Πώς να κάνετε αποτοξίνωση του φθορίου από το σώμα σας!


Όπως πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν, η χρήση του φθοριούχου νατρίου είναι εξαιρετικά τοξική και σε αντίθεση με τους περισσότερους " επαγγελματίες ιατρούς" (που συνιστούν προϊόντα με φθόριο) δεν είναι καλό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αλλά αν έχεις αλλάξει την συνείδηση σου στα θέματα υγείας, και έχεις σταματήσει να πίνεις φθοριωμένο νερό, θα είσαι εντάξει;   Και ναι, και όχι.

Αν έχεις μεγαλώσει σε μια κοινότητα όπου φθοριώνουν το νερό, τότε αυτό έχει χτιστεί /ενσωματωθεί στο σύστημα σου... Το φθόριο είναι ένα συσσωρευτικό δηλητήριο.

 Αν είστε σαν εμένα, που γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια ''φθοριωμένη'' πόλη, τότε αυτό το δηλητήριο έχει εισχορήσει και έχει ''πειράξει'' τη δομή του σώματός σας! Κυρίως τα οστά σας, τον θυρεοειδή αδένα και την επίφυση...

 Πώς βγάζετε  αυτό το φθόριο από το σύστημά σας;;;

 Αυτό είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα. Δεν υπάρχει μια 100% ελεγμένη μέθοδος για ολική αποτοξίνωση του φθορίου από το σώμα σας. Αλλά υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που έχω χρησιμοποιήσει (μαζί με πολλούς άλλους), που μπορούν να κάνουν την διαφορά.
 Για παράδειγμα: Ο κοινός πόνος εξαφανίζεται, οι χρόνιοι πονοκέφαλοι φεύγουν, επανέρχεται η  ικανότητα να σκέφτεσαι πιο καθαρά  και υπάρχει και η απώλεια βάρους.

 Νούμερο ένα είναι, φυσικά, να σταματήσετε την έκθεση στο φθόριο, όσο μπορείτε. Ακόμα κι αν έχετε σταματήσει να πίνετε νερό (με φθόριο), πολλές κονσέρβες το περιέχουν. (Και οι οδοντόκρεμες φυσικά)

 Ο δεύτερος είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τακτικά μια σάουνα.
 Η Σάουνα απομακρύνει τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες (συμπεριλαμβανομένου και του φθορίου) από το σύστημά σας.

 Τρίτον, πάρτε αρκετό φως από τον ήλιο καθημερινά! Παίζει μεγάλο ρόλο στην αποτοξίνωση και την επίφυση. Τον ίδιο χρόνο περάστε τον και στο σκοτάδι! Ακούγεται παράξενο το ξέρω, αλλά η σωστή ισορροπία του φωτός και του σκότους βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής μελατονίνης (η κύρια λειτουργία του αδένα της επίφυσης).

 Τέταρτον, θα πρέπει να γυμνάζεστε  (επίσης βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής μελατονίνης).

 Και πέμπτον, κάντε μια πρώτη αποτοξίνωση του ήπατος.
Είναι πολύ απλή και αποτελεσματική. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πίνετε δύο φλιτζάνια τσάι την ημέρα, να κόψετε τα κονσερβοποιημένα  τρόφιμα και να αυξήσετε την κατανάλωση υγιεινών τροφών.

 Εδώ είναι η συνταγή για τσάι, που έχω χρησιμοποιήσει.
* 1 παχιά φέτα λεμόνι
* 1 κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ, 2/3 "μακρύ, αποφλοιωμένο
* 1 φλιτζάνι βραστό νερό
Τοποθετήστε το λεμόνι και το τζίντζερ στο κύπελλο. Προσθέστε βραστό νερό και αφήστε να εμποτιστεί για δύο λεπτά. Αφαιρέστε το λεμόνι και το τζίντζερ και πιείτε το αμέσως.

 


Χρησιμοποιώντας αυτές τις πέντε μεθόδους είναι πολύ αποτελεσματικό!

 Αλλά δεν είναι μια γρήγορη λύση.
Πήρε πολλά χρόνια η συσσώρευση φθορίου στον οργανισμό, και θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να βγεί. Ο καθένας είναι διαφορετικός και μπορεί να περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά για τον εαυτό μου άρχισα να αισθάνομαι μεγάλη διαφορά μέσα σε 3 μήνες. Ήδη το κάνω για 3 χρόνια και  νιώθω τέλεια! Έχω φτάσει στο σημείο που αν πιω ένα φλιτζάνι καφέ που περιέχει φθοριούχο νερό, ή   φάω μεταποιημένες/κονσερβοποιημένες  τροφές που περιέχουν φθόριο, αμέσως  αρρωσταίνω, και ψυχικά

Από  afipnisou

Τρόφιμα που ενισχύουν την λιποδιάλυση





Το χάσιμο λίπους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προϊόντα που υπόσχονται θαύματα έχουν προ πολλού κριθεί και κατακριθεί και όλοι οι δρόμοι δείχνουν προς την έντονη άσκηση και φυσικά την ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή. Αντί να ξοδέψετε τα χρήματά σας στα δεκάδες λιποδιαλυτικά συμπληρώματα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία και υπόσχονται φύκια και μεταξωτές κορδέλες, πάρτε μια… γεύση (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από τις τροφές εκείνες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά, (σχεδόν) ανέξοδα και χωρίς παρενέργειες.


Αχλάδια

Γιατί τα χρειάζεστε: Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Ρίο Ντε Ζανέϊρο η προσθήκη του γλυκού αυτού φρούτου στην διατροφή μας κόβει την όρεξη, περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνουμε ημερησίως. Σε σχετική έρευνα που έγινε, γυναίκες που κατανάλωναν 3 αχλάδια την ημέρα, λάμβαναν λιγότερο αριθμό θερμίδων καθημερινά, χάνοντας περισσότερα κιλά από αυτές που δεν κατανάλωναν. Είναι επίσης πλούσια σε διαιτητικές ίνες (15% της ΣΗΠ), «γεμίζουν» το στομάχι και μας αποτρέπουν από το να φάμε παραπάνω απ’ότι πρέπει.

Πώς να τα φάτε: Καταναλώστε ένα αχλάδι πριν από κάθε γεύμα για να περιορίσετε την πείνα, αφού πρώτα το πλύνετε καλά. Έχετε στο νου σας ότι η μεγαλύτερη ποσότητα των ινών του βρίσκεται στον φλοιό.

Γκρέηπφρουτ

Γιατί το χρειάζεστε: Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στην κλινική Scripps στην Καλιφόρνια, τρώγοντας μισό γκρέηπφρουτ πριν από κάθε γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και μισό κιλό τη βδομάδα. Το «παραδοσιακό» αυτό διαιτητικό φρούτο βοηθάει πραγματικά στην μείωση του λίπους και της χοληστερίνης, κυρίως χάρη στην πηκτίνη μιας ειδικής ίνας που συνδέεται με την λιποδιάλυση. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο και δεν περιέχει καθόλου λίπος ή νάτριο. Τέλος, είναι περιέχει φυσικούς γαλακτοματοποιητές που καταπολεμούν το λίπος και τη χοληστερίνη.

Πώς να το φάτε: Μπορείτε να το δοκιμάσετε με κανέλλα που μειώνει την πικρή γεύση του, χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη.

Φασόλια

Γιατί τα χρειάζεστε: Τα φασόλια είναι γεμάτα από ένα ειδικό άμυλο, το λεγόμενο resistant starch (περίπου 10γρ. το φλυτζάνι), το οποίο έχει ισχυρή λιποδιαλυτική δράση. Αν τα προσθέσετε στην διατροφή σας σε ένα γεύμα την μέρα, θα κάψετε μέχρι και 25% περισσότερο λίπος απο το συνηθισμένο. Αυτό έδειξε σχετική έρευνα στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Πρόταση σερβιρίσματος: Σωτάρετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και στην συνέχεια προσθέστε δύο κονσέρβες φασολάκια. Κάντε τα σαν πουρέ και σερβίρετε.

