Φτιάξτε με 2 κινήσεις το πιο εύκολο και υγιεινό σαμπουάν και αφρόλουτρο.


..και ξεχάστε τα parabens, τα αλουμίνια και όλα τα καρκινογόνα που περιέχονται μέσα στα τοξικά προϊόντα που χρυσοπληρώνουμε στα super markets!!

Όλοι ξέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου και το πόσο σπουδαίο είναι το σαπούνι ελιάς.
Έχουμε όμως συνηθίσει να χρησιμοποιούμε υγρό σαπούνι για να πλενόμαστε και το στερεό σαπούνι - και ιδιαίτερα αυτό της ελιάς - είναι συνήθως σκληρό και άβολο!

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε παχύρευστο, υγρό σαμπουάν και αφρόλουτρο με 2 απλές κινήσεις και με όλα τα οφέλη του σαπουνιού ελιάς (Καστίλλης)..
Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως αν το δοκιμάσετε μια φορά δεν
πρόκειται να αγοράσετε ποτέ ξανά βιομηχανικό σαμπουάν και αφρόλουτρο!!

ΥΛΙΚΑ

1 μπάρα σαπούνι Καστίλλης (ελαιολάδου) το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας ΕΔΩ (παραδοσιακή συνταγή Ιθάκης) ή να το αγοράσετε σε μεγάλες, οικονομικές ποσότητες (είναι φθηνό)
ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σπιτικό σαπούνι
 Νερό
Τρίφτης τυριού
Από την ποσότητα αυτή σκληρού σαπουνιού θα πάρουμε την διπλάσια σε υγρό σαπούνι (συμφέρει οικονομικά...)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Τρίβουμε στον κοινό τρίφτη τυριού μια μπάρα σαπουνιού

 
Τοποθετούμε το τριμμένο σαπούνι σε ένα πλαστικό μπολ και προσθέτουμε νερό ίσα να το καλύψει

 
Το αφήνουμε να σταθεί όλη την νύχτα. Δεν το ζεσταίνουμε, δεν το ανακατεύουμε και γενικώς δεν κάνουμε τίποτε άλλο. Απλώς το καλύπτουμε (προαιρετικά) με μια πετσέτα για να μην πέσει τίποτα μέσα.
Την επόμενη μέρα το σαπούνι με έναν μαγικό τρόπο έχει διαλυθεί τελείως και στην θέση του υπάρχει τώρα ένα παχύρευστο υγρό. Το ανακατεύουμε και αν είναι πολύ παχύρευστο του προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.
 

Μπορούμε να σταματήσουμε εκεί και να το χρησιμοποιήσουμε ως έχει μιας και είναι έτοιμο για χρήση ή να του προσθέσουμε αιθέρια έλαια.

Θα σας πω μόνο αυτό.. είναι ένα υπέροχο, αφρώδες σαπούνι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους και για κάθε τύπο δέρματος και κάθε είδος μαλλιού. Είναι κατάλληλο ακόμη και για δερματικές παθήσεις γιατί είναι κατευναστικό και ρυθμιστικό.
Φτιάξτε σαμπουάν και αφρόλουτρο με έλαιο λεβάντα για να κοιμούνται τα παιδιά σας πιο ήσυχα.
Φτιάξτε σαπούνι με έλαιο τεϊόδεντρου για τις ευαίσθητες περιοχές.
Φτιάξτε σαπούνι με έλαιο μέντας για το ξύρισμα.
Φτιάξτε σαπούνι με έλαιο αγιόκλημα για τα χέρια σας...

Αλλά προπάντων φτιάξτε μεγάλες ποσότητες σαμπουάν και αφρόλουτρο και αποθηκεύστε τα για να λύσετε το ζήτημα της οικογενειακής καθαριότητας δημιουργώντας το ετήσιο και υγιεινό απόθεμα σας.
Μην ρισκάρετε με την υγεία σας και φροντίστε να δημιουργήσετε ένα στοκ από χρήσιμα σπιτικά προϊόντα στην αποθήκη σας!!

Αναδημοσίευση : www.kalyterotera.gr
Από το pos-ftiaxnetai

Οδηγήστε έξυπνα - οικολογικά - οικονομικά



Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι, για να οδηγήσουμε το αυτοκίνητό μας, έτσι ώστε να καταναλώσουμε λιγότερα καύσιμα και να μειώσουμε τις εκπομπές CO2. Τι πρέπει να κάνουμε:

- Φροντίζουμε να έχουμε σωστά φουσκωμένα λάστιχα. Τα ξεφουσκωμένα λάστιχα δημιουργούν μεγαλύτερη τριβή με το οδόστρωμα, όταν κινείται το αυτοκίνητό μας. Αυτό σημαίνει ότι η μηχανή του αυτοκινήτου μας λειτουργεί, πιο έντονα, επομένως, καίει περισσότερο καύσιμο και εκπέμπει περισσότερο CO2. Ας ελέγχουμε, τακτικά, την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας, και ας την προσαρμόζουμε, ανάλογα, ειδικά πριν από μακρινά ταξίδια. Αυτό θα μεγαλώσει και το χρόνο ζωής των ελαστικών. Τα λάστιχα με χαμηλή πίεση εκτός του ότι αυξάνουν την εκπομπή του CO2, βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας. Για αυτούς τους λόγους, ψάχνουμε στο φυλλάδιο του αυτοκινήτου μας, τη σωστή πίεση, που πρέπει να έχουν τα ελαστικά μας. Ας έχουμε, στο μυαλό μας ότι ένα βαριά φορτωμένο αυτοκίνητο, μπορεί να χρειάζεται διαφορετική πίεση, στα λάστιχά του.

 - Δεν κουβαλάμε άχρηστα βάρη. Όσο πιο βαριά φορτωμένο είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο πιο έντονα δουλεύει η μηχανή του, άρα καίει περισσότερα καύσιμα και εκπέμπει περισσότερο CO2. Όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε αφαιρούμε κάθε άχρηστο αντικείμενο, από το πορτ μπαγκάζ μας, ή από άλλους χώρους

 -Η οδήγηση με κατάλληλη ταχύτητα μειώνει την εκπομπή CO2. Τα όρια ταχύτητας, που θέτει ο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) είναι τα ανώτατα επιτρεπτά όρια, για να μην παραβιάζουμε το νόμο. Σε ιδανικές συνθήκες οδήγησης τα όρια ταχύτητας, αυξάνουν την ασφάλειά μας. Και επιπλέον, όταν σεβόμαστε τον Κ.Ο.Κ. μειώνουμε τις εκπομπές CO2, καταναλώνουμε λιγότερα καύσιμα, εξοικονομούμε χρήματα. Όταν οδηγούμε με 120 χιλιόμετρα την ώρα καταναλώνουμε 9% περισσότερο καύσιμο, από όταν οδηγούμε με 100km/ώρα και 15% περισσότερο, από όταν οδηγούμε με 90km/ώρα.

 -Ας σταματάμε λιγότερο το αυτοκίνητό μας. Όσο λιγότερες φορές σταματήσουμε και ξανά ξεκινήσουμε τόσο περισσότερο CO2 εκπέμπουμε. Κάθε φορά, που σταματάμε ή ξεκινάμε το αυτοκίνητό μας, γιατί μπλεχτήκαμε, σε κυκλοφοριακό πρόβλημα, η μηχανή μας χρησιμοποιεί παραπάνω καύσιμο και επομένως, εκπέμπει περισσότερο CO2. Ας ενημερωνόμαστε, πριν ξεκινήσουμε, από το σπίτι μας, για την κίνηση, στους δρόμους. Ας αλλάξουμε ανάλογα, δρομολόγιο. Ας μειώσουμε την ταχύτητά μας, αρκετά νωρίς, πριν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, Ας φροντίσουμε, να ενημερωθούμε, έγκαιρα και όχι την τελευταία στιγμή, από διάφορες ραδιοφωνικές εκπομπές, για την κυκλοφορική συμφόρηση, στην περιοχή όπου κινούμαστε. Ας σταματάμε το αυτοκίνητό μας, κόβοντας, ταχύτητα με το σταδιακό σήκωμα του ποδιού μας, από το γκάζι, ενώ η μηχανή μας δουλεύει, στο ρελαντί. Με αυτό τον τρόπο, όταν φτάσουμε, στο δύσκολο σημείο, ίσως, τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, έχουν, ήδη, ξεκινήσει και εμείς θα χρειαστεί, απλά να αλλάξουμε ταχύτητα, χωρίς να σταματήσουμε.

 - Δεν είμαστε γκαζάκηδες. Οι μηχανές των μοντέρνων αυτοκινήτων έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν, αποδοτικά, αμέσως, μόλις «πάρουν μπροστά». Δε χρειάζονται ζέσταμα, όπως τα παλιά αυτοκίνητα. Εάν πατάμε το γκάζι, σαν να είμαστε οδηγοί, στη φόρμουλα 1, στην αφετηρία και την κατανάλωση καυσίμου αυξάνουμε και περισσότερο CO2 εκπέμπουμε και τη μηχανή μας φθείρουμε. Η χρήση του λεβιέ των ταχυτήτων, με σύνεση, δηλαδή, η αλλαγή ταχύτητας λίγο πριν φτάσουμε το όριο στροφών, που ορίζει ο κατασκευαστής, μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Για τους πετρελαιοκινητήρες, αλλάζουμε ταχύτητα, περίπου στις 2.000 στροφές. Για τους βενζινοκινητήρες, περίπου στις 2.500 στροφές.

 - Όταν η μηχανή λειτουργεί στο ρελαντί και καύσιμο καταναλώνουμε και CO2. Εάν πρόκειται να σταματήσουμε, για περισσότερο, από τρία λεπτά, ας σβήσουμε τη μηχανή.

 - Ο κλιματισμός και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, όπως φορτιστές κινητών τηλεφώνων, αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου. Τα χρησιμοποιούμε, μόνο, όταν είναι απαραίτητο

mea colpa

Το μπότοξ προκαλεί κατάθλιψη




Ολλανδοί ερευνητές προειδοποιούν ότι οι ενέσεις αλλαντοτοξίνης τύπου Α ή αλλιώς μπότοξ, στις οποίες  καταφεύγουν πολλοί, προκειμένου να αποκτήσουν ένα πρόσωπο χωρίς ρυτίδες, μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη.

Η εν λόγω ουσία «σιδερώνει» το πρόσωπο, παραλύοντας πρόσκαιρα κάποιους μυς, στερώντας τη δυνατότητα έκφρασης.

