 2 - 3 ημέρες εντριβές. Κατόπιν εμποτίζετε ένα τεμάχιο από άπλυτο μαλλί, το οποίο περιφέρετε σε ολόκληρο το σώμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ρευματισμοί: Κάνετε αλοιφή από ένα φλιτζάνι νέφτι, 100 δράμια λάδι, ένα φλιτζάνι ξύδι, τρεις κόκκους αυγών και μια κουταλιά αλάτι και την αλείφετε στα πόδια.

Αλλος τρόπος

Βράζετε ξύδι και βάζετε επάνω στον αχνό τις γάμπες.

Ρευματόπονοι: Επαλείψεις με ζεστά τηγανισμένα φύλλα πράσου με λάδι. Χτυπάτε ασπράδι αυγού, λιβάνι, ελαιόλαδο, λάδι και επαλείφετε το πονεμένο μέρος.

Ρεύσεις: Βράζετε φύλλα ροδακινιάς και τα πίνετε.

(επιμέλεια: Δημήτριος Γκιζάνης, Φαρμακοποιός - Μέλος Advance, Ν. Σμύρνη)
Οι φωτογραφίες από την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ανέμη (http://anemi.lib.uoc.gr).

7 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε μετά το φαγητό.



 


1. Μην καπνίσετε: Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαγητό ισούται με 10 !!!! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.

2. Μην φάτε αμέσως φρούτα: Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.

3. Μην πιείτε τσάι: Διότι τα φύλλα του τσαγιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέως. Η ουσία αυτή θα κάνει τις πρωτεΐνες του φαγητού μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο δύσπεπτες....

4. Μην χαλαρώσετε τη ζώνη/Μην ξεκουμπώσετε ρούχα: Θα στρίψει και θα μπλοκάρει το έντερο.

5. Μην κάνετε μπάνιο: Θα αυξήσει τη κυκλοφορία του αίματος στα χέρια, τα πόδια και στο σώμα, οπότε θα μειωθεί η ποσότητα του αίματος που βρίσκεται στο στομάχι. Με αυτό το τρόπο η πέψη εξασθενεί.

6. Μην περπατήσετε/Μην περιφέρεστε: Πάντα ακούγαμε πως μετά από ένα γεύμα αν κάνουμε 100 βήματα θα ζήσουμε ως τα 99. Αυτό στη πραγματικότητα δεν ισχύει. Το περπάτημα θα αποτρέψει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας.

7. Μην κοιμηθείτε αμέσως: Δε θα γίνει σωστή πέψη, οπότε θα έχουμε γαστρεντερολογικές λοιμώξεις.

Τα νοσοκομεία που δέχονται ανασφάλιστους



Το 'Σισμανόγλειο', και τα διοικητικά συνδεδεμένα νοσοκομεία ‘Αμ. Φλέμιγκ’ και ‘Παπαδημητρίου’ συντάχθηκαν στην εξυπηρέτηση ανασφάλιστων ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της Αρχιεπισκοπής, σύμφωνα με επιστολή της διοικήτριας των νοσοκομείων κ. Όλγας Οικονόμου.

Ήδη στη διάθεση των ανασφαλίστων έχουν ταχθεί το νοσοκομείο ‘Ελπίς’ και η Μονάδα Θεραπείας Πόνου του νοσοκομείου ‘Πατησίων’.

Η διοίκηση του ΙΣΑ, έκανε έκκληση σε όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων, για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο δευτεροβάθμιας στήριξης των ανασφάλιστων πολιτών, όπως δημιουργήθηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη αλυσίδα φροντίδας Υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες που καθημερινά αυξάνουν ολοένα και περισσότερο.