Αμύγδαλα

Γιατί τα χρειάζεστε: Τρώγοντας μία χούφτα αμύγδαλα την ημέρα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής, λένε σύγχρονες έρευνες. Άτομα που έτρωγαν καθημερινά για έξι μήνες αμύγδαλα, έχασαν ένα 18% του σωματικού τους λίπους. Αυτοί που ακολούθησαν μία δίαιτα με την ίδια ακριβώς ποσότητα θερμίδων και πρωτεϊνών, αλλά αντικατέστησαν τα αμύγδαλα με υδατάνθρακες ίδιας θερμιδικής αξίας, έχασαν μόνο το 11%.

Πώς να τα φάτε: Μπορείτε άνετα να τα πάρετε στο γραφείο ή στον δρόμο σαν σνακ ή ακόμα να τα συνδυάσετε με γιαούρτι ή μούσλι.

Σοκολάτα

Και όμως, η «απαγορευμένη» για πολλούς γλυκιά απόλαυση, μπορεί να αποτρέψει την συσσώρευση των λιποκυττάρων στο σώμα μας. Μην βιαστείτε όμως να τρέξετε περιχαρείς στο περίπτερο και αν αγοράσετε τις κάθε λογής σοκολάτες. Αναφερόμαστε στην μαύρη σοκολάτα, μιας και αυτή μόνο έχει ευεργετικές ιδιότητες στην απώλεια λίπους, σύμφωνα πάντα με έρευνες από το πανεπιστήμιο της Ταϊβάν. Προσθέστε την με φειδώ στην διατροφή σας (χωρίς υπερβολές) και επωφεληθείτε από την δράση των αντιοξειδωτικών της ουσιών.

Λιώστε 30γρ. μαύρης σοκολάτας στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και αλείψτε την πάνω σε ένα κράκερ ολικής άλεσης (σχεδόν 98 θερμίδες).

Πράσινο Τσάι

Γιατί το χρειάζεστε: Το πράσινο τσάι περιέχει συστατικά που ωφελούν την υγεία και καταπολεμούν την παχυσαρκία. Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο ρόφημα έχει αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται κυρίως στα υψηλά ποσοστά φλαβονοειδών που περιέχει. Είναι ιδανικό βοήθημα για τη δίαιτα, αφού βοηθά στην απώλεια βάρους και όταν καταναλώνεται τακτικά, μειώνει το αίσθημα της πείνας. Η συστηματική κατανάλωση τσαγιού αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες του οργανισμού, «καίει» τα αποθηκευμένα λίπη, ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους. Μεταβάλλει, επίσης, την κατανομή του λίπους και μειώνει τον λιπώδη ιστό που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Προτιμήστε το υγρό απόσταγμα πράσινου τσαγιού, το οποίο περιέχει συμπυκνωμένες τις ωφέλιμες ουσίες του πράσινου τσαγιού και απορροφάται έως 400% ταχύτερα από τον οργανισμό.

Επίσης...

*Ο συνδυασμός ξυδιού και λεμονιού αποτελεί τον πιο δυνατό λιποδιαλύτη. Αν μάλιστα τα συνδυάσετε μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και προσθέσετε και μια κουταλία της σούπας λάδι (πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα) τότε έχετε ένα πλήρες λιποδιαλυτικό γεύμα!

* Το μηλόξυδο επίσης σύμφωνα με έρευνες βοηθά στην καταπολέμηση του λίπους.

* Η καφεϊνη έχει διουρητικές και θερμογενετικές ιδιότητες, σε μεγαλύτερο βαθμό από το πράσινο τσάϊ, βοηθώντας στην γρηγορότερη καύση του λίπους. Παρ'όλα αυτά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και προσοχή μιας και σε μεγάλες δόσεις έχει αρκετές παρενέργειες (ταχυκαρδίες, άυξηση πίεσης, πονοκέφαλοι κτλ.)

* Τέλος, το Μαγικό Υγρό που διώχνει το λίπος χωρίς καμία προσπάθεια είναι δωρεάν και -προς το παρόν - ανεξάντλητο. Το νερό, είναι από τους πιο σημαντικούς καταλύτες στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή του. Το σώμα δεν λειτουργεί σωστά χωρίς αρκετό νερό και δεν μπορεί να μεταβολίσει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος. Πίνοντας άφθονο νερό κατά την διάρκεια της μέρας, αποφεύγουμε την κατακράτηση υγρών στο σώμα και βοηθάμε την λειτουργία των νεφρών και του συκωτιού. Κατά μέσο όρο, ένα άτομο πρέπει να πίνει 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Η ποσότητα αυτή ποικίλλει αναλογα με το βάρος του ατόμου, την άσκηση που κάνει και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες (ζέστη, υγρασία κτλ.)

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος


Πηγή: in2life.gr

Απωθήστε τα κουνούπια ... οικολογικά



 


Για να μη σας ζαλίζουν τα κουνούπια το βράδυ που κάνετε νανάκια, βάλτε στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι, 1- 2 πιατάκια με φύλλα μέντας ή δυόσμου


Τα άπλυτα δόντια κόβουν χρόνια από τη ζωή






      Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

Η κακή στοματική υγιεινή μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρκίνο, υποστηρίζουν ερευνητές από τη Σουηδία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα υψηλά επίπεδα βακτηρίων στα δόντια σχετίζονται με τον θάνατο από καρκίνο έως και 13 χρόνια νωρίτερα.

Σε μελέτη 1.390 εθελοντών από την Στοκχόλμη, ανακάλυψαν πως όσοι είχαν τα υψηλότερα επίπεδα βακτηρίων στην επιφάνεια των δοντιών και των ούλων τους, είχαν 80% περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Οι ερευνητές λένε ότι η μόλυνση και η φλεγμονή παίζουν ρόλο-κλειδί σε έναν στους πέντε καρκίνους – και ακριβώς τα ίδια βρίσκονται πίσω από την ουλίτιδα, η οποία προκαλείται από την οδοντική πλάκα.

Η πλάκα, με τη σειρά της, δημιουργείται από τη συσσώρευση βακτηρίων, τα οποία βρίθουν στα δόντια που δεν καθαρίζονται σχολαστικά.

Η ουλίτιδα προκαλεί κακοσμία του στόματος, αιμορραγία των ούλων και, εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, υποχώρηση των ούλων και τελικά απώλεια των δοντιών.

Προγενέστερες μελέτες την έχουν συσχετίσει με χρόνια προβλήματα υγείας, όπως η καρδιοπάθεια – εύρημα που αποδίδεται στο ότι τα βακτήρια που προκαλούν ουλίτιδα μπορεί κάποια στιγμή να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και από εκεί να φτάσουν σε όλο το σώμα.

Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές παρακολούθησαν τους εθελοντές τους επί 24 χρόνια, αρχίζοντας το 1985. Όλοι οι εθελοντές ήταν 30άρηδες και 40άρηδες όταν άρχισε η περίοδος παρακολούθησης, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα συμπλήρωναν ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής τους.

Οι ερευνητές αξιολογούσαν επίσης τακτικά την στοματική υγεία τους, καταγράφοντας τα επίπεδα της οδοντικής πλάκας, της τερηδόνας, της ουλίτιδας και της απώλειας δοντιών.

Κανένας από τους εθελοντές δεν είχε πολύ εξελιγμένη ουλίτιδα (περιοδοντική νόσο), αλλά όλοι είχαν διάφορα επίπεδα οδοντικής πλάκας στα δόντια και στα ούλα τους.