Έτσι το άτομο δεν είναι σε θέση να εκφράσει τα συναισθήματά του, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται και να βλέπει τον κόσμο με αρνητισμό.

Αναδημοσίευση : Healthier World

Πηγή: tovima.gr

Ζήστε πολλά χρόνια



ΟΣΟΙ  ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ το κάπνισμα, πίνουν συντηρητικά, ασκούνται και καταναλώνουν πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά ημερησίως ζουν κατά μέσο όρο 14 χρόνια περισσότερο σε σύγκριση με εκείνους που δεν υιοθετούν καμία από τις παραπάνω συμπεριφορές, αποκαλύπτει νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το βρετανικό Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο.

Τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως η καλή φυσική κατάσταση και η σωστή διατροφή των ανθρώπων που δεν καπνίζουν και δεν πίνουν πολύ προσθέτουν χρόνια ζωής, αναδεικνύονται από πολλές έρευνες, ωστόσο στη συγκεκριμένη μελέτη, οι επιστήμονες μιλούν συγκεκριμένα -14 χρόνια κατά μέσον όρο- και αυτό δεν συμβαίνει συχνά. «Ακόμη και μικρές διαφοροποιήσεις στον τρόπο ζωής μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού», επισήμαναν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «ΡLoS Μedicine».

Η συνήθεια που απέφερε τα μεγαλύτερα οφέλη ήταν η διακοπή του καπνίσματος. Αυτό οδήγησε σε βελτίωση της υγείας των συμμετεχόντων στην έρευνα κατά 80%.
Ακολούθως, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τον οργανισμό τους.

«Ύστερα από αυτά τα αποτελέσματα, οι αξιωματούχοι του τομέα της δημόσιας υγείας θα πρέπει να ενθαρρύνουν περισσότερο τους πολίτες να αλλάξουν τον τρόπο συμπεριφοράς τους», τόνισαν οι ειδικοί.

Στην έρευνα συμμετείχαν 20.000 Βρετανοί, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 45-79 ετών.

Πηγή: Καρδιολογικό Βήμα

Οι θετικές επιπτώσεις της διακοπής του καπνίσματος από τα πρώτα λεπτά μέχρι δέκα χρόνια μετά



  

Eπιμέλεια: Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, βιολόγος, medlabnews.gr

Στις 31 Μαΐου κάθε χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος δίνοντας έμφαση στους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το κάπνισμα και υποστηρίζοντας αποτελεσματικές πολιτικές για τον περιορισμό του.
Το κάπνισμα είναι η δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου παγκοσμίως (μετά την υπέρταση) και είναι σήμερα υπεύθυνο για το θάνατο ενός στους δέκα ενήλικες παγκοσμίως.
Το 1987 η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, προκειμένου να προσελκύσει παγκοσμίως την προσοχή πάνω στην επιδημία του καπνίσματος και τις θανατηφόρες συνέπειές της. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία να τονιστούν ειδικά μηνύματα για τον περιορισμό του καπνίσματος και για τη συμμόρφωση στη Σύμβαση - Πλαίσιο του ΠΟΥ για τον έλεγχο του καπνού. Το κάπνισμα είναι η υπ’ αριθμόν ένα επιδημία που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και η οποία μπορεί να αποφευχθεί.
Η χρήση καπνού αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για αρκετές χρόνιες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των παθήσεων των πνευμόνων και του καρδιαγγειακού συστήματος.
Οι περισσότεροι καπνιστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι με κάθε τσιγάρο το σώμα σαπίζει εσωτερικά και ότι η υγεία τους καταστρέφεται. Για αυτό και είναι γενικά πολύ πρόθυμοι να κόψουν το κάπνισμα αν και το αντιμετωπίζουν ως πρόκληση καθώς είναι ίσως από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνουν σε όλη τους τη ζωή.
Το να κόψετε το κάπνισμα σίγουρα θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας. Η διακοπή του απαιτεί έντονη επιθυμία, αποφασιστικότητα και δέσμευση από την πλευρά σας αλλά το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον κόπο σας.

Κάθε φορά που αλλάζετε κάτι στο σώμα σας, αυτό αντιδρά. Έτσι όταν διακόψετε το κάπνισμα θα δείτε άμεσα κάποιες αλλαγές. Οι «παρενέργειες» της διακοπής του καπνίσματος καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πνευματικών και σωματικών συμπτωμάτων. Αν πραγματικά σκέφτεστε να διακόψετε το κάπνισμα πρέπει να συγκεντρωθείτε στα θετικά αποτελέσματα της διακοπής του.

Δείτε μία λίστα των άμεσων αλλαγών που θα παρατηρήσετε όταν κόψετε το κάπνισμα:
·       ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ: Η νικοτίνη αυξάνει την πίεση και τον καρδιακό παλμό που οδηγεί στην αύξηση του κινδύνου καρδιακής ανακοπής. Μέσα σε είκοσι λεπτά από την διακοπή του η πίεση και οι καρδιακοί ρυθμοί πέφτουν στο φυσιολογικό.
·       ΣΕ 8 ΩΡΕΣ: Τα επίπεδα νικοτίνης και μονοξειδίου του άνθρακα μειώνονται αισθητά. Αυτό επίσης μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής. Το οξυγόνο στο αίμα σας επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.
·       ΣΕ 24 ΩΡΕΣ: Οι πιθανότητες να πάθετε καρδιακή ανακοπή μειώνονται σημαντικά. Όλη η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα έχουν αποβληθεί από το σώμα σας. Οι νευρικές απολήξεις σας ξαναρχίζουν να λειτουργούν με αποτέλεσμα να επανέρχεται η αίσθηση της οσμής και της γεύσης.
·       ΣΕ 48 ΩΡΕΣ: Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Σε 48 ώρες ξεκινάνε οι παρενέργειες όπως ο πόνος στο στομάχι, η τάση προς έμετο και υπάρχει επίσης η πιθανότητα της υποθερμίας. Από την άλλη όμως ταυτόχρονα μειώνονται οι βλάβες στους πνεύμονες και ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα.
·       ΣΕ 72 ΩΡΕΣ: Ο βρογχικός σωλήνας χαλαρώνει και η αναπνοή διευκολύνεται
·       ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ: Η πνευμονική λειτουργία αυξάνεται κατά 30% βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος. Το περπάτημα γίνεται πιο εύκολο. Παρόλαυτα μπορεί να προκύψουν και δυσμενή συμπτώματα όπως ερεθιστικότητα, πονοκεφάλοι και άγχος που είναι και ο λόγος που τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα βοηθάνε κατά την παύση του καπνίσματος.
·       ΣΕ 1 ΕΩΣ 9 ΜΗΝΕΣ: Η εμφάνισή σας βελτιώνεται. Η απόχρωση του δέρματος από γκρι επανέρχεται στο φυσιολογικό και οι ρυτίδες μειώνονται. Μειώνεται ο βήχας, η δυσκολία στην αναπνοή, το μπούκωμα της μύτης και η κούραση. Τα τριχοειδή των πνευμόνων ξεκινάνε να λειτουργούν σωστά και καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη βλέννα μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μολύνσεων.
·       ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ: Ο κίνδυνος του να πάθετε κάποια ασθένεια που σχετίζεται με το κάπνισμα είναι μισός από ότι ένα χρόνο πριν.
·       ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ: ο κίνδυνος του να πάθετε καρκίνο του πνεύμονα ή καρδιακή ανακοπή είναι πλέον ο ίδιος με κάποιον που δεν κάπνισε ποτέ. Οι πιθανότητες καρκίνου του στόματος, του λαιμού, του οισοφάγου, της κύστης, του τραχήλου και του παγκρέατος μειώνονται επίσης.
Η διακοπή του καπνίσματος σίγουρα είναι δύσκολη υπόθεση, με όποιον τρόπο και αποφασίσετε να το κάνετε. Τα αποτελέσματα όμως θα σας δικαιώσουν! Είναι επίσης πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι τα άσχημα συμπτώματα που θα βιώσετε αφού το κόψετε είναι μόνο προσωρινά και να τα αντιμετωπίσετε ως σήματα της έναρξης μίας πιο υγιούς ζωής.

 Αναδημοσίευση :  grizos gatos   
 ΠΗΓΗ: quitsmoking.com

Βήχει το παιδί στον ύπνο του;


Αν το μικρό παιδί βήχει το βράδυ ασταμάτητα, υπάρχουν μερικά απλά που μπορείτε να κάνετε για να το ανακουφίσετε:
- Να βάλετε ένα μαξιλάρι κάτω από το στρώμα, που θα το βοηθήσει να αναπνεύσει καλύτερα
- Βάλτε στο δωμάτιο μία λεκανίτσα με καυτό νερό για να υγράνει την ατμόσφαιρα
- Προσθέστε στο νερό λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

9 ευτυχισμένες συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το στρες


 

Ευτυχισμένες… συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το στρες και την κατάθλιψη και να γίνετε ακόμη πιο ευτυχισμένοι απ’ όσο ήδη είστε.

Τα «μυστικά» για να είστε ευτυχισμένοι

Η συναισθηματική μας υγεία, δεν έχει να κάνει μόνο με τα γονίδιά μας ή το πώς μεγαλώσαμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι μερικοί αρκετά ενδιαφέροντες παράγοντες, παίζουν ρόλο στο πόσο χαρούμενοι αισθανόμαστε. Διαβάστε την παρακάτω λίστα για να δείτε αν ο τρόπος ζωής σας, σας ικανοποιεί και εστιάστε σε αυτούς τους 9 τρόπους για να ανεβάσετε τη διάθεσή σας.

Ήσασταν γελαστοί στις σχολικές φωτογραφίες

Οι ενήλικοι που ήταν πιο γελαστοί σε φωτογραφίες του σχολείου και του πανεπιστημίου, είχαν 5 φορές λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο, δεκαετίες αργότερα, από εκείνους που φαίνονταν λιγότερο ευτυχισμένοι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου DePauw. Το χαμόγελο και η θετική διάθεση, μπορεί να προσελκύσουν και άλλους ευτυχισμένους ανθρώπους ή τον/την σύζυγό σας.

Έχετε αδελφή

Άτομα με τουλάχιστον μία αδελφή, ανέφεραν καλύτερη κοινωνική υποστήριξη, περισσότερη αισιοδοξία και περισσότερες ικανότητες, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Οι αδελφές φαίνεται να ενθαρρύνουν την επικοινωνία και τη συνοχή στις οικογένειες. Αν πάλι δεν έχετε… κάντε αδελφή σας μια φίλη ή συγγενή σας!