Υγεία24

Βούισμα στα αυτιά


 Οσοι έχει τύχει να υποφέρουν από βούισμα ή συριγμό στα αυτιά, ξέρουν πόσο ενοχλητικό είναι. Στην Ελλάδα ένα 15% των ενηλίκων  υποφέρει από εμβοές των αυτιών.
Λένε πως ο πασατέμπος, το σουσάμι, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα ωμά φιστίκια κάνουν καλό, γιατί είναι πηγές πλούσιες σε μαγνήσιο. Συχνά  το βούισμα στα αυτιά προκαλείται από την έλλειψη μαγνησίου

Μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά



Αν τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα από τον ήλιο, τις βαφές, το σίδερο κλπ, υπάρχει μία μάσκα που θα τα επαναφέρει. Θα την κάνετε μία φορά την εβδομάδα, μέχρι τα μαλλιά σας να 'επανέλθουν'.
Για να φτιάξετε τη μάσκα, θα χρειαστεί ν' ανακατέψετε:
- 1/2 φλιτζάνι μέλι + 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο + 1 κρόκο αβγού.
Απλώστε στα μαλλιά το μείγμα που φτιάξατε και αφήστε για μισή ή μία ώρα.
Μετά ξεπλένετε με νερό και λούζεστε κανονικά.
* Οι ποσότητες είναι για μαλλιά με μέτριο μάκρος, αν έχετε περισσότερα μαλλιά προσαρμόστε τις ποσότητες ανάλογα

Τα οφέλη και οι ιδιότητες του αβοκάντο




 


Tο αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, κάλιο, φυτικές ίνες και περιέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό του λιπαρά ενώ διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.

Η περιεκτικότητα του αβοκάντο σε λιπαρά , τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες, φτάνει το 88% καθιστώντας το ένα φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε θερμίδες. Αρκεί να καταναλώσετε το 1/8 από το αβοκάντο που έχει 50 θερμίδες, για να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, όπως φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των κυττάρων και της καρδιάς, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ.

Τα λίπη των φυτικών προϊόντων παίζουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών καροτινοειδών από τον οργανισμό. Το αβοκάντο όταν προστίθενται στις σαλάτες, δρα ως ενισχυτικό της απορρόφησης των καροτινοειδών.

Η αντικαρκινική δράση του αβοκάντο αποδίδεται στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει, αλλά και στα πολύτιμα καροτενοειδή του καθώς και στις υψηλές συγκεντρώσεις της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε.

Μην αγοράζετε αβοκάντο που έχει μαλακή σάρκα και καφέ χρώμα. Θα πρέπει να έχει πράσινο φλοιό και σφριγηλή σάρκα. Μην ξεχνάτε όμως τις θερμίδες!  

Αναδημοσίευση   SOFETO  Γεύσεις υγείας

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν περισσότερη τηλεόραση



Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν 30% περισσότερη τηλεόραση από τους ευτυχισμένους
Οι άνθρωποι που δεν νιώθουν ευτυχισμένοι, βλέπουν κατά μέσο όρο 30% περισσότερη τηλεόραση σε σχέση με τους ευτυχισμένους, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Η έρευνα, που βασίζεται σε στατιστικές από περίπου 30.000 αμερικανούς ενήλικους πολίτες κατά την περίοδο 1975-2006, δείχνει ότι οι πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν 19 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα έναντι 25 ωρών που βλέπουν όσοι νιώθουν λίγο-πολύ δυστυχισμένοι. Το συμπέρασμα αυτό μάλιστα ισχύει ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, ύψους εισοδήματος, ηλικίας ή οικογενειακής κατάστασης.
Επιπροσθέτως οι πιο ευτυχισμένοι εμφανίσθηκαν πιο κοινωνικά δραστήριοι, πιο θρησκευτικά ενεργοί, πιο συχνοί ψηφοφόροι και συχνότεροι αναγνώστες εφημερίδων.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η σχέση τηλεόρασης-ψυχολογικής κατάστασης είναι σαφής, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν η δυστυχία οδηγεί σε περισσότερη παρακολούθηση τηλεόρασης ή αν, αντίστροφα, οι περισσότερες ώρες τηλεόρασης κάνουν κάποιον πιο δυστυχισμένο. Για να διευκρινισθεί αυτό, όπως είπαν, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες.
Από την άλλη, οι άνθρωποι δηλώνουν γενικά ότι τους αρέσει να βλέπουν τηλεόραση και, όταν το κάνουν, το απολαμβάνουν. Σε μια κλίμακα ικανοποίησης από το μηδέν έως το δέκα, η παρακολούθηση τηλεόρασης κατά μέσο όρο βρίσκεται στο οκτώ, σύμφωνα με ό,τι δήλωσαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα.
Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Τζον Ρόμπινσον του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, «αυτά τα αντικρουόμενα στοιχεία δείχνουν ότι η τηλεόραση πιθανώς προσφέρει στους τηλεθεατές μια σύντομης διάρκειας ευχαρίστηση, με τίμημα όμως μια πιο μακροπρόθεσμη κακοδιαθεσία».
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ίσως αυτό συμβαίνει γιατί σιγά-σιγά η περισσότερη τηλεόραση εξοβελίζει άλλες δραστηριότητες που φέρνουν πιο ουσιαστική απόλαυση, όπως η σωματική άσκηση, το σεξ, οι παρέες κ.α. Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι άνθρωποι κατά μέσο όρο αξιολογούν χαμηλότερα από το μέσο όρο την τηλεόραση σε σχέση με άλλες δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.
Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, η τηλεόραση, επειδή δεν είναι επικριτική, ούτε έχει απαιτήσεις οποιουδήποτε είδους, κάλλιστα μπορεί να αποτελεί καταφύγιο για ανθρώπους ήδη δυστυχισμένους. Όπως ανέφεραν, «η χρόνια δυστυχία μπορεί να αποδειχτεί κοινωνικά και προσωπικά εξουθενωτική και να δημιουργήσει εμπόδια στην εργασία και τις περισσότερες κοινωνικές και προσωπικές δραστηριότητες κάποιου, όμως ακόμα και οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι μπορούν να πατήσουν το κουμπί του τηλεκοντρόλ και να ψυχαγωγηθούν παθητικά από την τηλεόραση».
Η έρευνα εμφανίζεται στο περιοδικό Social Indicators Research, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.