Μέχρι το 2009, 58 από τους εθελοντές είχαν πεθάνει, με τους 35 από τους θανάτους να οφείλονται σε καρκίνο. Το 35% των εθελοντών που είχαν χάσει τη ζωή τους ήταν γυναίκες.

Η μέση ηλικία των θανάτων ήταν τα 61 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «BMJ Open».

Οι γυναίκες αναμενόταν να ζήσουν σχεδόν 13 χρόνια περισσότερο και οι άντρες άλλα 8,5 χρόνια, με βάση το μέσο προσδόκιμο επιβίωσης στην Σουηδία – συνεπώς οι θάνατοι αυτοί ήταν πρόωροι, δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μπιργκίτα Σόντερ, καθηγήτρια στο Τμήμα Οδοντικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Καρολίνσκα, στο Χούντινγκε.

Οι εθελόντριες που είχαν χάσει τη ζωή τους, είχαν πεθάνει κυρίως από καρκίνο του μαστού, ενώ οι άντρες από διάφορους καρκίνους.

Οι εθελοντές που είχαν χάσει τη ζωή τους είχαν πολύ περισσότερη οδοντική πλάκα απ’ ό,τι εκείνοι που επέζησαν. Στην πραγματικότητα, τα ούλα και η επιφάνεια των δοντιών τους ήταν πλήρως καλυμμένη με οδοντική πλάκα, με βάση τις καταγραφές των ερευνητών.

Στους υπόλοιπους εθελοντές, η κάλυψη δοντιών και ούλων με πλάκα ήταν πολύ λιγότερο εκτεταμένη.

Ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους, τεκμηριωμένους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο, όπως η ηλικία, το κάπνισμα και το μορφωτικό επίπεδο, η συσχέτιση μεταξύ οδοντικής πλάκας και πρόωρου θανάτου από καρκίνο παρέμεινε ισχυρή.

Όχι αντικουνουπικά στα νεογέννητα





Τα περισσότερα εντομοαπωθητικά προϊόνταν περιέχουν την ουσία DEET (N, N-διαιθυλο-m-τολουαμίδη, επίσης γνωστό ως N, N-διαιθυλο-3-μεθυλμπενζαμίδη, με διεθνή γραφή ως: N,N-diethyl-m-toluamide, also known as N,N-diethyl-3-methylbenzamide).

Η ουσία αυτή δεν συνιστάται για χρήση σε παιδιά κάτω των 2 μηνών κα παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα που την περιέχουν είναι τα απολύτως αποτελεσματικά, καλό θα ήταν να την αποφεύγεται τελείως στα νεογέννητα.

Μετά τους δύο μήνες, μπορείτε να τα χρησιμοποιείται αλλά με φειδώ και πάντα στα εκτεθειμένα μέρη του σώματος, ενώ πρέπει να προσέχετε να μην έρχεται σε επαφή με τα χέρια των μικρών σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικά προϊόντα , όπως αυτά με τη σιτρονέλα, πικαριδίνη, λεμόνι ευκαλυπτο κ.α

Ρωτήστε τον φαρμοκοποιό σας ή τον παιδίατρο και προστατέψτε το μικρό σας.

Επτά στα 10 ξυραφάκια Bic παγκοσμίως είναι made in Greece!




Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο

"Όταν ξαφνικά πρόπερσι το φθινόπωρο οι στάσεις των λεωφορείων γέμισαν με ελληνικές σημαίες και το μήνυμα «τα Bic είναι δικά μας», πολύς κόσμος απόρησε. Τι σχέση έχει με την Ελλάδα η περίφημη Bic, τα στυλό μιας χρήσης που μάς μεγάλωσαν στο...
σχολείο, οι αναπτήρες που βρίσκονται στις τσέπες των περισσότερών μας, τα καλσόν που έχουν φορεθεί από τόσα εκατομμύρια γυναικών; Τι εννοούσε η διαφημιστική καμπάνια όταν έλεγε «με μία και μόνο απλή καθημερινή κίνηση μπορείς να στηρίξεις την ελληνική παραγωγή»;

Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να ξετυλίγουμε το νήμα της ιστορίας από την αρχή, για να καταλάβουμε ακριβώς πώς συνδέεται η Bic με την Ελλάδα. Θα ανακαλύψουμε για μία ακόμη φορά τι σημαίνει το περίφημο «ελληνικό δαιμόνιο», αλλά και θα θυμηθούμε την έννοια «φιλέλληνας» που τόσο μας λείπει τα τελευταία δύο χρόνια... Όλα αυτά που δίνουν νόημα, δηλαδή, στη νέα στήλη του newsbomb.gr «Ψωνίζουμε Ελληνικά». Η πρωτοβουλία μας προβάλλει κάθε Τρίτη μια ελληνική επιχείρηση, έναν επιχειρηματία που τιμά τη λέξη Έλληνας. Ξεκινήσαμε από την Boxer Φειδάς την περασμένη εβδομάδα. Και θα συνεχίσουμε να σάς γνωρίζουμε και να στηρίζουμε εταιρείες που διατηρούν την παραγωγή τους στην Ελλάδα, δίνοντας δουλειά σε Ελληνες, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης και όταν άλλοι έχουν μεταφέρει εργοστάσια στα Βαλκάνια ή σε χώρες της Ασίας.

1952: Η ίδρυση της Βιολέξ

Έχουν περάσει 6 γεμάτες δεκαετίες από τότε που η οικογένεια Πολίτη, παρά το δύσκολο τοπίο που είχε αφήσει πίσω του στην Ελλάδα το πέρασμα του Β’ Παγκοσμίου και κυρίως του Εμφυλίου Πολέμου, αποφάσισε να ιδρύσει μια ελληνική βιομηχανία. Την ονόμασε Βιομηχανία Λεπίδων Ξυρίσματος και για συντομία... Βιολέξ. Εκείνα τα χρόνια οι καταλήξεις σε «-εξ» ήταν συνηθισμένες στην ελληνική παραγωγή. Σήμαιναν μια ματιά προς το εξωτερικό, μια ανάγκη για απόκτηση διεθνούς ταυτότητας, μια αισιοδοξία ότι οι χειρότερες μέρες της Ελλάδας είχαν περάσει ανεπιστρεπτί. Το πιο γνωστό προϊόν της Βιολέξ ήταν οι λεπίδες “Astor” –όποιος ξυρίζεται σε μπαρμπέρη θα τις γνωρίζει καλά.

Ο Αναστάσης Πολίτης, ένας άνθρωπος σπουδαγμένος στην Αμερική (και μάλιστα στο Χάρβαρντ, όπου τελείωσε τη Νομική), με κουλτούρα διεθνή και μυαλό επιχειρηματικό, φρόντισε αυτή η ανάγκη της Βιολέξ για διεθνή ταυτότητα να ικανοποιηθεί με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Το 1973, στο τότε εργοστάσιο της Βιολέξ στο Περιστέρι μια ελληνική πατέντα έγινε πραγματικότητα. Μια μικρή, ελαφριά πλαστική ξυριστική μηχανή που διαρκούσε για μερικές χρήσεις και μετά απλά πετιόταν. Ήταν το πρώτο απορριπτόμενο ξυριστικό μιας χρήσης στον κόσμο. Μέχρι τότε υπήρχαν μόνο οι κεφαλές μιας χρήσης, που άλλαζαν πάνω από ξυριστικές που κρατούσαν για χρόνια, αλλά το νέο προϊόν της Βιολέξ πήγαινε την εύχρηστη αυτήν ιδέα ακόμη πιο μακριά.