Δεν είστε «κολλημένοι» με την τηλεόραση

Οι ευτυχέστεροι άνθρωποι ξοδεύουν 30% λιγότερο χρόνο βλέποντας τηλεόραση, σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Maryland, που ανέλυσε επί 34 χρόνια τα στοιχεία για περισσότερους από 45.000 Αμερικανούς. Είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν το χρόνο τους για κοινωνικοποίηση, διάβασμα, ή για να πηγαίνουν στην εκκλησία – συνήθειες που συνδέονται με την καλύτερη διάθεση και την υγεία.

Κρατάτε τα σουβενίρ

Οι άνθρωποι που κρατούν φωτογραφίες ή αναμνηστικά για να θυμούνται καλές στιγμές, εκτιμούν περισσότερο τη ζωή τους και είναι πιο ευτυχισμένοι, αναφέρουν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Ρίβερσαϊντ. Οι καλές αναμνήσεις μας υπενθυμίζουν τη δυνατότητα της ευτυχίας και «υπόσχονται» ότι μπορούμε να την αποκτήσουμε ξανά.

Κάνετε την άσκηση προτεραιότητα

Τα άτομα που γυμνάζονται περισσότερο, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν άγχος και περισσότερο πιθανό να είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, σύμφωνα με Δανούς ερευνητές. Σε σύγκριση με όσους κάνουν καθιστική ζωή, τα άτομα που κάνουν jogging, έχουν 70% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλά επίπεδα στρες και δυσαρέσκειας για τη ζωή τους, διαπίστωσε η μελέτη. Άτομα που δε γυμνάζονταν και ξεκίνησαν μέτρια άσκηση -17 έως 34 λεπτά την ημέρα- ένιωσαν περισσότερη ευτυχία στη ζωή τους.

Έχετε υγιή ερωτική ζωή

Η υγιής ερωτική ζωή είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην ευτυχία, έδειξε μια μελέτη από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Warwick. Οι παντρεμένοι ανέφεραν 30% περισσότερο σεξ από ό, τι οι ελεύθεροι, γεγονός που αποτελεί έναν λόγο που τους κάνει ευτυχισμένους, δήλωσαν.

Kάνετε παρέα με χαρούμενους ανθρώπους

Η παρέα με ένα χαρούμενο άτομο, αυξάνει την πιθανότητα να νιώσετε κι εσείς ευτυχισμένοι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Το πόσο συχνά συναντιέστε, έχει τη μεγαλύτερη σημασία, λένε οι ερευνητές: Οι άνθρωποι που μένουν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από έναν χαρούμενο φίλο τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένοι, κατά 42%. Αν ο φίλος τους μένει πιο μακριά (σε ακτίνα 3 χλμ.) οι πιθανότητες μειώνονται κατά 22%, πιθανόν επειδή τον συναντούν λιγότερο.

Ζεστό ρόφημα, ζεστή καρδιά

Ένα ζεστό ρόφημα -ο καφές και το τσάι είναι καλές επιλογές- μπορεί να συμβάλλει σε θετικά συναισθήματα, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Yale. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι συνδέουν τη φυσική ζεστασιά με τη συναισθηματική ζεστασιά, λένε οι ερευνητές. Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε, όσοι προτίμησαν ζεστό, αντί παγωμένο καφέ, ήταν πιο φιλικοί απέναντι στους άλλους και είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Έχετε δύο πολύ καλούς φίλους

Μεταξύ 654 παντρεμένων ενηλίκων, εκείνοι που δήλωσαν ότι είχαν τουλάχιστον δύο «πολύ καλούς φίλους» (όχι απαραίτητα συμπεριλαμβανομένου της/του συζύγου τους) ήταν πιθανότερο να νιώθουν ψυχική ευεξία, αναφέρει μια μελέτη. Αλλά παραπάνω από 2 φίλοι, δεν φέρνουν περισσότερη ευτυχία.

endiaferonta.com

Το ξέρατε ότι ο καφές με γάλα αποβάλλει το ασβέστιο από τον οργανισμό;


Όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό. Η καφεΐνη, όχι μόνο αυξάνει την απέκκριση ασβεστίου στα ούρα αλλά προκαλεί και αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο. Επίσης εκτιμάται ότι η πολυουρία που προκαλεί η καφεϊνη σταδιακά οδηγεί στην απώλεια του ασβεστίου από τα ούρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών, καφεΐνης και αλκοόλ έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση οστεοπόρωσης και τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων σε μεσήλικες.

Εκτός από τις προαναφερθείσες ουσίες που μειώνουν την απορρόφηση του Ca, συμπεριλαμβάνονται τα οξαλικά, καθώς και τα φυτικά συστατικά (π.χ. η σόγια και όλα τα παράγωγα της). Αν καταναλώσετε 1-2 φλ καφέ την ημέρα, δεν επιφέρει σημαντική μείωση στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Παντζάρια, ένα ισχυρό φάρμακο που μας δώρισε η φύση.


Συντάκτες: Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, Σγούρου Αγάθη, βιοπαθολόγος.


Τα παντζάρια είναι πλούσια σε μια ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία την βητακυανίνη, η οπαία δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα σε αυτό το λαχανικό. Η βητακυανίνη μπορεί να περιορίσει τη βλάβη που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες αλλά και να αναστείλει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες, και το νευρικό σύστημα, σύμφωνα με κάποιες έρευνες. Βελτιώνει τη φυσική άμυνα του οργανισμού βοηθώντας στην αναγέννηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου, ζωτικής σημασίας για το υγιές δέρμα, τα νύχια, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τα οστά.

Το παντζάρι (Beta vulgaris) ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σπανάκι. Tο παντζάρι ή αλλιώς κοκκινογούλι είναι βολβοειδές λαχανικό και αναπτύσσεται μέσα στο χώμα. Θεωρείται υπερφάρμακο λόγω των πολλών και θρεπτικών συστατικών, βοηθώντας μας έτσι να αντιμετωπίσουν αρκετές ασθένειες χωρίς να καταφύγουμε σε φάρμακα.

Το παντζάρι, περιέχει σε μεγάλη ποσότητα κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, αλλά και ίχνη από σπάνια μέταλλα, όπως ρουμπίνιο και κάσιο. Παράλληλα περιέχει βιταμίνες Β1 και Β2 και φυσικά υδατάνθρακες, ίνες, αλλά και πρωτεΐνες.
Οι Ρωμαίοι είναι εκείνοι που φρόντισαν για την συστηματική καλλιέργεια του στην Νότια Ευρώπη. Στην αρχαιότητα οι βολβοί του άγριου παντζαριού χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο σε περιπτώσεις πονοκεφάλων και οδοντόπονων. Ο Γαληνός και ο Διόσκουρος, πίστευαν ότι είχε μια ισχυρή αιμοποιητική δύναμη, κάτι που και σήμερα έχει αποδειχθεί. Γι αυτό συστήνουν, τα παιδιά που έχουν αναιμία να πίνουν χυμό παντζαριού. Αναφέρονται επίσης περιστατικά ατόμων που έπασχαν από λευχαιμία, να θεραπεύονται καταναλώνοντας ένα κιλό παντζάρια την ημέρα. Ακόμη οι βολβοί του παντζαριού έχουν χρησιμοποιηθεί ευεργετικά σε πολλές ηπατικές δυσλειτουργίες, αφού ενεργοποιούν την ηπατική αποτοξίνωση. Επίσης περιέχουν μια χρωστική που ονομάζεται βήτα-κυανίνη που παρέχει ισχυρή προστατευτική δράση έναντι διαφόρων εκφυλιστικών καταστάσεων. Η βητακυανίνη, βοηθάει στην αντιμετώπιση γνωστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και τη γεροντική άνοια.

Οι ίνες που μας προμηθεύουν έχουν δείξει ότι υποστηρίζουν την εντερική λειτουργία και τηνεξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης.
Ο συνδυασμός των ινών που περιέχουν και της βήτα-κυανίνης φαίνεται να προστατεύουν τον εντερικό σωλήνα από εκφυλιστικά φαινόμενα. Η βητακυανίνη αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι, η οποία μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία, την ανεπάρκεια πρωτεϊνών, το διαβήτη κτλ.

 
Σε μελέτες που έγιναν πάνω σε ζώα, οι ίνες του βολβού έδειξαν ότι ενισχύουν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ενζύμων της υπεροξειδάσης και s-τρανσφεράσης της γλουταθειόνης, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των εξειδικευμένων λευκοκυττάρων που είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση των μη φυσιολογικών κυττάρων.
Ο χυμός των βολβών προστατεύει ακόμη από κυτταρικές αλλοιώσεις του στομάχου, σε περιπτώσεις κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφών πλουσίων σε νιτρικά άλατα (κυρίως επεξεργασμένα κρέατα), επειδή εμποδίζει το σχηματισμό νιτροζαμινών.

Ακόμα πολύ ωφέλιμος θεωρείται ο χυμός γι αυτούς που πάσχουν από ρευματισμούς και αρθριτικά.Θεωρείται ότι συμβάλλει στην αποτοξίνωση του ήπατος και σε αυτό οφείλονται πολλές από τις ευεργετικές δράσεις του.

Τα κόκκινα παντζάρια έχουν αρκετές ποσότητες μαγνησίου κι έτσι βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου. Προσοχή όμως, τα πράσινα παντζάρια περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο δυσχεραίνει την απορρόφηση του ασβεστίου.

Ο χυμός των παντζαριών έχει την ιδιότητα να αυξάνει τις αντοχές των ατόμων κατά 16%. Η υψηλή περιεκτικότητα των παντζαριών σε νιτρικά ιόντα μειώνει τις απαιτήσεις του οργανισμού για οξυγόνο, καθιστώντας την γυμναστική πιο εύκολη. Υπεύθυνη για την βελτίωση των αντοχών κατά αυτόν τον τρόπο, είναι η μετατροπή των νιτρικών ιόντων σε μονοξείδιο του αζώτου. Τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει στον οργανισμό ο χυμός του παντζαριού δημιουργεί λιγότερη κούραση και περισσότερες αντοχές, Αθλητές, άτομα που επιτελούν επίπονες και κουραστικές εργασίες, ηλικιωμένοι, άτομα που πάσχουν από διάφορες παθήσεις βλέπουν την κατάστασή τους και την ποιότητα ζωής τους να βελτιώνεται με ένα ποτήρι παντζαρόζουμο την ημέρα.