Αναδημοσίευση giatros365.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
Πηγή:(ΑΠΕ-ΜΠΕ), ygeiaonline.gr

Σέλινο για τα δόντια και όχι μόνο!




Ανακουφίζει από τον πυρετό και τον βήχα και έχει διουρητική δράση.

Τι είναι: Διακρίνεται σε 2 είδη: το αμερικανικό σέλερι, που έχει ελαφριά γεύση και καταναλώνετε ωμό και το ελληνικό (ή κινέζικο) σέλινο,
που καταναλώνετε μαγειρεμένο. Το φυτό χρησιμοποιείται στη μαγειρική ενώ έχει και πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Παραδοσιακή ιατρική: Από την αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκε ως θεραπεία για το άσθμα, τα οιδήματα, την αϋπνία, την ακμή, τον πονοκέφαλο, τη νευρικότητα, το βήχα, το διαβήτη, τις πέτρες στη χολή και την επούλωση των πληγών. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, το σέλινο μπορούσε να μειώσει την αρτηριακή πίεση, ενώ στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων και για τη θεραπεία της αρθρίτιδας.

Τι υποστηρίζουν τα νέα δεδομένα: Βοηθά και στη στοματική υγιεινή. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως, επειδή το σέλινο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μπορεί, αν καταναλωθεί ωμό, να βοηθήσει στην απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας. Επιπλέον η βιταμίνη C, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας. Ακόμη τα συστατικά του δρουν ως φυσικά καθαριστικά των δοντιών χαρίζοντάς τους λευκότητα και υγεία.

 Γιατί είναι ευεργετικό: Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών, ενώ περιέχει κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, δίνει πολύ λίγες θερμίδες και γι' αυτό είναι ιδανικό για δίαιτες. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει πως το φυτό έχει διουρητικές και αντιπυρετικές ιδιότητες, ενώ υποστηρίζεται ότι έχει αφροδισιακή δράση. Θεωρείται κατάλληλο για όσους πρέπει να αποφεύγουν το αλάτι. Το αφέψημα των σπόρων του χρησιμοποιείται κατά της υπέρτασης. Τονώνει τις λειτουργίες του πεπτικού ενώ συνιστάται κατά της πέτρας των νεφρών. Ρίχνει την πίεση, καταπολεμά τους ρευματικούς πόνους ανακουφίζει από μυϊκούς σπασμούς. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

θα το βρείτε: Στην ελληνική αγορά όλο το χρόνο.