1974: Το όραμα της Bic

O Μαρσέλ Μπικ είχε ιδρύσει μαζί με τον Εντουάρ Μπυφάρ, στο Παρίσι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Bic, και λίγο αργότερα αγόρασε την πατέντα για το στυλό διαρκείας με μπίλια. Ήταν κατασκευασμένο από πλαστικό και, φυσικά, ο προορισμός του ήταν για μια χρήση. Όταν το μελάνι τέλειωνε, τον πετούσες και αγόραζες άλλον, αφού η τιμή του ήταν αμελητέα. Λίγο αργότερα την ίδια ιδέα (του πλαστικού, μιας χρήσης) την πέρασε και στους αναπτήρες και όταν έμαθε ότι μια ελληνική εταιρεία κάνει το ίδιο και με τις αντρικές ξυριστικές μηχανές, ενδιαφέρθηκε αμέσως.

Το 1974 ο Μαρσέλ Μπικ μπήκε με μια γερή επένδυση στην Βιολέξ και η εταιρεία μετονομάστηκε σε Bic-Βιολέξ. Η οικογένεια Πολίτη, ωστόσο, κράτησε την πλειοψηφία των μετοχών. Το πλαστικό της ξυραφάκι θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα εκείνη τη χρονιά, από την επόμενη στη Γαλλία και στην συνέχεια, με τεράστια επιτυχία, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Gillette, η μεγαλύτερη εταιρεία ξυριστικών στον κόσμο, αναγκάστηκε να προχωρήσει κι εκείνη στην κατασκευή ενός παρόμοιου ξυριστικού, το 1977, αφού το ξυραφάκι μιας χρήσης γινόταν αυτόματα σουξέ, σε όποια αγορά κι αν εμφανιζόταν.

2000: H νέα εποχή Bic

Aπό το 2000 και μετά ολόκληρη η Βιολέξ περνά στον έλεγχο της Bic. Ο Μαρσέλ Μπικ αγόρασε το 100% των μετοχών. Δεν πήρε απλά ένα πλειοψηφικό πακέτο, αλλά θέλησε να κάνει την Βιολέξ δική του. Ο λόγος ήταν η αγάπη του για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αντί, δηλαδή, να εξαγοράσει και να σβήσει από τον χάρτη το ελληνικό εργοστάσιο, στέλνοντας την παραγωγή σε χώρες με πιο φθηνά εργατικά χέρια, εκείνος προτίμησε να επενδύσει ακόμη περισσότερα (οι επενδύσεις της Bic στην Ελλάδα αυξάνονται χρόνο με το χρόνο από το 2000 και μετά) για να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την ελληνική ευρηματικότητα, εγκαθιστώντας εδώ το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των ξυριστικών της Bic.

Σαράντα πατέντες έχουν κατοχυρωθεί διεθνώς από την Bic-Βιολέξ τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας πως η έμπευση του Μπικ ήταν σωστή. Πάνω από 80 επιστήμονες απασχολούνται από την εταιρεία στα γραφεία της στην Άνοιξη, άνθρωποι που σχεδιάζουν τα αυριανά ξυριστικά της Bic που θα πωλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Πέραν αυτών, από τα τέσσερα εργοστάσιά της παράγονται περίπου ένα δισεκατομμύριο ξυραφάκια τον χρόνο (το 70% της συνολικής παραγωγής της Bic), απασχολώντας πάνω από 1.200 Έλληνες εργαζομένους. Το 1% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών είναι ξυραφάκια της Bic!

Η εταιρεία που προσλαμβάνει και κάνει αυξήσεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bic-Βιολέξ κ. Δημήτρης Πισιμίσης σχολιάζει για την διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε πρόπερσι και ενημερώνει τους Έλληνες για την «ελληνικότητα» των ξυριστικών Bic: «Ήμασταν από τις πρώτες εταιρείες, αν όχι η πρώτη, που βάλαμε σημαία στο προϊόν μας τον Σεπτέμβριο του 2010 με το μήνυμα "Τα Bic είναι δικά μας". Φτιάξαμε κίνημα, αναπτύχθηκε ένα ρεύμα. Μας πήγαν στα δικαστήρια γιατί τολμήσαμε να βάλουμε τη σημαία στο προϊόν μας και κερδίσαμε τη δίκη -αλίμονο αν δεν την κερδίζαμε. Είμαστε ένα 100% ελληνικό προϊόν και κλείνουμε φέτος 60 χρόνια ελληνικής δημιουργίας, διαφημίζοντας την Ελλάδα σε 153 χώρες σε όλον τον κόσμο».

Η επιτυχία των προϊόντων της εταιρείας σημαίνει και κάτι πρωτοφανές για τους εργαζομένους της, στις δύσκολες εποχές που ζει η χώρα: Η Bic-Βιολέξ όχι μόνο δεν έκανε απολύσεις και μειώσεις, αλλά πέρσι προσέλαβε 150 ακόμη άτομα και επίσης αύξησε τους μισθούς όλων των εργαζομένων κατά 4%. Για όσους απορούν, πώς γίνεται με εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, που λογικά αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με τις υπόλοιπες ελληνικές επιχειρήσεις, όσον αφορά στην ρευστότητα από τις τράπεζες, στην φορολόγηση από το κράτος και, βεβαίως, στο κόστος του ανθρώπινου δυναμικού, να τα καταφέρνει τόσο καλά, την απάντηση την είχε δώσει πέρσι ο κ. Πισιμίσης σε μια συνέντευξή του τότε στην «Ελευθεροτυπία»:

«Αυτό που κάνει έναν Ελληνα να διαπρέπει στο εξωτερικό και όχι στη χώρα του, είναι γιατί έξω βρίσκει ακριβώς το δομημένο και οργανωμένο περιβάλλον που χρειάζεται για να μεγαλουργήσει, να ανθίσουν αυτές οι ατομικές αρετές που έχουμε. Στη χώρα μας έχουμε χάσει τα πρότυπα ή έχουμε λάθος πρότυπα. Η δική μας συνταγή είναι πάρα πολύ απλή. Πήραμε από τους Αμερικανούς την ενόραση της αγοράς και την ταχύτητά τους και από τους Γάλλους συναδέλφους τα συστήματα, τη συνεργασία, την τυπολατρία. Σε αυτά βάλαμε τον Ελληνα-Οδυσσέα! Την εφευρετικότητα, τη φαντασία, την πρωτοβουλία μας. Η “ψωροκώσταινα” για εμάς δεν είναι εμπόδιο, αλλά εφαλτήριο και θέλουμε να το αποδεικνύουμε με το παράδειγμά μας».

Μακάρι αυτό το μοντέλο επιχειρηματικότητας να το υιοθετήσουν όλοι όσοι αποφασίσουν να επενδύσουν στην ελληνική παραγωγή τα επόμενα χρόνια. Είναι ακριβώς η συνταγή της επιτυχίας που θα οδηγήσει στο περίφημο «ανάπτυξη μέσω της ντόπιας παραγωγής», το οποίο στηρίζει η στήλη μας «Ψωνίζουμε Ελληνικά». Και, κυρίως, μακάρι το κράτος να βοηθήσει τις νέες επιχειρήσεις με κριτήριο αυτήν την συνταγή και όχι με τις ύποπτες συναλλαγές που λάμβαναν χώρα όλα αυτά τα χρόνια και που οδήγησαν την χώρα εδώ που βρίσκεται τώρα."

 newsbomb

Το φαινόμενο του Φειδιππίδη: Η υπερβολική άσκηση βλάπτει την καρδιά




Η υπερβολική γυμναστική, όπως το να τρέχει κανείς στον μαραθώνιο, μπορεί να προκαλέσει μόνιμες καρδιολογικές βλάβες και να προκαλέσει καρδιακές αρρυθμίες, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες κάτι που ονομάζουν το «φαινόμενο του Φειδιππίδη».  Όπως λένε, υπάρχει ένα «ανώτατο όριο ασφαλείας» για την καρδιολογική υγεία το οποίο είναι μία ώρα γυμναστική την ημέρα. Όταν κάποιος γυμνάζεται περισσότερο από αυτό, όχι μόνον δεν αποκομίζει ιδιαίτερα οφέλη αλλά αντιθέτως μπορεί να βλάπτει την υγεία του.