 

Tα παντζάρια είναι πλούσια στο ένζυμο καταλάση, ένα από τα βασικότερα αντιοξειδωτικά ένζυμα το οποίο έχει την ιδιότητα να υπερασπίζεται τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες η δε ανεπάρκειά της-της καταλάσης- σχετίζεται με το άσπρισμα των μαλλιών, την αρθρίτιδα, την οστεοαρθρίτιδα και άλλες εκφυλιστικές νόσους του οργανισμού. Επίσης έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και γι αυτό θεωρείται ότι προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη.

Tο φολικό οξύ που βρίσκεται στις φυτικές ίνες των παντζαριών, μπορεί να μειώσει τόσο τη χοληστερίνη, όσο και τα τριγλυκερίδια.

Τα παντζάρια περιέχουν μια ουσία, τη βηταΐνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης και θωρακίζει απέναντι σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις. Μεγάλες ποσότητες ομοκυστεΐνης στον οργανισμό μπορεί να ευθύνονται για φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία. Η βηταΐνη είναι μια χολίνη η οποία συντελεί αποτελεσματικά στην μείωση της ομοκυστεΐνης και έτσι θωρακίζει την καρδιά μας.
Τα παντζάρια αποτελούν ένα φυσικό καθαρτικό και βοηθούν σε προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροΐδες. Επίσης, ο χυμός πατζαριού θεωρείται καλός σε προβλήματα όπως ο ίκτερος, κατά την οποία το σώμα χρειάζεται υγρά και υδατάνθρακες.

 
Ο βολβός παντζαριού και ιδιαίτερα τα φυλλώδη τμήματα του παντζαριού περιέχουν υψηλή συγκέντρωση οξαλικών αλάτων, οπότε τουλάχιστον η εκτεταμένη χρήση του δεν συνίσταται σε άτομα με ιστορικό οξαλικών λίθων ασβεστίου στους νεφρούς. Επίσης καλό είναι να γίνεται επαρκής αραίωση του πολτού με ικανή ποσότητα καθαρού νερού.

Καλό είναι να επισημάνουμε ότι τα ούρα, αλλά και τα κόπρανα, γίνονται κόκκινα σε όσους καταναλώνουν παντζάρια, γι αυτό να μην ανησυχήσουν και νομίσουν ότι είναι αίμα

ΠΗΓΗ  :   Ok! 

Στέβια: Η «ζάχαρη του μέλλοντος» γλυκαίνει ήδη το παρόν μας




Βρίσκεται στα φαρμακεία αλλά και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, προσιτή πλέον και στους Έλληνες καταναλωτές. Η στέβια, η πιο πολυσυζητημένη φυσική γλυκαντική ουσία των τελευταίων χρόνων, παίρνει τη θέση της στο ελληνικό τραπέζι.

Με μηδέν θερμίδες και εκατοντάδες φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη φημίζεται για τις αντιυπερτασικές, αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές της (όπως έδειξαν έρευνες του Πανεπιστημίου της Παραγουάης). Οι υπέρμαχοί της ισχυρίζονται ότι ρυθμίζει το ζάχαρο – κατά συνέπεια μπορεί να υποκαταστήσει κάλλιστα τη ζάχαρη στους διαβητικούς – τονώνει την καρδιά, καταπολεμά την παχυσαρκία, επουλώνει τις πληγές, προστατεύει από τον μύκητα Candida και ωφελεί το δέρμα. Μάλιστα έχει προταθεί, μετά από μελέτες, ως πιθανή θεραπεία της οστεοπόρωσης.

Η «ζάχαρη του μέλλοντος», όπως την αποκαλούν, προέρχεται από ένα βότανο που είναι αυτοφυές στην Κεντρική και Νότια Αμερική, ενώ καλλιεργείται κατά κόρον στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα. Οι Κινέζοι πίνουν τσάι από τα φύλλα της για να χωνέψουν, να χάσουν βάρος, να διατηρηθούν νέοι και να ελαττώσουν το κάπνισμα και το ποτό.

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι η στέβια διαθέτει βιοχημικές ουσίες χρήσιμες στην ιατρική, μια φυσική χρωστική και μια φυτοορμόνη. Αντέχει σε βρασμό μέχρι τους 200 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που την κάνει ιδανική για τη μαγειρική, σε αντίθεση με την ασπαρτάμη, για παράδειγμα. Τα φύλλα της χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα (ξηρά είναι 15-30 φορές πιο γλυκά από την ζάχαρη), στο φαγητό, σε σαλάτες, ποτά και γλυκά. Λέγεται ότι 100 γραμμάρια στέβια μπορούν να γλυκάνουν 180 λίτρα τσάι.

Ανεργία και κατάθλιψη. Πως να χειριστείτε αυτή την δύσκολη περίοδο.





Τον τελευταίο καιρό ακούμε όλο και συχνότερα  για την ανεργία που αυξάνεται καθώς και για την κρίση που περνάει η αγορά. Πολλές εταιρείες καταφεύγουν σε απολύσεις ή μειώσεις μισθών για να χειριστούν το πρόβλημα ενώ γύρω μας το κόστος ζωής ανεβαίνει.

Εάν και εσείς ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που απολύθηκαν λόγω κρίσης ή που είναι μακροχρόνια άνεργοι, ίσως κάποιες στιγμές να βιώνετε απογοήτευση και αποθάρρυνση σκεπτόμενοι  το πόσο δύσκολο είναι να αλλάξουν τα πράγματα. Η ανεργία μπορεί να πλήττει την αυτοπεποίθηση σας ή την πίστη σας σε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι βέβαια απόλυτα φυσικό μιας και η αγορά εργασίας είναι σήμερα τόσο ανταγωνιστική που συχνά θα πρέπει κανείς να στείλει εκατοντάδες βιογραφικά και να περάσει από πολλές συνεντεύξεις πριν τελικά καταφέρει να εξασφαλίσει εργασία.

Η ανεργία ίσως δοκιμάζει και τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας: απο εκεί που θεωρούσατε τον εαυτό σας ικανό και δραστήριο επαγγελματία, ίσως τώρα αυτή η αυτοεικόνα να κλονίζεται και να αντικαθιστάται από αρνητικά συναισθήματα όπως αυτό του «ηττημένου». Οι μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερο χρόνο παραμένει κανείς άνεργος τόσο περισσότερες πιθανότητες παρουσιάζονται για να παρουσιάσει κατάθλιψη.

Συγκεκριμένα, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης μετά από έξι συνεχόμενους μήνες ανεργίας.

Η ανεργία πολλές φορές προκαλεί συχνά συναισθήματα ντροπής στον άνεργο. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν πρωτογνωρίζουμε κάποιον σε μια κοινωνική εκδήλωση ή σε κάποια παρέα , μια από τις πρώτες ερωτήσεις που μας θέτουν για να μας γνωρίσουν καλύτερα είναι η ερώτηση «Με τί ασχολείσαι;». Συνειδητοποιώντας ότι συχνά η κοινωνία χρησιμοποιεί το επάγγελμα σαν ένα είδος ταυτότητας του ατόμου, ο άνεργος μπορεί να αισθάνεται ανεπάρκεια ή ντροπή που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Βέβαια η ανεργία προκαλεί οικονομικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν πρακτικές δυσκολίες στη ζωή του ατόμου. Συχνά, οι δυσκολίες αυτές είναι οικονομικές και η αδυναμία εύρεσης εργασίας/εξασφάλισης εισοδήματος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις του ανέργου με την οικογένεια ή τον/την σύντροφο τους.

Πώς μπορείτε να χειριστείτε τη δύσκολη αυτή περίοδο
Δείξτε κατανόηση στον εαυτό σας. Η ανεργία μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης είναι μια περίοδος εξαιρετικά δύσκολη. Είναι λογικό να αισθάνεστε θυμό, θλίψη ή άγχος και να ανησυχείτε για το πώς θα ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας. Παράλληλα αναρωτηθείτε πόσον καιρό θέλετε να αφήσετε τον εαυτό σας μέσα σ’αυτόν τον φαύλο κύκλο. Όσο περισσότερο βυθίζεστε μέσα σε συναισθήματα απογοήτευσης και απελπισίας, τόσο λιγότερο κινητοποιημένοι θα αισθάνεστε για να κυνηγήσετε το στόχο σας και ο κύκλος ανεργία-απογοήτευση-ανεργία θα παρατείνεται.

Το επάγγελμα προσδίδει σε όλους μας μια αίσθηση ταυτότητας αλλά δεν είστε μόνο το επάγγελμα σας. Είστε και τόσα άλλα πράγματα σε αυτό τον κόσμο: κόρη,γιός, καλός φίλος, σύντροφος κάποιου άλλου ανθρώπου, γονιός. Ίσως να έχετε ταλέντα που δεν έχετε καλλιεργήσει και χόμπι που είχατε αφήσει για χάρη της δουλειάς. Τώρα ίσως έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε πάλι αυτή την πλευρά του εαυτού σας.

Καθορίστε ένα καθημερινό πρόγραμμα δράσης. Ποιές ώρες της ημέρας θα ψάχνετε για δουλειά και με ποιό τρόπο; Προσπαθείστε να κάνετε το πρόγραμμα σας όσο πιο συγκεκριμένο γίνεται. Για παράδειγμα, αν ξεκινάτε την αναζήτηση εργασίας στις 9 το πρωί, μπορείτε να αφιερώνετε δύο ώρες στην αναζήτηση εργασίας μέσω αγγελιών στον τύπο και στο ίντερνετ. Από τις 11 και για τις δυο επόμενες ώρες, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με υποψήφιους εργοδότες ή άτομα στον περίγυρο σας που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να βρείτε υποψήφιους εργοδότες.  Μία ώρα της ημέρας μπορεί να είναι αφιερωμένη στην επαγγεματική κοινωνική δικτύωση που είναι εύκολα επιτεύξιμη στις μέρες μας μέσω του ίντερνετ ή με άλλους τρόπους που λειτουργούν καλά για εσάς.