Quick tips

Ανακουφιστείτε από τις χιονίστρες  Αν το κρύο σάς έχει προκαλέσει επώδυνες κόκκινες φουσκάλες στα χέρια, φτιάξτε το παρακάτω μείγμα: Σε μια κατσαρόλα νερό ρίξτε ένα ματσάκι σέλινο (10 κλαδάκια) και βράστε το. Μόλις γίνει χλιαρό βυθίστε τα χέρια σας για λίγο.

Για τις ημικρανίες
Φτιάξτε ένα χυμό από σέλινο ρίχνοντας μισή κούπα νερό και τα φύλλα του και 2 καρότα ή μαϊντανό σε μπλέντερ. Το σέλινο είναι πλούσιο σε κουμαρίνες, ουσίες που καταπραϋνουν το αγγειακό σύστημα.

Η λύση στην πείνα - Πως φτιάχνω φύτρα μόνος μου

Πάνφθηνα και χορταστικά τα φύτρα σιταριού.Και φυλάσονται πάνω από 1 χρόνο.Ενα τσουβάλι 50 κιλών σιταριού κάνει 20 ευρώ.Και δίνει 500 πιάτα φύτρα.Δείτε στο βίντεο πώς γίνονται.Φύτρα σιταριού

  • Περιέχουν ω-6 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για την υγεία. Όμως, αυτό που τα κάνει να υπερέχουν έναντι άλλων προϊόντων που περιέχουν αυτού του είδους τα λιπαρά είναι ότι τα ω-6 των φύτρων σιταριού μπορούν να διατηρηθούν έως και μία εβδομάδα, ενώ τα ω-6 που περιέχονται σε διάφορα έλαια (π.χ. στο μουρουνόλαδο) είναι ευαίσθητα λιπαρά, οξειδώνονται εύκολα και καταστρέφονται. • Έχουν τετραπλάσια ποσότητα βιταμίνης B12 σε σχέση με τον καρπό του σιταριού. • Έχουν 3 με 4 φορές περισσότερες φυτικές ίνες απ' ό,τι το ψωμί ολικής άλεσης. • Έχει υπολογιστεί ότι με την κατανάλωση 100 γρ. φύτρων σιταριού καλύπτετε περίπου τη μισή από την ημερήσια ανάγκη σας σε μαγνήσιο. Πώς να τα καταναλώσετε. Σε ωμές και βραστές σαλάτες, σε κινέζικα φαγητά, σούπες και ριζότο με θαλασσινά. Σύσταση ανά 100 γρ. Θερμίδες: 198 Πρωτεΐνες: 7,5 γρ. Λιπαρά: 1,3 γρ. Yδατάνθρακες: 42,5 γρ. Φυτικές ίνες: 1,1 γρ. Mαγνήσιο: 82 mg Φώσφορο: 200 mg Σελήνιο: 42,5 μg Πώς θα «καλλιεργήσετε» φύτρα Tι θα χρειαστείτε • Ένα γυάλινο δοχείο με φαρδύ στόμιο, ώστε όταν αναπτυχθούν τα φύτρα, να μπορείτε να τα βγάλετε με ευκολία. • Ένα τουλουπάνι (βαμβακερό ύφασμα με το οποίο φτιάχνουν τυρί). • Για τα φασόλια και τις φακές βάζετε τον καρπό όπως τον αγοράζετε, κατά προτίμηση από καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Για τα υπόλοιπα φύτρα αγοράζετε τους σπόρους τους, από τα ίδια καταστήματα. H «καλλιέργεια» βήμα προς βήμα • Πλύντε καλά τους καρπούς ή τους σπόρους που έχετε επιλέξει. • Bάλτε τους σε ένα γυάλινο δοχείο με νερό, σκεπάστε το με το τουλουπάνι και μουλιάστε τους για 6 έως 8 ώρες. • Tην επομένη, αδειάστε το νερό, ξεπλύντε τους και στραγγίξτε τους καλά. • Ξαναβάλτε τους στο γυάλινο δοχείο, φροντίζοντας 2 με 3 φορές την ημέρα να τους ραντίζετε με νερό και να αναδύετε το δοχείο, ώστε οι νεαροί βλαστοί να αναπτυχθούν ομοιόμορφα. • Όταν οι καρποί βλαστήσουν και τα φύτρα μεγαλώσουν, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Φυτρώνουν σε 2 με 5 ημέρες ανάλογα και πάλι με τον καρπό που θα βάλετε. Mην τα αφήσετε πάνω από 7 μέρες, γιατί οι ρίζες τους θα μεγαλώσουν πολύ και θα αποκτήσουν πικρή γεύση. • Bγάλτε τα φύτρα από το δοχείο, βυθίστε τα σε ένα μπολ με νερό και ξεπλύντε τα προσεκτικά. Πώς θα τα συντηρήσετε Για να επωφεληθείτε στο έπακρο από τα θρεπτικά τους συστατικά, το ιδανικό θα ήταν να τα καταναλώσετε αμέσως μόλις τα συγκεντρώσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε, αφού τα βγάλετε από το δοχείο, να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ημέρες σ' άλλο γυάλινο δοχείο που σκεπάζει ή στις ειδικές σακούλες που χρησιμοποιούνται για το ψυγείο με μια ματιά.