Το εύρημα προέρχεται από την ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων από επιστήμονες από το Κάνσας, οι οποίοι λένε ότι τα προγράμματα εντατικής προπόνησης και οι αγώνες ακραίας αντοχής μπορεί να είναι επιζήμιοι για την καρδιολογική υγεία.

Όπως ανακάλυψαν, δραστηριότητες όπως ο μαραθώνιος, το τρίαθλον και οι ποδηλατικοί γύροι μπορεί να προκαλέσουν δομικές αλλαγές στην καρδιά και στις μεγάλες αρτηρίες της, οδηγώντας σε μόνιμα προβλήματα.

«Παρ’ ότι η γυμναστική δεν είναι φάρμακο, διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά ενός πανίσχυρου φαρμακευτικού παράγοντα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζέιμς Ο’Κίφι, από το Νοσοκομείο Saint Luke’s στην πόλη του Κάνσας. «Η καθημερινή άσκηση μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την πρόληψη και την θεραπεία πολλών ασθενειών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η καρδιοπάθεια, η υπέρταση, η καρδιακή ανεπάρκεια και η παχυσαρκία.

»Όπως όμως ισχύει με όλους τους φαρμακολογικούς παράγοντες, έτσι και η άσκηση έχει μία “μέγιστη δόση ασφαλείας”, πέρα από την οποία οι ανεπιθύμητες επιδράσεις της, όπως οι μυοσκελετικοί τραυματισμοί και το καρδιαγγειακό στρες, υπερκαλύπτουν τα δυνητικά οφέλη».

Η ανάλυση της άσκησης

Όπως γράφουν ο δρ Ο’Κίφι και οι συνεργάτες του στην επιθεώρηση «Mayo Clinic Proceedings», εξέτασαν τις μελέτες που αφορούν τους μηχανισμούς, την παθοφυσιολογία και τις κλινικές εκδηλώσεις των καρδιαγγειακών επιδράσεων της γυμναστικής αντοχής.

Τα ευρήματα έδειξαν πως η ακραία προπόνηση αντοχής προκαλεί παροδικές δομικές καρδιαγγειακές αλλαγές και αυξήσεις σε δείκτες της καρδιολογικής υγείας, που επιστρέφουν στο φυσιολογικό μέσα σε μία εβδομάδα από την προπόνηση.

Σε μερικούς ανθρώπους, όμως, έπειτα από μήνα και χρόνια επαναλαμβανόμενων καρδιαγγειακών αλλαγών, η διαδικασία αυτή οδηγεί στην δημιουργία ουλών σε ορισμένες περιοχές της καρδιάς και σε αφύσικους καρδιακούς παλμούς.

Σε μία μελέτη, το σχεδόν 12% των υγιών μαραθωνοδρόμων που συμμετείχαν είχαν ενδείξεις ουλών στο μυοκάρδιό τους, ενώ μέσα σε δύο χρόνια παρακολούθησης οι μαραθωνοδρόμοι παρουσίασαν πολύ υψηλότερα ποσοστά στεφανιαίας νόσου απ’ ότι άλλοι δρομείς, οι οποίοι δεν προπονούνταν ούτε έτρεχαν στον μαραθώνιο.

Σύμφωνα με την μετα-ανάλυση αυτή, είναι καλά γνωστό πως οι κορυφαίου επιπέδου αθλητές έχουν συχνά μη φυσιολογικά ηλεκτροκαρδιογραφήματα. Τώρα, όμως, τεκμηριώνεται ότι οι αλλαγές που υφίσταται η καρδιά λόγω της υπερβολικής άσκησης είναι που ευθύνονται για τις διαταραχές του καρδιακού ρυθμού.

Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι οι συμμετέχοντες σε μαραθωνίους ή σε ποδηλατικούς γύρους έχουν πενταπλάσια συχνότητα ινιδισμού των κόλπων (είναι μια μορφή καρδιακής αρρυθμίας) απ’ ό,τι άλλοι ασκούμενοι.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η χρόνια, σκληρή προπόνηση μπορεί να σχετίζεται και με άλλα καρδιολογικά προβλήματα, όπως η σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών.

«Φαινόμενο του Φειδιππίδη»

Όπως διευκρίνισε ο δρ Ο’Κίφι, η ανάλυση δεν υποδηλώνει πως κινδυνεύουν όλοι οι ασχολούμενοι με σπορ αντοχής, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό διατρέχει αυξημένο κίνδυνο να υποστεί το «φαινόμενο του Φειδιππίδη», όπως αποκαλείται η καρδιοπάθεια λόγω γυμναστικής.

Ο Φειδιππίδης, ο πρώτος μαραθωνοδρόμος στην Ιστορία, πέθανε το 490 π.Χ. αμέσως μόλις έφτασε από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, εξαιτίας βαριάς καρδιολογικής βλάβης που του προκάλεσε το ακραίο τρέξιμο.

Ο θάνατός του αποτελεί την πρώτη αναφορά για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο ενός δρομέα μεγάλων αποστάσεων.

«Όσοι γυμνάζονται είναι πολύ πιο υγιείς απ’ όσους διάγουν καθιστική ζωή και η άσκηση είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας», τόνισε ο δρ Ο’Κίφι.

«Ωστόσο, τα στοιχεία μας δείχνουν ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι τη μερίδα του λέοντος των οφελών παρέχει η γυμναστική με μέτρο. Η υπερβολική γυμναστική δεν είναι κατ’ ανάγκην ωφέλιμη για την καρδιαγγειακή υγεία. Πάνω από 30-60 λεπτά προπόνηση την ημέρα, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία»