Αποφύγετε την απομόνωση. Όταν υπάρχουν συναισθήματα απογοήτευσης και χαμηλής διάθεσης είναι αρκετά εύκολο να απομονωθεί κανείς παρά να κοινωνικοποιηθεί. Η απομόνωση όμως πολύ πιθανόν να εντείνει τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνετε και να τα παρατείνει. Δείτε εάν μπορείτε να συμμετέχετε σε κάποια ομάδα, δημιουργική απασχόληση ακόμα και εθελοντική εργασία. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα περάσετε το χρόνο σας πιο ευχάριστα αλλά θα δικτυωθείτε κοινωνικά: άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε εργασία μπορεί να βρίσκονται παντού, εξάλλου ένα μεγάλο ποσοστό εργοδοτών προσλαμβάνουν από συστάσεις κι όχι απαραίτητα από την παραδοσιακή μέθοδο του βιογραφικού-συνέντευξης.

Σκεφτείτε θετικά. Η θετική σκέψη έχει μεγάλη δύναμη και δεν είναι απλά «μια θεωρία» όπως πιστέυουν κάποιοι. Αναρωτηθείτε: εάν φοβάστε οτι δεν θα βρείτε ποτέ δουλειά ή εάν συνεχώς ρωτάτε τον εαυτό σας γιατί να συνέβη αυτή η δυσκολία σε σας, με ποιό τρόπο αυτές οι σκέψεις  σας βοηθούν να πετύχετε το στόχο σας που είναι η εύρεση εργασίας; Οι αρνητικές σκέψεις δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την κινητοποίηση σας και την επιμονή σας στην αναζήτηση εργασίας. Αντίθετα επικεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε, όχι σε αυτό που δε θέλετε. Οραματιστείτε τον εαυτό σας σα να έχει ήδη πετύχει το στόχο του και φέρτε την εικόνα αυτή στο μυαλό σας καθημερινά για να σας εμψυχώνει.

Αναδημοσίευση : Positive Thinking - Female Code !!

    πηγή: http://www.21dreamlife.blogspot.com/

Το Vicks δεν είναι ΜΟΝΟ για εντριβή



Το Vicks το ξέρουμε όλοι, αφού όταν κρυολογήσουμε το χρησιμοποιούμε για εντριβή. Εχει όμως κι άλλες χρήσεις το Vicks:
1. Για τα κουνούπια... τα απωθεί, αφού δεν αντέχουν την μυρωδιά
2. Αν καείτε και πριν σχηματιστεί φουσκάλα, βάλτε πάνω στο κάψιμο. Θα απαλύνει τον πόνο και θα το γιατρέψει πιο γρήγορα
3. Πάνω στους κάλους και τυλίγετε με γάζα. Το κάνετε για μερικές μέρες.
4. Μύκητες στα νύχια. Βάζετε πάνω από τα νύχια και από μέσα και τυλίγετε με γάζα
5. Λένε πως αν απλώσετε στα πόδια το βράδυ που πάτε για ύπνο και βάλετε και κάλτσα, όχι μόνο θα έχετε ποδαράκια απαλά για φίλημα αλλά... θα γειάνει κι ο βήχας
6. Εντριβή όταν έχουμε γρίπη / κρύωμα. Αλλά ΔΕΝ βάζουμε σε παιδάκια μέσα ή κάτω από τη μύτη που δεν έχουν κλείσει τα δύο.
7. Για να μην κάνει κακάκια η γάτα στη γλάστρα, αλείφετε γύρω από το στόμιο της γλάστρας .

Η ύπουλη φύση του αλκοόλ





Είναι αποδεδειγμένο και γενικά αποδεκτό ότι η κατάχρηση του αλκοόλ επιδρά απολύτως αρνητικά στον οργανισμό, ενώ η ήπια κατανάλωσή του μπορεί να είναι, εκτός από ευχάριστη, ακόμη και ωφέλιμη. Νεότερες έρευνες έχουν θέσει όρια σε αυτό που θα αποκαλούσαμε 'κατάχρηση του αλκοόλ'. Τελικά, πότε η ευχαρίστηση μετατρέπεται σε κίνδυνο;

Το αλκοόλ είναι πανταχού παρόν στη ζωή μας και την επηρεάζει σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό. Ενώ όμως η λογική χρήση του αποτελεί σημαντικό παράγοντα που ομορφαίνει τις ανθρώπινες σχέσεις, η κατάχρησή του συνδέεται με άμεσα δυσάρεστες συνέπειες ή με χρόνιες βλάβες, συχνά πολύ σοβαρές, σε όλα σχεδόν τα συστήματα του οργανισμού.

Οι επιπτώσεις
Οι βλάβες αυτές, ιδιαίτερα στον αλκοολικό, στο άτομο δηλαδή με εξάρτηση από το αλκοόλ, περιλαμβάνουν: νευροψυχιατρικές διαταραχές, με βαρύτερες την οξεία ή χρόνια αλκοολική εγκεφαλοπάθεια, που εκφράζονται με σοβαρή έκπτωση όλων των διανοητικών λειτουργιών και της μνήμης, διαταραχές στο κυκλοφορικό σύστημα (π.χ. καρδιομυοπάθεια), στο αιμοποιητικό (αναιμία), στο πεπτικό (παγκρεατίτιδα) ή στο μυϊκό (μυοπάθεια), ενώ η συχνότερη διαταραχή αφορά στο ήπαρ. Στο ήπαρ η βλάβη κυμαίνεται από ήπια (λιπώδης διήθηση) μέχρι πολύ σοβαρή, απειλητική για τη ζωή (αλκοολική ηπατίτιδα, κίρρωση).
Τελευταία συζητείται η πιθανότητα αιτιολογικής σχέσης της κατάχρησης αλκοόλ με την εμφάνιση καρκίνου σε διάφορα όργανα (κυρίως στόματος, φάρυγγα, λάρυγγα, οισοφάγου, ήπατος), ιδιαίτερα σε άτομα που συγχρόνως είναι βαρείς καπνιστές ή έχουν μολυνθεί με τον ιό της ηπατίτιδας Β ή της ηπατίτιδας C.
Πληρέστερα έχει μελετηθεί η ηπατοπάθεια, της οποίας η στενή αιτιολογική σχέση με την κατάχρηση αλκοόλ υποστηρίζεται από επιδημιολογικές κυρίως μελέτες, που δείχνουν την ισχυρή συσχέτιση μεταξύ κατανάλωσης αλκοόλ και θανάτων από κίρρωση, νόσο που εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τη συχνότητα της ηπατοπάθειας.
Οι επιπτώσεις της κατάχρησης οινοπνευματωδών ποτών συνδέονται άμεσα με την περιεκτικότητά τους σε αλκοόλη που είναι κατευθείαν τοξική (π.χ. ηπατοτοξική), άσχετα με το είδος του ποτού ή την περιεκτικότητά του σε μη αλκοολούχα συστατικά ή προσθετικές ουσίες.
Η κακή διατροφή φαίνεται ότι έχει κάποια σημασία και πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχει μια ποσότητα αλκοόλ που γίνεται ανεκτή χωρίς βλάβες, κάτω από καλές διαιτητικές συνθήκες. Υπάρχει όμως και ένα όριο τοξικότητας του αλκοόλ, πέρα από το οποίο διαιτητικοί χειρισμοί δεν προσφέρουν προστασία.
Σχετικά με την αλκοολική ηπατοπάθεια και με βάση σοβαρές επιδημιολογικές μελέτες, φαίνεται ότι όσο μεγαλύτερη και μακρόχρονη είναι η κατανάλωση αλκοόλ, τόσο υψηλότερη η συχνότητα και η σοβαρότητα της ηπατικής βλάβης.
Η ασφαλής καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ είναι αβέβαιη, γίνεται αποδεκτό όμως σήμερα ότι αυτή βρίσκεται στα 60 γραμμάρια καθαρής αλκοόλης για τους άντρες και στα 40 γραμμάρια για τις γυναίκες, οι οποίες, όπως φαίνεται, έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο αλκοόλ.
Η ποσότητα αυτή εκφράζεται πρακτικότερα με τον αριθμό των 'μονάδων' κατανάλωσης εβδομαδιαία, που δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 21 για τους άνδρες και τις 14 για τις γυναίκες (μία μονάδα αντιπροσωπεύεται στη συνήθη ποσότητα κάθε ποτού στο κατάλληλο ποτήρι του).
Ένας στους πέντε από αυτούς που υπερβαίνουν το παραπάνω όριο θα παρουσιάσουν μέσα σε 8 - 10 χρόνια κάποια από τις αναφερθείσες βλάβες (συνήθως ηπατοπάθεια).
Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα σε σχέση με τις μονάδες αλκοόλ είναι ότι ο χρόνος που απαιτείται για να αποβληθεί από το αίμα μία μονάδα είναι μία ώρα. Κάποιος που έχει καταναλώσει επομένως 4 μονάδες εφάπαξ πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 3 - 4 ώρες πριν οδηγήσει. Καλύτερη πάντως πρόνοια είναι η παρουσία στην παρέα κάποιου οδηγού που δεν έχει καταναλώσει ούτε μία μονάδα.

Μια μεγάλη αλήθεια
Τα όρια τοξικότητας του αλκοόλ που αναφέρθηκαν οδηγούν σε μια ιδιαίτερα σημαντική αλήθεια: ότι δεν κινδυνεύουν με σοβαρή οργανική βλάβη μόνο οι αλκοολικοί, που βέβαια υφίστανται και πολλές κοινωνικές συνέπειες. Σε εξίσου μεγάλο κίνδυνο βρίσκονται και άτομα που χωρίς να έχουν εξάρτηση από το αλκοόλ καταναλώνουν ποσότητες πάνω από το καθημερινό όριο, στην κατοικία τους ή σε κοινωνικές εκδηλώσεις (κοινωνικοί πότες).
Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ο κίνδυνος που υπάρχει σε νεαρές εγκύους, που πίνουν υπερβολικά, να γεννήσουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα, όπως διανοητική καθυστέρηση.
Ιδιαίτερη ακόμη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην τάση που, όπως αποκαλύπτεται από αρκετές μελέτες, επικρατεί στους νέους, στους πολύ νέους και στις νέες για ολοένα και μεγαλύτερες καταναλώσεις αλκοόλ, κυρίως 'σκληρών ποτών'.
Η επικίνδυνη αυτή τάση μπορεί να οδηγήσει αυτά τα άτομα, να βρεθούν, σε μια μικρή, κρίσιμη, παραγωγική ηλικία με σοβαρό, ενδεχομένως αθεράπευτο, πρόβλημα υγείας.
Είναι, λοιπόν, επιτακτικά απαραίτητη η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους που δημιουργούν κάποιες 'συνήθειες', ιδιαίτερα στους νέους.

Αναδημοσίευση :GREEK - HEALTH 

Πηγή:  www.iatronet.gr

Μην τρώτε μαργαρίνη ! Καταστρέφει την υγεία!