Χαμομήλι: ένα βότανο με θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες



Οι αντισηπτικές του ιδιότητες προστατεύουν από προβλήματα του πεπτικού και μολύνσεις του βλεννογόνου

Χαμομήλι το ευγενές:
chamaemelum nobile.

 

Γνωστό από τα χρόνια της αρχαιότητας για τις θαυματουργές – κυρίως καταπραϋντικές - ιδιότητες του, το βότανο αυτό δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι του σπιτιού, καθώς χρησιμεύει δια πάσα νόσον.
Δεν μπορείτε να χωνέψετε; Υποφέρετε από φαγούρα; Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; 
Το χαμομήλι ανακουφίζει από έντονα συναισθηματικά προβλήματα, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, βοηθά σε περιπτώσεις έλκους, κολικούς εντέρων και τυμπανισμό, συμβάλλει στην ανακούφιση των παιδιών από τους πόνους της οδοντοφυίας. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες προστατεύουν από προβλήματα του πεπτικού και μολύνσεις του βλεννογόνου.

Το άνθος χαμομηλιού είναι πολύτιμο για εντριβές, δρα μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικά στους κοιλόπονους των μωρών. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά 3-4 κουταλιές ελαιόλαδου και προσθέστε 2-3 κουταλιές χαμομηλιού, αφήνοντας το να αποβάλει το έλαιο του. Σουρώστε και έχετε στα χέρια σας ένα ισχυρό θεραπευτικό μέσο για μικρούς και μεγάλους.

Συνιστάται για πλύσεις στη γενετήσια περιοχή, καθώς έχει αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ μπορεί να ανακουφίσει οιδήματα, τσιμπήματα εντόμων και μώλωπες (το αφήνουμε να μουλιάσει σε βρασμένο νερό, για διάστημα 10 λεπτών).

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και στο λούσιμο (ξέβγαλμα), κάνει μεταξένια τα μαλλιά.

Καλλυντικές ιδιότητες
Αν έχετε φυσικά ξανθά μαλλιά και θέλετε να ενισχύσετε το χρώμα τους χωρίς την χρήση βλαβερών χημικών συστατικών, λουστείτε (ειδικά τώρα, το καλοκαίρι) με αφέψημα χαμομηλιού. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Το βότανο αυτό μπορεί να σας χρησιμεύσει ακόμη και ως ντεμακιγιάζ. Αν δεν έχετε στην τουαλέτα σας γαλάκτωμα καθαρισμού, φτιάξτε μείγμα με 2 κουταλιές γάλα και 2 κουταλιές από αφέψημα χαμομηλιού. Βάλτε το σε βαμβάκι ή κατευθείαν στο πρόσωπο σας.
Αν υποφέρετε από μαύρους κύκλους ή πρησμένα μάτια, τοποθετήστε κομπρέσες χαμομηλιού (αφού κρυώσει) στην ευαίσθητη αυτή περιοχή για 10 λεπτά.

Ποιοι πρέπει να το αποφεύγουν :
Οι έγκυες, θεωρείται εμμηναγωγό.
Οι αλλεργικοί σε μαργαρίτες και χρυσάνθεμα.
Οι πάσχοντες από άσθμα.
Οι πάσχοντες από έλλειψη σιδήρου. Μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση σιδήρου από το έντερο.
Όσοι ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά, και άλλα συναφή σκευάσματα.
Όσοι αγαπούν το αλκοόλ.