Healthy Living.gr

Χυμός ντομάτας με ελαιόλαδο, ο εχθρός του καρκίνου και της καρδιοπάθειας



Ένας μύθος καταρρίπτεται, όπως φαίνεται. Πρόκειται για εκείνον του φόβου για τη σάλτσα με βάση την τομάτα, την οποία μάλλον θα πρέπει ν’ αρχίσουμε να καταναλώνουμε πιο συχνά.
Οι κόκκινες τομάτες περιέχουν το συστατικό λυκοπένιο, το οποίο δρα αποτελεσματικότερα απ’ όλα τα καροτινοειδή στην εξουδετέρωση των καταστρεπτικών ελεύθερων ριζών από το σώμα μας.
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως κάποια από τα οφέλη, τα οποία παλαιότερα αποδίδονταν στη βήτα-καροτίνη, τελικά απορρέουν από το λυκοπένιο.
Συγκεκριμένα, το λυκοπένιο παρέχει ίσως και δεκαπλάσια προστασία απ’ ό,τι η βήτα-καροτίνη, από διάφορες μορφές καρκίνου όπως του πνεύμονα, του στομάχου, του προστάτη και του μαστού.
Καταναλώνοντας σχεδόν καθημερινά χυμό ή σάλτσα τομάτας σε συνδυασμό με λίγο ελαιόλαδο, προστατεύουμε το σώμα μας από τον καρκίνο σε διάφορα σημεία κατά 40-45% περισσότερο.
Επιπλέον, ο χυμός τομάτας μας προστατεύει από την οξείδωση εξαιτίας της χοληστερόλης LDL.
Δηλαδή, το λυκοπένιο είναι πολύ καλό για την προστασία των αρτηριών και της καρδιάς, αφού εμποδίζει το σχηματισμό πλάκας. Πολύ ενδιαφέρον, επίσης, για το λυκοπένιο είναι πως το σώμα δεν μετατρέπει καμία ποσότητά του σε βιταμίνη Α.
Το λυκοπένιο όπως και η βήτα-καροτίνη, μπορεί να απορροφηθεί από το σώμα μας μόνο αν το καταναλώνουμε με κάποιο διατροφικό λίπος όπως το ελαιόλαδο.
Γι’ αυτό, συνιστάται η κατανάλωση χυμού ή σάλτσας τομάτας που περιέχει ελαιόλαδο, για καλύτερα αποτελέσματα.
Επίσης, συνιστάται να έχει πρώτα ζεσταθεί, ώστε να απελευθερωθεί το λυκοπένιο από τα κύτταρα της τομάτας.
Γιατί όμως να καταναλώνουμε χυμό και σάλτσα τομάτας αντί για την ίδια την τομάτα αυτή καθ’ εαυτή; Το λυκοπένιο βρίσκεται “εγκλωβισμένο” στους ιστούς της τομάτας και για την απελευθέρωσή του πρέπει αυτή να αλεστεί και να καταναλωθεί σε μορφή χυμού ή σάλτσας, έτσι ώστε να προσληφθεί μεγαλύτερη ποσότητα λυκοπενίου από τον οργανισμό μας.
 Αν για κάποιο λόγο προτιμάτε να καταναλώνετε την τομάτα όπως είναι, φροντίστε τουλάχιστον να τη μασάτε καλά και συνοδέψτε την απαραίτητα με ελαιόλαδο.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, ακολουθούν δύο πολύ απλές καθημερινές συμβουλές:
1) Μπορείτε να παρασκευάσετε χυμό τομάτας βάζοντας τομάτες στο μπλέντερ και αφού πολτοποιηθούν, να «σουρώσετε» το χυμό που θα βγάλουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε τυποποιημένο έτοιμο χυμό τομάτας από το σούπερ μάρκετ σε πολύ χαμηλή τιμή. Με όποιο τρόπο κι αν τον αποκτήσετε, προσθέστε τον στην καθημερινή διατροφή σας πίνοντας 1-2 ποτήρια, αλλά μην ξεχνάτε να προσθέτετε και ένα κουταλάκι ελαιόλαδο σε κάθε ποτήρι, το οποίο –όπως προείπαμε–είναι απαραίτητο για την απορρόφηση του λυκοπενίου.
2) Εντάξτε τη σάλτσα τομάτας, σε μέτρια ποσότητα, στα φαγητά σας. Είτε έτοιμη τυποποιημένη είτε –ακόμη καλύτερα– παρασκευασμένη από σας, είναι πολύ ευεργετική για τον οργανισμό σας σε συνδυασμό και με τη χρήση του ελαιόλαδου.

Το πήρα από : triklopodia.


Bάλσαμο για το σώμα και την ψυχή





Mε ιδιότητες που το κατατάσσουν σε ένα από τα πολύ σημαντικά για τον άνθρωπο θεραπευτικά βότανα, το βαλσαμόχορτο από την αρχαιότητα είναι γνωστό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, την επούλωση πληγών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Στις μέρες μας, όμως, είναι ένα από τα βότανα που έχουν ερευνηθεί περισσότερο και με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ήπιας και μέτριας κατάθλιψης και άλλων ψυχικών και νευρολογικών διαταραχών.

Σχετικά με το όνομά του

H επιστημονική ονομασία του είναι Hypericum perforatum, αλλά είναι πιο γνωστό ως βαλσαμόχορτο ή St-John’s-wort. Άλλα ονόματά του είναι: υπερικό το διάτρητο, βότανο του Προδρόμου, βαλσαμάκι, μπάλσαμο, λειχηνόχορτο, ψειροβότανο, χελωνόχορτο, κουκτσούδι, περίκη, σπαθόχορτο, κοψοβότανο. Yπάρχουν διάφορες ερμηνείες για το συσχετισμό του με τον Iωάννη τον Πρόδρομο. Kατά μία εκδοχή, ονομάστηκε βότανο του Προδρόμου επειδή ήταν από τις «ακρίδες», δηλαδή τα άκρα των φυτών με τα οποία τρεφόταν ο Bαπτιστής στην έρημο. Kατά μία άλλη άποψη, οφείλει το όνομά του στα ημιδιάφανα και μαυροκόκκινα στίγματα στα πέταλά του, που ερμηνεύτηκαν ως σύμβολο του αίματος του αγίου Iωάννη, ενώ οι διαφανείς κουκκίδες των πετάλων θεωρήθηκαν σύμβολο των δακρύων που χύθηκαν όταν αποκεφαλίστηκε.

Tο φυτό και η ιστορία του

Tο βαλσαμόχορτο είναι μια χαμηλή πολυετής πόα με ελαφρά ξυλώδη κλαδιά και κατακίτρινα χαρακτηριστικά λουλούδια που ανθίζουν στις κορφές του από τον Iούνιο μέχρι και το Σεπτέμβριο. Όταν πέσει πάνω τους φως, εμφανίζουν ημιδιάφανα στίγματα και μαυροκόκκινες κουκκίδες, όπου βρίσκονται έγχρωμα αιθέρια έλαια και ρητίνες. Στην αρχαιότητα, οι θεραπευτικές ιδιότητες του βαλσαμόχορτου ήταν ονομαστές. O Γαληνός και ο Διοσκουρίδης το πρότειναν ως διουρητικό, επουλωτικό, εμμηναγωγό και αιμοστατικό. Tο Mεσαίωνα αποδόθηκαν στο φυτό μαγικές ιδιότητες, ιδιαίτερα μάλιστα αν η συλλογή του γινόταν στις 24 Iουνίου, τη μέρα που εορτάζεται η μνήμη του Iωάννη του Προδρόμου. Σύμφωνα με λαϊκές δοξασίες, το υπερικό ήταν το βότανο που έδιωχνε με τη μυρωδιά του τα κακά πνεύματα. Eκτός από τη θεραπευτική του χρήση, έχει χρησιμοποιηθεί και ως πρώτη ύλη για την παραγωγή κίτρινης και κόκκινης βαφής που προοριζόταν για το χρωματισμό μάλλινων και μεταξωτών νημάτων. Tέλος, αποτελούσε βασικό συστατικό στη διαδικασία ταρίχευσης των νεκρών, από όπου και η λέξη «βαλσάμωμα».

Tι πρέπει να ξέρετε για τη φαρμακευτική του χρήση

H πιο σημαντική δραστική ουσία του βαλσαμόχορτου είναι η υπερικίνη, η οποία βρίσκεται σε ολόκληρο το φυτό, αλλά σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στις ανθισμένες κορυφές του (που όμως, όταν πολυκαιρίσουν, χάνουν τις ιδιότητές τους). Περιέχει ακόμα φλαβονοειδή (16% στα φύλλα), ξανθόνες, φαινολικά οξέα και ίχνη αιθέριων ελαίων (0,13%). Tο φυτό σε φρέσκια μορφή θεωρείται πιο αποτελεσματικό από το αποξηραμένο. Σε καταστήματα βοτάνων, θα βρείτε ολόκληρο το φυτό αποξηραμένο, τα άνθη ή τα φύλλα του. Kυκλοφορεί επίσης σε κάψουλες και ταμπλέτες αυτούσιο, ενώ περιέχεται και σε συμπληρώματα διατροφής. Στις μορφές αυτές πωλείται σε φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής. H μορφή, οι αναλογίες και οι τρόποι χρήσης του βαλσαμόχορτου εξαρτώνται από το εκάστοτε πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και είναι απόλυτα εξατομικευμένοι. Πρόκειται για ένα ισχυρό φαρμακευτικό μέσο με σοβαρές αντενδείξεις, που για κανένα λόγο δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν δεν έχετε προηγουμένως συμβουλευτεί γιατρό. Oι τρόποι που το χρησιμοποιούμε είναι:

Kάψουλες(ξερό εκχύλισμα ή τιτλοδοτημένο ξερό εκχύλισμα)
Tο τελευταίο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία, προκειμένου να διατηρηθεί ή να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα ορισμένων δραστικών συστατικών του και κυρίως της υπερικίνης. Στη μορφή αυτή, το υπερικό χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Έλαιο
Tο «σπαθόλαδο», όπως το αποκαλούν συχνά, παράγεται αν βάλουμε τις ανθισμένες κορυφές του φυτού σε ένα μπουκάλι με παρθένο ελαιόλαδο (σε αναλογία 1 μέρος φυτού προς 10 μέρη ελαιόλαδου) και τις αφήσουμε για 2-3 εβδομάδες στον ήλιο. Tότε αποκτά κόκκινο χρώμα και είναι έτοιμο για χρήση. Διατίθεται και έτοιμο στο εμπόριο. Eνδείκνυται για την αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, την επούλωση τραυμάτων, εγκαυμάτων κλπ.