Προσοχή μαργαρίνη ! Μια πλαστική ουσία!

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για...
την έρευνα
ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο
χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;
Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον
1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53%
τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα
στοιχεία που του βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφaνιαiaς νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL
(καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Το πολύ ενδιαφέρον μέρος
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό.
Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν
υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες
θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί.
Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που
κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.

 EΠΑΝΑΣΤΑΣΗ -GR
katohika.gr
anti-ntp.blogspot.com

Το ποπκόρν είναι το πιο υγιεινό σνακ




 



Το ποπκόρν, αντίθετα με άλλα σνακ, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα από τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες, ακόμη περισσότερη μάλιστα από ό,τι υπάρχει στα φρούτα και τα λαχανικά, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Ο ερευνητής Τζόε Βίνσον του πανεπιστημίου του Σκράντον, στην Πενσιλβάνια, ειδικός στην ανάλυση τροφών από άποψη υγείας, παρουσίασε τα νέα δεδομένα στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας στο Σαν Ντιέγκο. Όπως ανέφερε, οι πολυφαινόλες βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ποπκόρν, επειδή αυτό περιέχει μόνο 4% νερό, ενώ στα φρούτα και λαχανικά, όπου το νερό φθάνει το 90%, οι πολυφαινόλες είναι πιο διαλυμένες και άρα λιγότερο ευεργετικές.

Μάλιστα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η φλούδα του ποπκόρν- την οποία όλοι σιχαίνονται γιατί κολλάει στα δόντια!- στην πραγματικότητα είναι το πιο υγιεινό μέρος, επειδή έχει περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών και ινών.

Συνολικά, η νέα έρευνα έδειξε ότι το ποπκόρν περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από τους ξηρούς καρπούς και έως 15 φορές περισσότερες σε σχέση με τα τσιπ τορτίγια από πλήρη δημητριακά. Μια μερίδα ποπκόρν περιέχει έως 300 mg πολυφαινολών έναντι 114 mg μιας μερίδας γλυκού καλαμποκιού και 160 mg μιας μερίδας φρούτων (κατά μέσο όρο).

«Το ποπκόρν ίσως είναι το τέλειο σνακ. Είναι το μόνο που περιέχει 100% ανεπεξέργαστα πλήρη δημητριακά. Όλα τα άλλα είναι επεξεργασμένα και διαλυμένα με άλλα συστατικά. Ακόμα και στα λεγόμενα 'πλήρη δημητριακά', αυτό ισχύει μόνο για το 51% του βάρους τους.

Ενώ στο ποπκόρν μία μερίδα καλύπτει πάνω από το 70% της ημερήσιας κατανάλωσης πλήρων δημητριακών. Ο μέσος άνθρωπος τρώει μόνο τη μισή αναγκαία ποσότητα πλήρων δημητριακών μέσα στη μέρα και έτσι το ποπκόρν μπορεί να συμπληρώσει την ποσότητα που λείπει και μάλιστα με πολύ ευχάριστο τρόπο»,δήλωσε ο Βίνσον.

Όμως επέστησε την προσοχή ότι δεν είναι όλα τα ποπκόρν υγιεινά, καθώς έχει μεγάλη σημασία πώς αυτό ετοιμάζεται και σερβίρεται. Αν είναι μαγειρεμένο με πολύ λάδι ή με κακής ποιότητας βούτυρο, όπως συχνά συμβαίνει στους κινηματογράφους, και αν, επιπλέον, είναι βουτηγμένο στο αλάτι, τότε το ποπκόρν περιέχει άφθονα λίπη και θερμίδες και δεν κάνει καλό στην υγεία.

Ο Βίνσον συνέστησε να φτιάχνει κανείς το ποπκόρν μόνος του στο σπίτι του και κυρίως όχι με τη βοήθεια μικροκυμάτων, γιατί τότε πάλι αυξάνονται πολύ το λίπος και οι θερμίδες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Αμερικανό ερευνητή, σε καμία περίπτωση το ποπκόρν δεν αποτελεί υποκατάστατο των φρούτων και λαχανικών, τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να περιέχει μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς αυτά περιέχουν βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες, που δεν υπάρχουν στο ποπκόρν.

Ακόμα, κατά τον Βίνσον, η ίδια ανάλυση σχετικά με το βαθμό συγκέντρωσης των πολυφαινολών ισχύει και στα αποξηραμένα φρούτα σε σχέση με τα φρέσκα, με τα πρώτα να υπερισχύουν από αυτή την άποψη.

 ΠΗΓΗ :  atithaso

Προσοχή στα ανθιδρωτικά (antiperspirant) αποσμητικά!



Γιατί ο καρκίνος του στήθους βρίσκεται συνήθως στη μασχάλη.
Πρόκειται για μια πληροφορία η οποία διασταυρώθηκε με ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία και ερευνητές που ήδη γνωρίζουν το ζήτημα.
Πρέπει να διαβαστεί από όλους και κυρίως από τις γυναίκες.
Σας προκαλώ όλους να ξανασκεφτείτε την ημερήσια χρήση ενός προϊόντος που μπορεί να σας προκαλέσει αυτή τη σοβαρή ασθένεια. Από σήμερα , αλλάζουμε τις ημερήσιες συνήθειες μας! Βασική αίτια που προκαλεί καρκίνο του στήθους είναι τα ανθιδρωτικά.

Ναι, τα ανθιδρωτικά !!! Τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι συνδυασμός ανθιδρωτικού με αποσμητικό. (antiperspirant - deodorant). Γι' αυτό, μόλις πάτε σπίτι, ελέγξτε :

                                            «deodorant» (αποσμητικό) είναι εντάξει.
                                                         «antiperspirant» όχι !

Γίνεται συγκέντρωση τοξινών η οποία προκαλεί μετάλλαξη κύτταρων στην περιοχή. Διαβάστε γιατί :
Το ανθρώπινο σώμα έχει κάποιους μηχανισμούς για να αποβάλει τις τοξίνες. Οι περιοχές αυτές είναι πίσω από τα γόνατα, πίσω από τα αυτιά, η βουβωνική χώρα και οι μασχάλες.
Οι τοξίνες αποβάλλονται με την εφίδρωση. Τα ανθιδρωτικά (antiperspirant), όπως και η ονομασία τους μας προσδιορίζει, σας εμποδίζουν να ιδρώνετε, και γι αυτό αποτρέπουν το σώμα από το να αποβάλει τοξίνες στην περιοχή της μασχάλης.

Οι τοξίνες δεν εξαφανίζονται με μαγικό τρόπο. Αντιθέτως, το σώμα τις συσσωρεύει στα λεμφικά κέντρα κάτω από τις μασχάλες εφόσον δεν μπορεί να τις αποβάλει. Σχεδόν όλοι οι καρκινικοί όγκοι στο έξω και επάνω τέταρτο της περιοχής τους στήθους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκονται τα λεμφικά κέντρα. Επίσης, για τους άντρες είναι πιο δύσκολο , αλλά όχι απίθανο, να πάθουν καρκίνο του στήθους από τα ανθιδρωτικά, διότι η μεγαλύτερη ποσότητα του προϊόντος μένει στις τρίχες της περιοχής χωρίς να εισχωρεί κατ' ευθείαν στο δέρμα. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν ανθιδρωτικό αμέσως μετά το ξύρισμα αυξάνουν τις πιθανότητες να νοσήσουν, διότι το ξύρισμα προκαλεί ανεπαίσθητες ανοιχτές εγκοπές στο δέρμα , από τις οποίες τα χημικά εισχωρούν μέσω της μασχάλης άμεσα στο σώμα.

Παρακαλούμε να μεταφέρετε αυτό το μήνυμα σε όσους αγαπάτε! Ο καρκίνος του στήθους έχει γίνει πολύ συνήθης, και η πληροφορία αυτή μπορεί να σώσει ζωές.

Aναδημοσίευση  La Vita e bella


Φάτε παπάγια....




Η παπάγια, είναι φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C και β-καροτίνη.
Ο ερευνητής Nam Dang, από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, σημειώνει στο περιοδικό ‘Journal of Ethnopharmacology’, τις αντικαρκινικές ιδιότητες της παπάγια έναντι του καρκίνου του τραχήλου, του μαστού, του ήπατος, του πνεύμονα και του παγκρέατος. 

Αναδημοσίευση :MeaColpa 

(Πηγή: IATRONET)

Εχετε ξηρή, θαμπή επιδερμίδα;

Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή και θαμπή, υπάρχει τρόπος να το διορθώσετε και να αποκτήσετε την λεία, απαλή και λαμπερή επιδερμίδα των ονείρων σας. Θα πάτε στο μαναβάκο σας και θα αγοράσετε μία παπάγια που φτάνοντας στο σπιτάκι σας θα πλύνετε και θα ξεφλουδίσετε. Θα χτυπήσετε στο μίξερ δύο κουταλιές σούπας παπάγια και θα προσθέσετε 1 κουταλιά σούπας νιφάδες βρώμης (κουάκερ). Αυτό το μείγμα, θα το απλώσετε στο πρόσωπο και θα το αφήσετε για 10 λεπτά. Αφού περάσουν τα 10 λεπτά βρέχετε μία πετσετούλα και καθαρίζετε το πρόσωπο. Ολα αυτά τα κάνετε 2 φορές το μήνα και πάντοτε πριν βάλετε οτιδήποτε στο δερματάκι σας βάζετε μικρή ποσότητα σε κάποιο σημείο για να δείτε πως αντιδράει. Η παπάγια, περιέχει ένα ένζυμο που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και είναι ιδανικό φρούτο για ευαίσθητες επιδερμίδες....

MeaColpa

Τα γλυκά κάνουν κακό στη μνήμη



Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας γλυκαντικών ουσιών όπως η φρουκτόζη μπορεί να μειώσει τις πνευματικές ικανότητες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Physiology.
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες με επικεφαλής τον Δρ Φερνάντο Γκόμεζ-Πινίλα έκαναν πειράματα με αρουραίους και διαπίστωσαν ότι η υπερκατανάλωση φρουκτόζης είχε προκαλέσει μείωση των πνευματικών δεξιοτήτων τους, επιδεινώνοντας την μνήμη της πρώτης ομάδας ενώ αντίθετα η δεύτερη ομάδα που είχε καταναλώσει και ω-3 λιπαρά οξέα δεν είχαν εμφανίσει όμοια έκπτωση των νοητικών λειτουργιών τους.
Προηγούμενες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η φρουκτόζη, φυσικό γλυκαντικό των φρούτων (υπάρχει και η συνθετική εκδοχή της που προστίθεται σε διάφορα τρόφιμα και ποτά) μπορεί να κάνει κακό στον οργανισμό, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη, παχυσαρκία και ηπατοπάθεια. Η νέα έρευνα αναδεικνύει ένα ακόμα κίνδυνο, τις επιπτώσεις του μεταβολικού συνδρόμου στον εγκέφαλο και τις νοητικές επιδόσεις του, ενώ παράλληλα δείχνει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να αντισταθμίσουν τη βλάβη.
Το DHA είναι ζωτικό για τη σωστή λειτουργία των συνάψεων του εγκεφάλου και, κατά τη συνέπεια, για την ομαλή μετάδοση των σημάτων μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων. Το ανθρώπινο σώμα δεν παράγει αρκετό DHA, γι’ αυτό μπορεί κανείς να αυξάνει την προσλαμβανόμενη ποσότητα μέσω ειδικών συμπληρωμάτων ή τροφών που περιέχουν άφθονα ω-3 λιπαρά οξέα.
«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι αυτό που τρώει κανείς, επηρεάζει το νου του. Μία μακρόχρονη διατροφή πλούσια σε φρουκτόζη αλλάζει την ικανότητα του εγκεφάλου να μαθαίνει και να θυμάται πληροφορίες. Όμως η προσθήκη των ω-3 λιπαρών οξέων στα γεύματα βοηθάει στην ελαχιστοποίηση της ζημιάς», σημειώνει ο Δρ Γκόμεζ-Πινίλα.
Συμβουλεύει μάλιστα, η κατανάλωση φρουκτόζης και γενικότερα γλυκών να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό και, αντίθετα, να τρώει κανείς τροφές όπως γιαούρτι ή μαύρη σοκολάτα, καθώς επίσης τρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, τα καρύδια και ο λιναρόσπορος. Εναλλακτικά, μπορεί να παίρνει καθημερινά μία κάψουλα DHA, του 1 γραμμαρίου.

Πόσο τοξικό είναι το μπάνιο σας?




Τα αρώματα που φοράμε μάς εκθέτουν σε χημικές ουσίες που μπορούν να διεισδύσουν στο σώμα, δεν διασπώνται εύκολα και πιθανόν να έχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία μας.
H οργάνωση Greenpeace έδωσε στη δημοσιότητα μια έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας 36 γνωστά αρώματα ελέγχθηκαν από ένα ολλανδικό εργαστήριο (ΤΝΟ) για δύο δυνάμει επικίνδυνες ομάδες χημικών ουσιών: τους φθαλικούς εστέρες και τα συνθετικά musk (μόσχος, ένα πολύ σημαντικό συστατικό της αρωματοποιίας, που στη φυσική μορφή του λαμβάνεται από αδένες ζώων). H τρέχουσα νομοθεσία δεν ορίζει ανώτατα επίπεδα για καμιά από τις ουσίες αυτές, οι οποίες περιέχονται σε καλλυντικά και πολλά άλλα προϊόντα.
{mosimage w=350 h=740 ric=0}«Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θέλουμε να δείξουμε την αγάπη μας, όχι να εκθέσουμε τον σύντροφό μας σε επικίνδυνα χημικά» δήλωσε η Ελέν Περιβιέ της Greenpeace International. «Το άρωμα πρέπει να προσφέρει απόλαυση όταν το δωρίζεις και όταν το φοράς, όχι να είναι πηγή συσσώρευσης χημικών ουσιών στο σώμα μας».
Οι χημικές ουσίες
Σχεδόν όλα τα αρώματα που δοκιμάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας με τίτλο «Eau de toxine» (όπως λέμε eau de cologne ή eau de parfum), περιείχαν φθαλικούς εστέρες και συνθετικά musk. Και καθώς η ύπαρξη των χημικών αυτών ουσιών σπάνια αναφέρεται στις συσκευασίες, οι καταναλωτές δεν μπορούν να επιλέξουν να τις αποφύγουν, επισημαίνει η Greenpeace.
Πολύ υψηλά επίπεδα διαιθυλικού φθαλικού εστέρα (DEP) εντοπίστηκαν στο γυναικείο Eternity του Κάλβιν Κλάιν και στο ανδρικό Le Male του Ζαν-Πολ Γκοτιέ. H χημική αυτή ουσία, προειδοποιεί η Greenpeace, διεισδύει άμεσα στο δέρμα και εξαπλώνεται στον οργανισμό. Μέσα στον οργανισμό μετατρέπεται σε μονοαιθυλικό φθαλικό εστέρα (ΜΕΡ), που πιθανολογείται ότι επηρεάζει το DNA του σπέρματος και συμβάλλει στον περιορισμό της λειτουργίας των πνευμόνων στους άνδρες. Αντίθετα, το Vanderbilt της Γκλόρια Βάντερμπιλτ δεν περιείχε ανιχνεύσιμη ποσότητα οποιουδήποτε από τους φθαλικούς εστέρες για τους οποίους ελέγχθηκε.
Όσον αφορά τα συνθετικά musk, υψηλά επίπεδα εντοπίστηκαν στο Le Baiser Du Dragon του οίκου Cartier και στο White Musk της εταιρείας The Body Shop. Τα συνθετικά musk συγκεντρώνονται σε ζωντανούς ιστούς. Επηρεάζουν πιθανώς τα ορμονικά συστήματα επικοινωνίας των ψαριών, των αμφίβιων και των θηλαστικών και επιτείνουν τις επιπτώσεις από την έκθεση σε άλλες τοξικές χημικές ουσίες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έκαναν την Greenpeace ν' αρχίσει επαφές με τους παρασκευαστές αρωμάτων για να συζητήσει μαζί τους τη σταδιακή μείωση της χρήσης επικίνδυνων χημικών ουσιών στα αρώματα. H οικολογική οργάνωση τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ της προτεινόμενης κανονιστικής ρύθμισης της E.E. για τα χημικά (REACH), που ζητεί από τη βιομηχανία να εξαλείψει σταδιακά τις προβληματικές χημικές ουσίες και να τις αντικαταστήσει με ασφαλέστερες εναλλακτικές. Αλλά η πρόταση έχει δεχθεί πυρά από τη χημική βιομηχανία και την αμερικανική κυβέρνηση.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ:

Ουσία σε σαμπουάν μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα
(Πηγή: Κων/να Γιαννούτσου,xamogelo.wordpress.com )