Aλοιφή
Παράγεται από παρθένο ελαιόλαδο και σκόνη από το αποξηραμένο φυτό. Oι ακριβείς αναλογίες των συστατικών της κρέμας καθορίζονται κατά περίπτωση, σύμφωνα με το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, γι’ αυτό και παρασκευάζεται από ειδικευμένους στη βοτανοθεραπεία φαρμακοποιούς. Eνδείκνυται για πρώτου βαθμού εγκαύματα, έκζεμα, σκασίματα χεριών, ανοίγματα του δέρματος λόγω κατάκλισης.

Ποσιμο εγχυμα
Eίναι κατάλληλο για στομαχικές διαταραχές, για παθήσεις του ουροποιητικού και του νευρικού συστήματος.

Bάμμα
Xρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό φαρμακευτικών σκευασμάτων.


 Yπερικό και κατάθλιψη

Σύμφωνα με πολλές διεθνείς επιστημονικές μελέτες, η επίδραση του βαλσαμόχορτου στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι θετική. Bάσει μιας πρόσφατης μελέτης που διεξήγαγε μεγάλη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία και δημοσιεύτηκε στο «British Medical Journal», το βάλσαμο αποδείχτηκε τουλάχιστον εξίσου δραστικό με την παροξετίνη, ένα συχνά συνταγογραφούμενο φάρμακο κατά της κατάθλιψης. Oι μισοί από τους ασθενείς που το έλαβαν, ανακουφίστηκαν από την κατάθλιψη χωρίς να εμφανίσουν σημαντικές παρενέργειες (με συχνότερη τις γαστρεντερικές ενοχλήσεις), ενώ στην ομάδα της παροξετίνης το αντίστοιχο
ποσοστό ήταν το ένα τρίτο.

Oι θεραπευτικές του ιδιότητες
Tο βάλσαμο θεωρείται:
• Aντικαταθλιπτικό, ηρεμιστικό, αντισπασμωδικό και βελτιωτικό της ποιότητας του ύπνου σε αϋπνίες.
• Aντιφλογιστικό και επουλωτικό για εγκαύματα και πληγές. Eπίσης, θεωρείται ότι επιταχύνει την εξαφάνιση των στιγμάτων της λευκόρροιας και των σκληρών όγκων του δέρματος.
• Tονωτικό και διεγερτικό για εξασθενημένους οργανισμούς.
• Kαταπραϋντικό και ανακουφιστικό σε βρογχίτιδα, βήχα, άσθμα.
• Eμμηναγωγικό-ρυθμιστικό της εμμήνου ρύσεως.
• Διουρητικό.
• Σπασμολυτικό.
• Για στομαχικές-εντερικές διαταραχές.
• Aντιπυρετικό και παυσίπονο.


Παρενέργειες και αντενδείξεις
• Tο υπερικό μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό ορισμένων ενζύμων. Kατά συνέπεια, χρειάζεται προσοχή όταν χορηγείται ταυτόχρονα με άλλα φάρμακα. Eπίσης, επειδή επηρεάζει τους νευροδιαβιβαστές, αλληλεπιδρά με διάφορα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των άλλων αντικαταθλιπτικών.
• Eάν πίνετε συχνά βάλσαμο, μπορεί να παρουσιάσετε εμετούς και διάρροια.
• H υπερικίνη μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία. Tο βαλσαμέλαιο προκαλεί φωτοευαισθησία, γι’ αυτό πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο όταν δεν υπάρχει άμεση έκθεση στον ήλιο και καλύτερα τις βραδινές ώρες.
• Oι έγκυοι και οι μητέρες που θηλάζουν δεν πρέπει να λαμβάνουν το υπερικό σε καμία μορφή.


Eλπίδες για αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του AIDS

Mε βάση τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών, το βαλσαμόχορτο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του απλού έρπητα, του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης και του AIDS. Aσθενείς με AIDS που δέχτηκαν να ακολουθήσουν αγωγή η οποία βασιζόταν μεταξύ άλλων και στο βάλσαμο, δήλωσαν πως ένιωθαν πιο αισιόδοξοι, με περισσότερη ενέργεια και λιγότερη κούραση.


H γνώμη του ψυχιάτρου
Σύμφωνα με το λέκτορα Ψυχιατρικής της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Iωαννίνων, κ. Πέτρο Σκαπινάκη, η υπερικίνη, με βάση έγκυρες διεθνείς επιστημονικές έρευνες, έχει αποτελεσματική δράση στην αντιμετώπιση της ελαφριάς και μέτριας βαρύτητας κατάθλιψης. Tο υπερικό παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, επειδή αποτελεί ίσως τη μοναδική φυτική ουσία με αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, που είναι καθαρά χημικές. Στη χώρα μας μπορεί οποιοσδήποτε να το αγοράσει χωρίς συνταγή γιατρού. Eπίσης, δεν το παρέχουν τα ταμεία, σε αντίθεση, λόγου χάρη, με τη Γερμανία, όπου συνταγογραφείται ευρέως από τους γιατρούς και παρέχεται στους ασθενείς με ασφαλιστική κάλυψη. Σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει, θα πρέπει πρώτα να έχει συμβουλευτεί το γιατρό του, διότι είναι ένα φάρμακο με παρενέργειες, όπως όλα. Aπαγορεύεται η λήψη του μαζί με άλλα αντικαταθλιπτικά ή αντιπηκτικά. Θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι προκειμένου ο ασθενής να δει αποτέλεσμα, είναι αναγκαία η θεραπεία του για αρκετούς μήνες.


H άποψη του βοτανοθεραπευτή
Ένα από τα πιο χρήσιμα βότανα για την υγεία του ανθρώπου χαρακτηρίζει το βαλσαμόχορτο ο βοτανολόγος-ολιστικός γιατρός κ. Ξενοφών Mάγνης. Tο χρησιμοποιεί ευρέως στη βοτανοθεραπεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων του κεντρικού νευρικού συστήματος (π.χ. στρες, κατάθλιψη) και του δέρματος, καθώς επίσης και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Προσοχή όμως: είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην αυθαίρετη χρήση του, χωρίς δηλαδή τη συμβουλή ειδικού, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, ιδιαίτερα μάλιστα αν το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η κατάθλιψη. Tότε απαιτείται η λήψη της σωστής δόσης, η οποία ορίζεται με βάση τις ιδιαιτερότητες του ασθενούς, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ποτέ παράλληλα με άλλα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.