Πειράματα που έγιναν με εγκεφαλικά κύτταρα ποντικών έδειξαν ότι η επαφή με μια
χημική ουσία, η οποία περιέχεται σε πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε
καθημερινά, εμποδίζει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.
Πρόκειται για τη χημική ουσία methylisothiazolinone (ΜΙΤ), η οποία ανήκει σε μια ομάδα
ουσιών που ονομάζονται βιοκτόνα και χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες χειρός,
σαμπουάν, βαφές μαλλιών κι άλλα καλλυντικά (για να αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό
διάστημα χωρίς να αναπτύσσονται βακτήρια) ενώ ανάμεσα στα άλλα χρησιμοποιείται σε
εργοστάσια παραγωγής χρωμάτων, κόλλας, καθώς και σε βιομηχανικά συστήματα ψύξης
νερού για να σκοτώνει τα μικρόβια.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΜΙΤ
ΠΛΑΚΕΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ
Camay Bar Soap
Dove Soap Bar with 1/4 Moisturizing Lotion
Oil of Olay Bar Soap for Soft Moisturized Skin
BODY BATHS
Vaseline Intensive Care Foaming Creme Bath, Botanical Garden
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath and Body Oil
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads Enriched with Aloe
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Peaceful Orchard
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Petal Soft
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Vitamin E
Vaseline Intensive Care Soft Petal Foaming Creme Bath
ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ
Dove Sensitive Skin Moisturizing Body Wash, New
Dove Ultra Moisturizing Body Wash
Vaseline Intensive Care Moisturizing Body Wash
ΜΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
Clairol Herbal Essences Conditioner-Fine/Limp Hair
Clairol Intensive Blends Moisturizing Conditioner for Normal Hair
Clairol Intensive Blends Nourishing Creme Leave-In for All Hair Types
Clairol Intensive Blends Protecting Conditioner for Colored/Permed Hair
Clairol Intensive Blends Replenishing Conditioner for Dry/Damaged Hair
Pantene Pro V Color Revival Conditioner
Pantene Pro V Constant Care Conditioner
Pantene Pro V Deep Hydrating Treatment
Pantene Pro V Detangle Light Spray Conditioner
Pantene Pro V Essentials Hair Revival Cream
Pantene Pro V Essentials Instant Hair Quencher
Pantene Pro V Hydrating Curls Conditioner
Pantene Pro V Sheer Volume Conditioner
Pantene Pro V Smooth & Sleek Conditioner
Pantene Pro V: Provitamin Daily Treatment & Conditioner-Fine Hair
Pantene Pro-V: Provitamin Daily Treatment Conditioner-Dry Hair
Pantene Progressive Treatment Crème Conditioner
Salon Selectives Conditioner Type M Moisturizing
Salon Selectives Conditioner Type P Protective
Vidal Sassoon Conditioning Rinse-Stylists Choice
HAIR STYLING
Clairol 3 in 1 Mousse Maximum Hold
LOreal Pumping Curls for Curly Hair
Pantene Pro V Ready, Set, Curl Reviving Treatment
Pantene Pro V: (Alcohol Free) Styling Mousse Extra
Vidal Sassoon Alcohol Free Styling Gel Extra Hold
Vidal Sassoon Alcohol Free Styling Mousse Extra Body
HAIR SPRAY
Clairol 3 in 1 Conditon Hairspray Extra Hold, Unscented, Aerosol
Clairol Final Net All Day Hold Hairspray-Regular
Pantene Pro V Essentials Natural Body Booster Spray
Pantene Pro V Hold & Protect Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Stay Smooth Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Stay Smooth Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Uplifting Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Uplifting Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray, Curl Lock
Pantene Pro V Settique Spray, Curl Lock, Non Aerosol
Pantene Pro V Settique Spray, Hold & Protect with Colorshine
Pantene Pro V Shine On Glossing Spray with Colorshine
Pantene Pro V: Provitamin Wet/Dry Styling Hold Spray
Vidal Sassoon Alcohol Free Spray On Gel-Extra Hold
Vidal Sassoon Non Aerosol Finishing Hair Spray Ext
ΣΑΜΠΟΥΑΝ
Clairol Herbal Essences Intensive Blends Replenishing Shampoo
Clairol Herbal Essences Shampoo-Fine/Limp Hair
Clairol Herbal Essences Shampoo-Normal Hair
Clairol Intensive Blends Moisturizing Shampoo for Normal Hair
Clairol Intensive Blends Shampoo Protecting For Colored/Permed Hair
Pantene Pro V Classically Clean Shampoo
Pantene Pro V Essentials, Daily Strengthening Complex-1
Pantene Pro V Essentials, Daily Strengthening Complex-2
Pantene Pro V Hydrating Curls Shampoo
Pantene Pro V Purity Clarifying Shampoo
Pantene Pro V Shampoo, Hydrating Curls
Pantene Pro V Sheer Volume Shampoo
Pantene Pro V Smooth & Sleek Shampoo
Salon Selectives Botanical Blends Shampoo: Aloe
Salon Selectives Shampoo Level 1: Frequent Use
Salon Selectives Shampoo Level 4: Extra Moisturizing
Salon Selectives Shampoo Level 5 Regular-Normal
ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
Clairol Herbal Essences, True Intense Color, 40-Garnet Blaze, Bright Burgundy
Clairol Herbal Essences, True Intense Color, Honey Fusion, 26-Moon Dance
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Amber Sunrise, 20A, Med. Reddish Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Bamboo, 14, Dark Golden Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Black Pearl, 52
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Cocoa Harbor, 38
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Mocha Splash, 44, Medium Brown
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Oasis, XL02, Extra Light Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Russet Glow, 33, Dark Auburn
Clairol Revitalique Permanent Hair Color, Medium Natural Brown, Visionary Brown
Garnier Nutrisse Permanent Crème Haicolor, Brown Sugar 63
Garnier Nutrisse Permanent Crème Haircolor, Black Licorice 10
Grecian Formula 16, Liquid with Conditioner
LOreal Feria Haircolor, Cardinal 67, Rich Auburn
LOreal Feria Haircolor, Chocolate Cherry 36, Deep Burgundy Brown
LOreal Feria Haircolor, Crushed Garnet 41, Rich Mahogany
LOreal Feria Haircolor, Espresso 40, Deeply Brown
LOreal Feria Haircolor, French Roast 45, Deep Bronzed Brown
LOreal Feria Haircolor, Pure Diamond 100, Very Light Natural Blonde
LOreal Feria Haircolor, Sparkling Amber 63, Light Golden Brown
LOreal Feria Haircolor, Starry Night 21, Bright Black
LOreal Open Haircolor, Astral 10G, Golden Extra Light Brown
LOreal Open Haircolor, Atlantis 5N, Natural Medium Brown
LOreal Open Haircolor, Equinox 4G, Golden Dark Brown
LOreal Open Haircolor, Horizon 10N, Natural Extra Light Brown
LOreal Open Haircolor, Osiris 8K, Cool Medium Blonde
LOreal Open Haircolor, Oxygen 6G, Golden Light Brown
LOreal Open Haircolor, Solstice 7G, Golden Dark Blonde
LOreal Open Haircolor, Stellar 6N, Natural Light Brown
LOreal Preference Haircolor, Golden Blonde 8G
LOreal Preference Haircolor, Light Ash Blonde 9A
LOreal Preference Haircolor, Light Ash Brown 6A
LOreal Preference Haircolor, Light Brown 6
LOreal Preference Haircolor, Lightest Golden Brown 6 1/2G
LOreal Preference Haircolor, Medium Amber Brown 5AM
LOreal Preference Haircolor, Medium Ash Blonde 7 1/2A
LOreal Preference Haircolor, Medium Blonde 8
LOreal Preference Haircolor, Medium Golden Brown 5G
LOreal Preference Haircolor. Champagne Blonde 8 1/2A
LOreal Preference Haircolor. Light Amber Brown 6AM
LOreal Preference les Blondissimes Haircolor, Extra Light Ash Blonde LB01
LOreal Preference les Blondissimes Haircolor, Extra Light Natural Blonde LB02
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Dark Brown 40
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Light Cool Brown 61
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Blonde 80
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Brown 50
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Golden Blonde 83
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Golden Brown 58
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Ultra Light Natural Blonde 01
ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Listerine Antiseptic Mouthwash
Listerine Cool Mint Antiseptic Mouthwash
Listerine Fresh Burst Antiseptic Mouthwash
Listermint Mouthwash
ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ
Aquafresh All Tartar Control Toothpaste
Aquafresh Multi Action Whitening Toothpaste
Aquafresh Sensitive Toothpaste
Aquafresh Striped Gel Whitening Toothpaste
Aquafresh Toothpaste
Aquafresh Whitening Toothpaste With Fluoride
Colgate Baking Soda & Peroxide w/ Tartar Control Clean Mint Toothpaste
Colgate Baking Soda & Peroxide w/ Tartar Control Whitening Toothpaste
Colgate Kids Looney Tunes Upright Toothpaste
Colgate Tartar Control Whitening Mint Toothpaste
Colgate Toothpaste, Regular
Colgate Total Toothpaste
Colgate Total Toothpaste, Fresh Stripe
Crest MultiCare Whitening Fluoride Anticavity Toothpaste, Fresh Mint
Crest Anticavity Toothpaste, Icy Mint Striped
Crest Baking Soda & Peroxide Whitening with Tartar Protection
Crest Cavity Protection Cool Mint Gel
Crest Cavity Protection Icy Mint Stripe Toothpaste
Crest Cavity Protection Icy Mint Toothpaste
Crest Cavity Protection Regular Toothpaste
Crest Cavity Protection Sesame Street Toothpaste
Crest Cool Mint Gel Toothpaste
Crest Extra Whitening w/Tartar Protection Clean Mint Gel Toothpaste
Crest Extra Whitening with Tartar Protection Toothpaste
Crest Kids Cavity Protection Fluoride Anticavity Toothpaste
Crest Multi Care Toothpaste, Cool Mint Gel
Crest Multi Care Toothpaste, Fresh Mint Gel
Crest MultiCare Fluoride Anticavity Toothpaste, Cool Mint
Crest Rejuvenating Effects Fluoride Anticavity Toothpaste
Crest Sensitivity Protection Mild Mint Paste
Crest Tartar Control Fresh Mint Gel Toothpaste
Crest Tartar Control Smooth Mint Gel Toothpaste
Crest Tartar Control Toothpaste, Regular
Crest Tartar Control Whitening Plus Scope, Cool Peppermint Gel
Crest Tartar Control Whitening Plus Scope, Minty Fresh Gel
Crest Tartar Protection Fluoride Anticavity Toothpaste, Fresh Mint Gel
Crest Whitening Toothpaste Plus Scope, Cool Peppermint
Crest Whitening Toothpaste Plus Scope, Minty Fresh Striped
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth with Baking Soda
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth with Fluoride, Cool Gel
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth, Fresh Mint
Sensodyne Extra Whitening Toothpaste
Sensodyne Toothpaste for Sensitive Teeth, Tartar Control Plus Whitening
FOR BABYS
BATH
Johnsons Baby Bath, Original
Johnsons Baby Bedtime Baby Bath
Johnsons Baby Soothing Vapor Bath
Johnsons Moisturizing Baby Bath with Aloe Vera & Vitamin E
Johnsons Softwash Baby Wash
Johnsons Soothing Skin Baby Bath
Johnsons Baby Head To Toe Wash, Original
Johnsons Baby Soap Bar
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Berry Breeze
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Tropical Blast
LOTION
Johnsons Baby Bedtime Lotion
Johnsons Baby Lotion, Aloe Vera & Vitamin E
Johnsons Baby Lotion, Original
Johnsons Baby Oil Gel with Aloe Vera and Vitamin E
Johnsons Baby Oil Gel with Chamomile & Multi Vitamin
Johnsons Baby Oil Gel, Lavender
Johnsons Baby Oil, Aloe Vera and Vitamin E
Johnsons Baby Oil, Lavender
Johnsons Baby Oil, Original
Johnsons Creamy Baby Oil
Johnsons Soothing Skin Baby Lotion
Vaseline Nursery Jelly, Baby Fresh Scent
Vaseline Nursery Jelly, Petroleum Jelly
Vaseline Petroleum Jelly
SHAMPOO
Johnsons Baby Head To Toe Wash, Original
Johnsons Baby Shampoo, 2 in 1 Detangler
Johnsons Baby Shampoo, Honey & Vitamin E
Johnsons Baby Shampoo, Natural Lavender
Johnsons Baby Shampoo, Original
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Berry Breeze
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Tropical Blast


 Ο μόλυßδος είναι μία χημική ουσία, η οποία προκαλεί καρκίνο. Πρόσφατα μία μάρκα
που ονομάζεται "Red Earth" μείωσε τις τιμές της από HK$67 σε HK$9.9 !!!!...
Περιείχε μόλυßδο.
Οι μάρκες οι οποίες περιέχουν μόλυßδο είναι:
1. Christian Dior
2. LANCOME
3. CLINIQUE
4. Y.S.L
5. ESTEE LAUDER
6. SHISEIDO
7. RED EARTH (Lip Gloss)
8. CHANEL (Lip Conditioner)
9. Market America-Motives lipstick
Όσο περισσότερο μόλυßδο περιέχουν τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο.
Μετά από δοκιμές που έγιναν σε κραγιόν, ßρέθηκε ότι το κραγιόν του Y.S.L περιείχε την
μεγαλύτερη ποσότητα μόλυßδου. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κραγιόν που κατασκευάστηκαν
για να διαρκούν περισσότερο. Εάν το κραγιόν σας διατηρείται πιο πολύ από τα
συνηθισμένα, οφείλεται στο ότι περιέχει υψηλό ποσοστό μόλυßδου.

Δοκιμάστε αυτό το τεστ μόνες σας:
1. Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι σας.
2. Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα.
3. Αν το χρώμα του κραγιόν γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι περιέχει
μόλυßδο.
Παρακαλούμε στείλτε αυτήν την πληροφορία σε όσους περισσότερους μπορείτε.


* Οι έρευνες αυτές έγιναν πριν πολλά χρόνια και παρόλο που οι Εταιρείες αυτές γνωρίζουν, συνεχίζουν να κυκλοφορούν καρκινογόνα προϊόντα και ο κόσμος συνεχίζει να τα αγοράζει από συνήθεια. Μήπως πρέπει να ενημερωνόμαστε καλύτερα και να αγοράζουμε με σωστό και έξυπνο τρόπο για να προστατέψουμε την υγεία μας?