H άποψη του φαρμακοποιού
Mε αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και επιστημονική αποδοχή διεθνώς, το υπερικό, σύμφωνα με τη φαρμακοποιό κ. Γιάννα Περγαντά, είναι ένα βότανο με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Aποτελεί ένα από τα λίγα βότανα στον κόσμο που έχουν μελετηθεί τόσο διεξοδικά. Στη χώρα μας, πωλείται στα φαρμακεία, όπως και στα καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής, ως συμπλήρωμα διατροφής, αλλά και το φυτό ατόφιο σε κάψουλες και ταμπλέτες. Tο βαλσαμέλαιο κάνει πολύ καλό στο έλκος στομάχου και στα προβλήματα αρθρώσεων. Tο βάμμα του υπερικού χρησιμοποιείται για την παρασκευή σκευασμάτων βάσει ιατρικής συνταγής, για την αντιμετώπιση του στρες, της κατάθλιψης κλπ. H συμβουλή γιατρού ή εξειδικευμένου φαρμακοποιού είναι απαραίτητη για τη λήψη του σκευάσματος.

Το πήρα από :  Vita.gr
info
Internet www.medlook.net

Μελισσοκομικά προϊόντα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου Θεσσαλονίκης



Αγαπητοί φίλοι γεια σας!
Τις προάλλες , φίλος από την Βόρεια Ελλάδα μου απέστειλε εκλεκτά μελισσοκομικά προϊόντα από το Μοναστήρι του Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου , που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.
 Ήδη χρησιμοποίησα την κεραλοιφή ανακούφισης μυϊκών πόνων,   με πολύ καλά αποτελέσματα .
Το επόμενο διάστημα σκέφτομαι να παραγγείλω το εξαιρετικό από ότι ακούω , μέλι  καστανιάς και μερικά ακόμη .. Είναι όλα  φυσικά και αγνά , και  συμβάλλουν στην αποκατάσταση  πολλών ασθενειών ..
Και επειδή θεωρώ ότι τέτοιες προσπάθειες , πρέπει να δημοσιοποιούνται , θέλησα να σας παρουσιάσω μερικά από τα προϊόντα  που  φτιάχνουν οι μοναχοί  στο ευλογημένο  μοναστήρι τους.:
Μελισσοκομικά προϊόντα της Ιεράς Μονής ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ του ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ
Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ είναι κτισμένη ανατολικά του όρους του Χορτιάτη και δυτικά του δρόμου που οδηγεί από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου προς το ορεινό χωριό της Περιστεράς (Περιστεραί ) και 2 χιλιόμετρα πριν απ' αυτό.



Ρακόμελο 
Συστατικά :
Ρακί 
Μέλι

Αλοιφή Πρόπολης

κεραλοιφή ανακούφισης μυϊκών πόνων
συστατικα
λάδι,αγνό μελισσοκέρι,αλκ/χο διάλυμα πρόπολης,
αιθέρια έλαια (μέντας, φασκόμηλου, δενδρολίβανου,
κανέλας)

ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ 13%±3%
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ  ΧΡΗΣΗ  Ἀντιγριπική δράση, φαρυγγίτιδα, ὠτίτιδα, ἔλκη, ἐντερικά, παθήσεις στοματικῆς κοιλότητος, ἀρθρίτιδα, ρευματισμοί, ἆσθμα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Τοπική ἐπάλειψη
Δερματοπάθειες, ἐπούλωση πληγῶν, ἐκζέματα, ἕρπεις, τριχοφάγος κ.ἄ.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 15 σταγόνες αὐτούσιες ἤ διαλυμένες σέ νερό, γάλα, χυμό πρό φαγητοῦ.


ελαιο-μελοσάπουνο πρόπολης



ελαιο-μελοσάπουνο με μέλι και κερί




ελαιο-μελοσάπουνο με γύρη

Γύρη σε διαφορετικές  συσκευασίες 


γύρη σε συσκευασία 250 γραμ.

                                                                         
Μέλι σε συσκευασίες  950 γραμ  και 3 χλγμ

                                                                             


μέλι σε τέσσερεις ποικιλίες
πεύκου, ορεινών ανθέων, ανθέων βελανιδιάς, ανθέων.

μέλι πεύκου σε συσκευασία 950 γραμ.

μέλι συσκευασίας 950 γραμ.

Σπαθόλαδο

μέλι πεύκου σε συσκευασία 3 χλγρ.


Οι πατέρες του Ιερού Κοινοβίου πέραν των άλλων χειροτεχνημάτων όπως, η έκδοση ψυχοφελών συγγραμμάτων και η παραγωγή παραδοσιακών οικολογικών προϊόντων διακονούν και στη συστηματική μελισσοκομία. Από την εκ Θεού Ευλογία της μελισσοκυψέλης παράγουν όλα τα προϊόντα της μελισσοκομίας, τα οποία εδώ και αρκετά χρόνια η Μονή  διαθέτει στην κατανάλωση.  

Μελισσοκομικά προϊόντα 
Ιεράς Μονής Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου 
ΤΚ 570 06  ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΤΗΛ. +30  23960. 51331

Πηγή

Σημ.  του ΕΙΣ  ΥΓΕΙΑΝ : Για  την  Αθήνα , επικοινωνήστε  με τον π. Ιάκωβο (Αδελφοθεϊτη)  στο τηλέφωνο : 6976152918

Η Νέα Υόρκη κηρύσει πόλεμο στα αναψυκτικά με ζάχαρη




Το κάπνισμα στους δρόμους της Νέας Υόρκης έχει απαγορευτεί προ πολλού. Τα τρανς λιπαρά από τα εστιατόρια της πόλης, επίσης. Σειρά τώρα έχουν τα αναψυκτικά με ζάχαρη εφόσον η συσκευασία είναι μεγαλύτερη των 450 ml. Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, που έχει αναγάγει – και – την καταπολέμηση της παχυσαρκίας σε προσωπική του υπόθεση.
Με την υποστήριξη του υπευθύνου υγειονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης δρος Τόμας Φάρλεϊ, ο Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε χθες τη νέα πρότασή του να απαγορευτεί η πώληση των συγκεκριμένων αναψυκτικών από τα εστιατόρια και τα σινεμά της πόλης. «Η παχυσαρκία είναι εθνικό πρόβλημα. Η Νέα Υόρκη θα κινητοποιηθεί. Νομίζω πως αυτό θέλει ο κόσμος από τον δήμαρχο», δήλωσε παρουσιάζοντας το μεγαλόπνοο σχέδιό του.
Οι ιδιοκτήτες των χιλιάδων φαστφουντάδικων της πόλης όμως διαφωνούν κατηγορηματικά. Και δεν είναι οι μόνοι: για τα μέτρα που κατά καιρούς έχει επιβάλει ο Μπλούμπεργκ, έχει κατηγορηθεί ότι καταστρατηγεί τις προσωπικές ελευθερίες των δημοτών και έχει κερδίσει το παρατσούκλι της νταντάς.
Για τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, όμως, που εκτίει την τρίτη του θητεία στον Δήμο της Νέας Υόρκης δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από την υγεία των δημοτών του. Και η παχυσαρκία την απειλεί σοβαρά: περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και σύμφωνα με τον δρα Φάρλεϊ τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας καταγράφονται στις περιοχές όπου καταναλώνονται αναψυκτικά σε μεγάλες ποσότητες.
Σε κάθε περίπτωση, τα νέα μέτρα πρέπει πρώτα να λάβουν την έγκριση του Συμβουλίου Υγείας – το οποίο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συμβεί, με πρόεδρο τον Φάρλεϊ. Μένει να καλυφθούν ορισμένα κενά. Για παράδειγμα, η απαγόρευση δεν αφορά τους φυσικούς χυμούς με φρουκτόζη, εκτός εάν έχει γίνει προσθήκη ζάχαρης. Οσοι βέβαια αδιαφορούν για το βάρος τους, θα μπορούν να προμηθευτούν αναψυκτικά από τα χιλιάδες μίνι μάρκετ της πόλης.